Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνικό: Οι πρώτες προπωλήσεις ακινήτων αγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ

Σε 700 εκατ. ευρώ ανέρχονται ήδη οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στο

Ελληνικό

, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας

Lamda Development

Οδυσσέας Αθανασίου, μιλώντας σε επενδυτική ημερίδα που οργάνωσε η Goldman Sachs με τις τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Επισήμανε ότι οι ταμειακές ροές είναι θετικές πριν ακόμη αρχίσει το έργο και έκανε λόγο για ασύλληπτο επίπεδο προπωλήσεων για την τρέχουσα χρονική περίοδο του έργου.

Όπως εκτίμησε ο κ. Αθανασίου οι εκτιμώμενες προπωλήσεις και πωλήσεις μέχρι το τέλος του χρόνου θα ανέλθουν στα 1.2 δισ. ευρώ. Η έναρξη κατασκευής των έργων υποδομών στο Ελληνικό ανέφερε ο κ. Αθανασίου ξεκινάει στο πρώτο εξάμηνο του 2022 και της κατασκευής των κτηρίων στο δεύτερο εξάμηνο 2022.

Αναφορικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες και καταστηματάρχες για το VouliagmenisMall, ανέφερε ότι ανέρχεται σε 60% πριν ξεκινήσει ακόμη και η επίσημη παρουσίαση των σχεδίων. Όπως τόνισε ο κ.Αθανασίου, η Lamda συμβάλλει στην αντιμετώπιση του φαινομένου brain drain, καθώς το 25% τουλάχιστον προσλήψεων από το εξωτερικό είναι Έλληνες που θα γυρίσουν μόνιμα στην χώρα μας.

Μιλώντας στην επενδυτική ημερίδα ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι υπολογίζεται να φτάσει και να ξεπεράσει το 25% η εκτιμώμενη μέση ετήσια αύξηση της καθαρής εσωτερικής αξίας ανά μετοχή στην πρώτη φάση του Ελληνικού (μέχρι το 2025). Η εκτιμώμενη συνολική καθαρή εσωτερική αξία (NAV) της Lamda Development το 2025 θα ανέλθει στα 3 δισ. ευρώ δηλαδή εκτιμάται ότι το NAV της εταιρείας σχεδόν θα τριπλασιαστεί κατά την πρώτη πενταετία, πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης ότι δίνεται τεράστια σημασία στη διαφάνεια και ακεραιότητα στις προμήθειες, ενώ τόνισε ότι η κίνηση στα υπάρχοντα Εμπορικά κέντρα της Lamda Development (The Mall, Golden Hall και Mediterranean Cosmos) επανέρχεται στα προ της πανδημίας επίπεδα.

Ειδήσεις σήμεραΕθνική τραγωδία στη Γερμανία με δεκάδες νεκρούς και πάνω από 1.000 αγνοουμένους – Γιατί «πνίγηκε» η χώρα;Πρεμιέρα για την εστίαση με τσουνάμι ελέγχων: Όλοι οι κανόνες λειτουργίας – Τι ισχύει για τους ανεμβολίαστουςΣτρατηγός Μαρκ Μάιλι: «Νέος Χίτλερ ο Τραμπ» – «Δεν με ενδιαφέρουν τα πραξικοπήματα», απαντά

Related posts

Αρνητικό ρεκόρ για Μύκονο: Το αεροδρόμιό της έχει τις περισσότερες καθυστερήσεις πανευρωπαϊκά

banksnews

Συντάξεις Αυγούστου 2021: Οι ημερομηνίες πληρωμής για όλα τα Ταμεία

banksnews

Μήνυμα Λαγκάρντ προς τους Ευρωπαίους για άμεση έγκριση του Ταμείου Ανάκαμψης

banksnews

Καταγγελία Ανδρουλάκη στην Κομισιόν: Παρά τις ενισχύσεις €3 δισ. η TUI δεν πληρώνει τους Έλληνες ξενοδόχους

banksnews

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ξεκινά το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων

banksnews

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το νέο 10ετές ομόλογο

banksnews

Αυξημένη αποζημίωση Ειδικού Σκοπού: Η λίστα με τις επιχειρήσεις που παίρνουν 1000 – 4000 ευρώ

banksnews

Σταϊκούρας: Καταγγέλλει διαδικτυακή απάτη με τη χρήση του ονόματός του για χορήγηση δανείων

banksnews

Σταϊκούρας: Πακέτο €4,5 δισ. για πληττομένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις το επόμενο εξάμηνο

banksnews