Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ελλάκτωρ: Στη Γ.Σ. η αναμέτρηση, όχι στη συνδιοίκηση

Στην εξ αναβολής έκτακτη γενική συνέλευση της 22ας Απριλίου παραπέμπει η πλευρά του ομίλου Ελλάκτωρ, και κατ’ επέκταση των μετόχων που ασκούν διοίκηση (της ολλανδικής Reggeborgh Invest) μεταφέρει το πεδίο της αναμέτρησης με την πλευρά των εφοπλιστών Δ. Μπάκου – Γ. Καϋμενάκη.

Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Reggeborgh περί ανεύθυνης πράξης των εφοπλιστών (όσον αφορά την αναβολή της Γ.Σ. της 2ας Απριλίου), κύκλοι προσκείμενοι στη διοίκηση της Eλλάκτωρ ανάφεραν πως έχει ενημερωθεί θεσμικά η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για όλες τις σχετικές κινήσεις τόσο της Greenhill Investments Limited όσο και της Αeolus (συμφερόντων του fund Farallon), που φέρεται να διατηρεί ενέχυρο μετοχών της Eλλάκτωρ.

Η πλευρά του ομίλου Eλλάκτωρ έκανε επίσης λόγο για κοινή ατζέντα μεταξύ της Pemanoaro (συμφερόντων Καλλιτσάντση) και Greenhill, όπως εκφράστηκε με την κοινή πρόταση αναβολής της Γ.Σ. της 2ας Απριλίου, πετώντας ωστόσο το «γάντι» στην κάτοχο ενεχύρων της Eλλάκτωρ Aeolus (aka Farallon) να ασκήσει τα δικαιώματα ψήφου στη νέα Γ.Σ. της 22ας Απριλίου. Ειδικότερα, κύκλοι της Eλλάκτωρ τόνισαν πως ένα επενδυτικό fund «προκειμένου να προστατέψει τα συμφέροντά του, θα στήριζε την κεφαλαιακή ενίσχυση και εξυγίανση της εταιρείας».

Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά Eλλάκτωρ ξεκαθάρισε πως όποια πλευρά δηλώσει νομίμως πριν την τέλεση της γ.σ. ότι κατέχει μετοχές και δικαιώματα ψήφου, δύναται να συμμετάσχει ψηφίζοντας επί της πρότασης για την ΑΜΚ των 120,5 εκατ. ευρώ.

Πέρα από την μετοχική αναμέτρηση στο αρμόδιο όργανο της Γ.Σ., η πλευρά Eλλάκτωρ ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση συνεννόησης ως προς το αίτημα των εφοπλιστών για συνδιοίκηση του ομίλου, αλλά και πως δεν υπάρχουν επαφές μεταξύ Reggeborgh και Greenhill, καθώς δεν υφίσταται κοινή ατζέντα.

Κατηγορώντας την πλευρά Greenhill για chicken game εις βάρος του ομίλου, της θυγατρικής Άκτωρ και των 6.000 εργαζομένων του ομίλου, κύκλοι της διοίκησης επανέλαβαν επίσης ότι η πλευρά των εφοπλιστών απείλησε με ποινικές διώξεις τον ανάδοχο έκδοσης ομολόγου (για την ενδιάμεση χρηματοδότηση της Άκτωρ), την τράπεζα Eurobank.

Επίθεση Greenhill στο ΔΣ της Ελλάκτωρ

Από την διοίκηση της Greenhill Investments Limited, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ αντί να ασχολείται με την διοίκηση του Ομίλου, των θυγατρικών της και κυρίως της ΑΚΤΩΡ η οποία απαξιώνεται καθημερινά, αποφάσισε να λειτουργήσει εναντίον του μεγαλύτερου μετόχου της εταιρείας διατυπώνοντας δημοσίως ψευδή περιστατικά που αφορούν την εταιρεία μας.

Είναι προφανές ότι το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ενεργεί με αποκλειστικό σκοπό την δημιουργία πολεμικού κλίματος μεταξύ των μετόχων με στόχο την αποτροπή ενδεχόμενης συνεννόησης των βασικών μετόχων. Η πρακτική αυτή κατά τη γνώμη μας δεν μπορεί να εκφράζει τις θέσεις της Reggeborgh Inv. η οποία δεν θα επέτρεπε δημόσιες ανακοινώσεις με ψευδές περιεχόμενο.

Η εταιρεία μας ενδιαφέρεται καλόπιστα να εξετάσει σοβαρά την συμμετοχή της στην έκδοση ομολόγου και πράγματι ζήτησε από τη διοργανώτρια τράπεζα διευκρινίσεις νομικού περιεχομένου. Ουδέποτε απείλησε και φυσικά ποτέ δεν επιχείρησε να σταματήσει την έκδοσή του.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ εντός της ημέρας να δημοσιοποιήσει το σύνολο της αλληλογραφίας μας με την Τράπεζα καθώς και τους προτεινόμενους όρους του ομολόγου προς αποκατάσταση της αλήθειας και σε διαφορετική περίπτωση θα το πράξουμε εμείς.

Κατά τα λοιπά, ένα μόνο, «το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

Related posts

Σε ποιους υπόσχεται έκπτωση €100 η ΔΕΗ

banksnews

Vodafone Smart Track: Μείωση κόστους και καλύτερη εποπτεία του στόλου οχημάτων επιχειρήσεων

banksnews

ΟΠΑΠ: Προχωρά η προαιρετική δημόσια πρόταση της Sazka Group

banksnews

Οργανισμός Λιμένος Λαυρίου: Αύξηση 63,3% στα έσοδα το 2020

banksnews

Πώς λειτουργούν από σήμερα τα καταστήματα του ΟΠΑΠ

banksnews

Δωρεά υγειονομικών μασκών στην Π.Ο.Σ.Ε.Α. από την Interamerican

banksnews

Ποιες εταιρείες μπορούν να λάβουν δάνεια με εγγύηση δημοσίου

banksnews

Κάθετη άρνηση Nova για αύξηση των ομάδων στη Super League

banksnews

Φουρλής: Νέες επενδύσεις σε καταστήματα «πόλης» για την ΙΚΕΑ

banksnews