Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Δημόσια εγγραφή μέσα στο 2022 ετοιμάζει η Lamda Malls

Στο ενδεχόμενο εισαγωγής της Lamda Malls –του εταιρικού βραχίονα στον οποίο θα εισφερθούν οι εμπορικές αναπτύξεις των εμπορικών κέντρων του ομίλου – στο Χρηματιστήριο μέσα στο α’ εξάμηνο του 2022 αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Lamda Development στο περιθώριο της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης.

Ο Οδυσσέας Αθανασίου υπογράμμισε πως το σχέδιο αυτονόμησης της εταιρείας, στην οποία συμμετέχει και ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος Varde με ποσοστό 31,7% και εισαγωγής της στο χρηματιστήριο «ανακόπηκε εξαιτίας της πανδημίας», ωστόσο εμφανίστηκε πλέον πιο σίγουρος με ορίζοντα το προσεχές δωδεκάμηνο.

Σημειώνεται πως η Lamda Malls μέσω των θυγατρικών της Lamda Δομή ΑΕ και Πυλαία ΑΕ, ελέγχει τα εμπορικά κέντρα Golden Hall και Mediterranean Cosmos αντίστοιχα (με ποσοστό 68% περίπου), ενώ πλέον ελέγχει και το 100% του The Mall Athens το οποίο αναμένεται να προστεθεί στο χαρτοφυλάκιο της, προ της όποιας κίνησης δημόσιας εγγραφής.

Ο σχεδιασμός εισαγωγής, ο οποίος σαφώς εξαρτάται από τις ευρύτερες οικονομικές και χρηματιστηριακές συνθήκες, εκτιμάται ότι αφενός θα προσφέρει νέα ρευστότητα στον κλάδο εκμετάλλευσης εμπορικών ακινήτων ενώ θα δημιουργήσει διακριτή εικόνα των δραστηριοτήτων του ομίλου στο συγκεκριμένο κλάδο έναντι των άλλων αναπτύξεων και φυσικά του project στο Ελληνικό. Με βάση δε τον προγραμματισμό των επενδύσεων τoυ ομίλου, στη Lamda Malls θα εισφερθούν μελλοντικά τόσο το εμπορικό κέντρο Μarina Galleria (στη πλευρά του Αγίου Κοσμά), όσο και το μεγάλο εμπορικό κέντρο επί της Λ. Βουλαγμένης, που αποτελούν αναπτύξεις της πρώτης 5ετίας στο Ελληνικό.

Πέραν των μελλοντικών κινήσεων, ήδη τα υφιστάμενα εμπορικά κέντρα του ομίλου εμφανίζουν ανθεκτικότητα σε επίπεδο είσπραξης ενοικίων (93%) και κάλυψης των μισθωμένων χώρων (98%), ενώ σύμφωνα με τον κ. Αθανασίου, τόσο οι νέες συμβάσεις μίσθωσης όσο και οι ανανεώσεις πραγματοποιούνται σε τιμές ελαφρώς αυξημένες (λαμβάνοντας υπόψη και τον πληθωρισμό).

Η μέση απόδοση (yield) των εμπορικών κέντρων της Lamda κινείται στο 7%, ωστόσο εκτιμάται πως η απόδοση θα υποχωρήσει όσο αυξάνει η καθαρή αξία των συγκεκριμένων assets.

Υπενθυμίζεται πως η Lamda ολοκλήρωσε επένδυση 25 εκατ. ευρώ για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Golden Hall και τη δημιουργία Ολυμπιακού Μουσείου, οι οποίες ωστόσο δεν πρόλαβαν να αποδώσουν το 2020 και το 2021, δεδομένης της διαταραχής που επέφερε η πανδημία.

Παράλληλα, προγραμματίζει επένδυση ανακαίνισης του The Mall Athens ύψους 10-15 εκατ.ευρώ με στόχο την ολοκλήρωση της έως το τέλος του 2021.

Related posts

H Entersoft εξαγόρασε την Optimum

banksnews

«Προϊόν της Χρονιάς 2021» η κουρτίνα που καθαρίζει τον αέρα από την ΙΚΕΑ

banksnews

Trastor: Αύξηση 36% στα έσοδα από μισθώματα το 2020

banksnews

Επένδυση στις ΑΠΕ από την Ευρωπαϊκή Πίστη

banksnews

Νέα επικεφαλής Marketing & Operations για τη Microsoft Ελλάδας Κύπρου & Μάλτας η Χριστίνα Λεϊμονή

banksnews

ΣΕΒΕ: Δύο νέα επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης

banksnews

Prodea ΑΕΕΑΠ: Που θα κριθεί το μέγεθος της ΑΜΚ

banksnews

Δύο μέτωπα κλείνουν στα telecoms με το… καλημέρα

banksnews

ΟΠΑΠ: Συνολικά 2.684 μέτοχοι συμμετείχαν στην επανεπένδυση του υπολοίπου μερίσματος 2018

banksnews