Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εθνική Τράπεζα: Έως το τέλος του 2022 τα επιχειρηματικά δάνεια με την εγγύηση του EGF

Σε μία χρονική περίοδο όπου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης της περαιτέρω ανάπτυξής τους, αλλά και διατήρησης της απαραίτητης ρευστότητας ή κεφαλαίων για την αναχρηματοδότηση των δανειακών υποχρεώσεών τους, τα δάνεια της Εθνικής Τράπεζας με την εγγύηση του EGF έρχονται να αποτελέσουν μία ισχυρή επιλογή με συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Ειδικότερα, οι χρηματοδοτήσεις της Εθνικής Τράπεζας με την εγγύηση του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων Pan-European Guarantee Fund (EGF) θα παρέχονται μέχρι το τέλος του 2022 για επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 250 εργαζομένους και διαθέτουν ετήσιο κύκλο εργασιών μέχρι 50 εκατ. ευρώ ή συνολικό ετήσιο ισολογισμό που δεν ξεπερνά τα 43 εκατ.ευρώ.

Η χρηματοδότηση μπορεί να φτάσει μέχρι τα 5 εκατ. ευρώ και καλύπτει ανάγκες σε κτιριακές υποδομές και μηχανολογικό εξοπλισμό, κεφάλαιο κίνησης ή αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανείων με ευνοϊκότερους όρους.

Όροι του προγράμματος

Συγκριτικό πλεονέκτημα αποτελούν οι ιδιαίτερα ευνοϊκοί όροι που παρέχονται με το χρηματοδοτικό πρόγραμμα του EGF και η δυνατότητα, όπως προαναφέρθηκε, να καλύψουν κάθε επιχειρηματική ανάγκη:

* Δάνεια τακτής λήξης για:

– Τη χρηματοδότηση επενδυτικών σχεδίων

– Την κάλυψη αναγκών σε ρευστότητα

– Την αναχρηματοδότηση δανειακών υποχρεώσεων

* Ανακυκλούμενα όρια για την κάλυψη αναγκών ρευστότητας

Όλες οι μορφές χρηματοδότησης του προγράμματος παρέχονται με προνομιακό κυμαινόμενο επιτόκιο Euribor 3 / 6 μηνών πλέον περιθωρίου (1) και εισφοράς Ν.128/75. Ειδικά για τα δάνεια τακτής λήξης η Εθνική Τράπεζα παρέχει την επιλογή σταθερού επιτοκίου για ένα μέρος ή για το σύνολο της διάρκειας του δανείου.

Το χρηματοδοτικό πρόγραμμα με την εγγύηση του EGF προσφέρει, επιπλέον, ευελιξία στην αποπληρωμή μέσω ισόποσων μηνιαίων, τριμηνιαίων ή εξαμηνιαίων δόσεων και δυνατότητα περιόδου χάριτος.

Πώς μπορούν να επωφεληθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η κάθε μικρομεσαία επιχείρηση έχει τις δικές της ανάγκες και ιδιαιτερότητες. Προκειμένου να καταλήξει στη λύση που ταιριάζει περισσότερο στα επιχειρηματικά σχέδιά της, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο και διασφαλίζοντας μία επιλογή στα μέτρα της, η Εθνική Τράπεζα μέσω του θεσμού «Επαγγελματικός Σύμβουλος» δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας. Στη συνέχεια, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποβάλλουν την αίτησή τους, μαζί με το επενδυτικό σχέδιό τους και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Το εν λόγω πρόγραμμα επωφελείται στήριξης από τον Μηχανισμό Εγγυήσεων του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων (EGF), που υλοποιείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων με την οικονομική στήριξη των κρατών-μελών που συνεισφέρουν στο EGF. Περισσότερες πληροφορίες και απαντήσεις στις απορίες τους οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες σχετικά με το πρόγραμμα χρηματοδοτήσεων του EGF μπορούν να αναζητήσουν στη ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://www.nbg.gr/el/epixeiriseis/xrimatodotiseis/xrimatodotisi-epixeirisewn/xrimatodotika-anaptuksiaka-programmata/tameio-egguodosias-gia-mikromesaies-epixeiriseis-1-6

(1) Περιλαμβάνεται ποσοστό της προμήθειας εγγύησης επί του εγγυημένου μέρους της χρηματοδότησης (0,20% ή 0,70% ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο θα εγκριθεί το αίτημα).


ΠΗΓΗ: https://www.--.gr

Related posts

e-ΕΦΚΑ: Εκτός λειτουργίας ηλεκτρονικές υπηρεσίες λόγω μεταφοράς σε G-Cloud, δείτε τις ημερομηνίες

admin

Σταϊκούρας: Επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου και το Φεβρουάριο

admin

Fuel Pass 2: Πάνω από 200.000 αιτήσεις σε λίγες ώρες – Ποια οχήματα δικαιούνται το βοήθημα

admin

Σταϊκούρας: Αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς η 7η έκθεση αξιολόγησης των θεσμών

admin

Ο κρατικός δανεισμός και οι υποχρεώσεις πληρωμών το 2021

admin

Ρεκόρ 40ετίας στον πληθωρισμό στις ΗΠΑ: Εκτινάχθηκε στο 9,1% τον Ιούνιο

admin

Eπιδότηση καυσίμων: Και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δικαιούνται το Fuel Pass

admin

Συντάξεις: Έπεσαν οι υπογραφές για τις αυξήσεις – Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι, δείτε παραδείγματα

admin

Ελληνο-Σαουδαραβικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, σήμερα, στην Αθήνα

admin