Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δικαστική μάχη για το σφυρί της βίλας Κοντομηνά στην Ύδρα

Δικαστική μάχη βρίσκεται σε εξέλιξη γύρω από τον πλειστηριασμό της βίλας του Δημήτρη Κοντομηνά στην Ύδρα. Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το --, η κόρη του αείμνηστου επιχειρηματία Μαρία άσκησε ασφαλιστικά μέτρα κατά της Eurobank που είναι η επισπεύδουσα του πλειστηριασμού. Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάζονται σήμερα, ενώ το ηλεκτρονικό σφυρί έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει αύριο Παρασκευή 24 Ιουνίου, με τιμή πρώτης προσφοράς 2.055.000 ευρώ. Το εάν θα πραγματοποιηθεί ή όχι ο πλειστηριασμός αύριο θα εξαρτηθεί φυσικά από τη δικαστική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και μια διετία περίπου και ενώ ο μεγαλοεπιχειρηματίας βρισκόταν αντιμέτωπος με σοβαρά προβλήματα υγείας, βγήκαν στο σφυρί μετοχικά πακέτα σε διάφορες εταιρείες (Interteck, Village Roadshow κ.α.), η Mediterra Οινοποιητική, αλλά και ορισμένα από τα μοναδικά ακίνητα που κατείχε.

Στην προκειμένη περίπτωση ο πλειστηριασμός αφορά την οικία του στο αγαπημένο του νησί, την Ύδρα, σε μοναδικό σημείο με θέα όλο το λιμάνι.

Οφειλέτιδα είναι η εταιρεία «Διευρωπαϊκή Επενδύσεων-Οικονομικοτεχνικών Μελετών-Τουριστικών και Εμπορικών Επιχειρήσεων». Η Διευρωπαϊκή Α.Ε. εμφανίζεται να εδρεύει στο γνωστό συγκρότημα της Demco επί της Αττικής Οδού και έχει το ίδιο πρόσωπο με αυτήν ως σύμβουλο-διαχειριστή.

Η κατάσχεση έγινε στις 21 Νοεμβρίου 2021 υπέρ της Eurobank για 200.000 ευρώ (μέρος της συνολικής απαίτησης), η οποία είχε εγγράψει προσημείωση από το 2010 για 2,6 εκατ. ευρώ.

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Αυτό το μοναδικής προβολής ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία της εταιρείας από το 1995.

Το οικόπεδο, έκτασης 363,14 τ.μ., βρίσκεται στην περιοχή Κάβος και η οικία, κατά την αρχική της φάση αποτελείτο από έξι κύρια δωμάτια και λοιπά χρειώδη, επιφανείας 230,22 τ.μ., με βοηθητικό χώρο επιφάνειας 69,50 τ.μ.

Με βάση τόσο την τελευταία, όσο και προηγούμενες εκθέσεις εκτίμησης, πρόκειται για πολυτελή μονοκατοικία, σε άριστη θέση στο λιμάνι της Ύδρας (πάνω από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων), η οποία έχει ανακαινιστεί με άριστης ποιότητας υλικά πρόσφατα και όπως διαπιστώθηκε κατά την επί τόπου αυτοψία διατηρείται σε άριστη κατάσταση.

Σύμφωνα με τις κατόψεις από τον φάκελο της οικοδομικής αδείας, αναπτύσσεται σε τρεις στάθμες:

-Στην πρώτη στάθμη περιλαμβάνει υδατοδεξαμενή βάσει εγκεκριμένων σχεδίων.

-Στη δεύτερη στάθμη υπάρχει κύριος χώρος 220,22 τ.μ., ενώ έχει δημιουργηθεί αποθηκευτικός χώρος επιφάνειας 5,25 τ.μ. κάτω από εξωτερική κλίμακα ανόδου στον όροφο, και ημιυπαίθριος χώρος επιφάνειας 45,40 τ.μ., με αυθαιρεσίες που έχουν τακτοποιηθεί.

-Στην τρίτη στάθμη βρίσκεται η κύρια κατοικία εμβαδού 227,74 τ.μ., όπου επίσης υπάρχουν υπό τακτοποίηση αυθαίρετες επεκτάσεις.

