Image default
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός ΝΔ ο αντιπρόεδρος της ΕΙΟ μετά την καταγγελία Μπεκατώρου

Η ΝΔ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του Αριστείδη Αδαμόπουλου μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση στο παρελθόν.

Αναστολή της κομματικής ιδιότητας

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος ήταν μέλος της ΔΗΜΤΟ Ραφήνας της ΝΔ και η με ανακοίνωσή του το Μοσχάτο τονίζει:

«Από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γ. Στεργίου αποφάσισε την αναστολή της κομματικής ιδιότητας του κ. Αδαμόπουλου και των δικαιωμάτων που απορρέουν από αυτήν».

Επικοινωνία Μητσοτάκη

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τη Σοφία Μπεκατώρου και σε ανάρτησή του στα social media έγραψε:

«Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας.

»Η Πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του Κράτους Δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα.

»Η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και της σιωπής, δείχνοντας τον δρόμο ώστε το στίγμα της ενοχής να περάσει από το θύμα στον θύτη. Έγινε, έτσι, και μια Ολυμπιονίκης της Eυθύνης, στο όνομα όλων: Γυναικών και ανδρών, παιδιών και εφήβων, μέσα και έξω από την οικογένεια.

Οδυνηρή εμπειρία

»Μίλησα προσωπικά με την πρωταθλήτριά μας για εκείνη την οδυνηρή εμπειρία. Που εκείνη δεν την «θυμήθηκε» τώρα, αλλά δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά. Αλλά να αντιδρά. Γι’ αυτό και είμαι δίπλα της. Όχι μόνο ως πρωθυπουργός. Αλλά και ως σύζυγος, πατέρας και απλός πολίτης.

»Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία εναντίον όποιου βρεθεί σε μία αδύναμη θέση. Είναι μάστιγα που υπονομεύει τα θεμέλια του πολιτισμού μας. Ας κάνουμε, λοιπόν, όλοι το πρώτο βήμα της Σοφίας: Μιλάμε, καταγγέλλουμε, αποκαλύπτουμε. Ώστε το φως της αλήθειας να κάψει για πάντα το έγκλημα που ζει στο σκοτάδι».

Related posts

Σφοδρή διαμάχη Παπαδημούλη – Γεωργιάδη για τα περί «ελέγχου των αρμών της εξουσίας»

banksnews

Υπόθεση Novartis: Ο Σαμαράς κατονόμασε τον περίφημο «Ρασπούτιν»

banksnews

Παρέμβαση Μητσοτάκη μετά τα φαινόμενα χαλάρωσης: Έχουμε υποχρέωση στους συμπολίτες μας

banksnews

Καταιγιστική η τουρκική προπαγάνδα – Με fake news προσπαθεί να εκβιάσει Ελλάδα και Ευρώπη

banksnews

Διχασμένη η Ευρώπη για τις κυρώσεις στην Τουρκία

banksnews

Μητσοτάκης για κλιματική αλλαγή: Αναφορά στο Μάτι, εξαγγελία για κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων

banksnews

Οι 10 συν 1 αλλαγές στην εκπαίδευση και τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών

banksnews

Κουμουτσάκος για Αγία Σοφία : Εξετάζονται ευφυείς τρόποι αντίδρασης

banksnews

Καραμανλής: Δεν θα δεχθούμε αύξηση διοδίων στην Αττική Οδό

banksnews