Η κατοικία αποτελείται από καθιστικό δίπλα στην αυλή, χώρο μεγάλης κουζίνας, βοηθητικό δωμάτιο, διάδρομο, λουτρό και τέσσερα master υπνοδωμάτια με προθάλαμο καθώς και μεγάλο στεγασμένο εξωτερικό διάδρομο. Η στάθμη αυτή κατά ένα μεγάλο τμήμα της δεν έχει φυσικό φωτισμό (λόγω της έντονης κλίσης του εδάφους). Σε παραπάνω στάθμη περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, master υπνοδωμάτιο με βεστιάριο και λουτρό, δύο βοηθητικά δωμάτια για ξενώνες, μικρή αποθήκη, και το εσωτερικό κλιμακοστάσιο που οδηγεί στον κάτω όροφο.

Έχει δάπεδα και εξωτερικά κουφώματα ξυλείας, ντουλάπια κουζίνας και λουτρά πολυτελούς κατασκευής και για τη θέρμανση και την ψύξη έχει τοποθετηθεί κεντρικός κλιματισμός.

Ανεμπόδιστη θέα

Στην έκθεση τονίζεται ότι διαθέτει ανεμπόδιστη θέα προς το λιμάνι της Ύδρας, ενώ χαρακτηρίζεται ως «πολυτελώς ανακατασκευασμένη κατοικία συνολικής επιφάνειας 453,21 τ.μ.». Παράλληλα, επιβεβαιώνεται ο άριστος βαθμός συντήρησης του κτιρίου (όσο αυτό ήταν εφικτό από την εξωτερική επιθεώρηση). Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, στο ακίνητο διαπιστώθηκαν αυθαιρεσίες για τις οποίες προκύπτει η υπαγωγή τους στις περί τακτοποίησης αυθαιρέτων διατάξεις των σχετικών νόμων.

Από τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι ακόμα δεν έχει εξοφληθεί το πρόστιμο του Ν. 4178/2013 και ότι συγκεκριμένα έχουν εξοφληθεί 25 από τις 60 δόσεις. Έτσι από την αγοραία αξία του ακινήτου αφαιρέθηκε το υπόλοιπο του προστίμου ύψους 7.500 ευρώ.

Για τον υπολογισμό της αξίας του ακινήτου, βάσει συγκριτικών στοιχείων και με δεδομένη την ποιότητα κατασκευής – ανακατασκευής, την άριστη θέση με άμεση πρόσβαση από και προς το λιμάνι, αλλά και την απεριόριστη θέα, προέκυψε ως εύλογη τιμή τα 4.551,50 €/τ.μ.

Σύμφωνα με έρευνα της τοπικής κτηματαγοράς, αντίστοιχα ακίνητα κατοικιών στην Ύδρα απευθύνονται σε μικρό αγοραστικό κοινό και οι χρόνοι διάθεσης είναι μεγάλοι. Ωστόσο, κατά την τελευταία διετία υπάρχει ανοδική ζήτηση.

- --.gr

Related posts

TikTok: Η μηχανή που γεννά χρήματα – Αυτή είναι η μυστική συνταγή του (tweet + vid)

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση στο επίπεδο των 850 μονάδων

banksnews

Ποιοι είναι οι Έλληνες μάνατζερ των funds που κινούν €850 δισ.

banksnews

Επιδόματα – ΟΑΕΔ: Πώς και πότε θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση επιδομάτων

banksnews

Χάκαραν ταξιδιωτικό πρακτορείο – Οι τράπεζες θα αντικαταστήσουν 15.000 κάρτες πελατών

banksnews

Γουίλμπουρ Ρος: Οι ΗΠΑ πιθανώς δεν θα επιβάλλουν νέους δασμούς στα εισαγόμενα αυτοκίνητα

banksnews

Πατέλης στο Bloomberg: «Ο ελληνικός τουρισμός φέτος είναι 130% πάνω από το 2020»

banksnews

Επιστρεπτέα προκαταβολή – «Κουρεμένα» ενοίκια: Ώρα κρίσης για τις ενστάσεις και τις διορθώσεις

banksnews

Λίστα Lloyd’s: 13 Έλληνες στις 100 ισχυρότερες προσωπικότητες της ναυτιλίας

banksnews