Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΕΗ: Η επίσημη ανακοίνωση για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ στην Macquarie

Την τελική συμφωνία με τη

Macquarie Asset Management

για την πώληση του 49% των μετοχών του

ΔΕΔΔΗΕ ανακοίνωσε

η

ΔΕΗ

, ύστερα από την

έγκριση της συναλλαγής από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων

.

Όπως επισημαίνεται, η επένδυση της Macquarie Asset Management θα υλοποιηθεί για λογαριασμό θεσμικών επενδυτών, συμπεριλαμβανομένων συνταξιοδοτικών ταμείων και ασφαλιστικών εταιρειών. Η Macquarie Asset Management θα συνεργαστεί στη μακροχρόνια ιδιοκτησία και ανάπτυξη της επιχείρησης με τη ΔΕΗ, η οποία θα διατηρήσει το υπόλοιπο 51% της συμμετοχής της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, δήλωσε: «Το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας αποτελεί πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ και ο εκσυγχρονισμός του αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα. Το επενδυτικό σχέδιο του ΔΕΔΔΗΕ είναι υψίστης σημασίας για τον Όμιλό μας, τους Έλληνες καταναλωτές, την ασφάλεια εφοδιασμού και το περιβάλλον. Με την ισχυρή υποστήριξη ενός τόσο έμπειρου και διεθνούς επιπέδου συνεργάτη όπως η Macquarie, θα αναπτύξουμε μαζί ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ψηφιοποίησης και αυτοματοποίησης του εθνικού μας δικτύου που θα διευκολύνει την αυξανόμενη ηλεκτροδότηση της οικονομίας και θα προσφέρει ποιοτικές και αξιόπιστες υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες. Παράλληλα, η ΔΕΗ θα προχωρήσει ενισχυμένη στην υλοποίηση του επενδυτικού της σχεδίου για την επιτάχυνση της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ταυτόχρονα στη χρηματοδότηση ενός φιλόδοξου σχεδίου επέκτασης σε γειτονικές χώρες τα επόμενα χρόνια».

Ο Martin Bradley, Senior Managing Director της Macquarie Asset Management, ανέφερε: «Η μετάβαση σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αναδιαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο παράγεται, μεταφέρεται και χρησιμοποιείται η ηλεκτρική ενέργεια σε ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις σε υποδομές διανομής ηλεκτρικής ενέργειας για να διευκολυνθεί αυτή η ταχεία αλλαγή και να διασφαλιστεί ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε ασφαλή, αξιόπιστη, οικονομικά προσιτή και βιώσιμη ηλεκτρική ενέργεια τα επόμενα χρόνια. Χαιρετίζουμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε αυτήν τη σημαντική επένδυση στην Ελλάδα και να συνεργαστούμε με τη ΔΕΗ για τον εκσυγχρονισμό των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας».

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής θα πραγματοποιηθεί μετά την εκπλήρωση των συνήθων όρων ολοκλήρωσης που αναμένεται μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Ειδήσεις σήμερα:Τι συμβαίνει με τη Σελίν Ντιόν; «Σοβαροί και έντονοι μυικοί σπασμοί» προκάλεσαν την αναβολή της πρεμιέρας τηςΕίχε γυμνές φωτογραφίες με τις δύο κουνιάδες του – Είπε στο δικαστήριο ότι τον παγίδευσαν«Φουντώνουν» οι φήμες: Το Facebook σχεδιάζει να αλλάξει όνομα και μάλιστα πολύ σύντομα!

Related posts

Νέοι αγρότες: Πώς θα «εισπράξουν» μέσω ενίσχυσης 420 εκατ. ευρώ – Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα

banksnews

Χρηματιστήριο: H επόμενη ημέρα των διεθνών αγορών μετά τον κορωνοϊό

banksnews

Ο προϋπολογισμός κατατέθηκε στη Βουλή

banksnews

Reuter’s: Σε ξένα funds οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων – Διαψεύδει ο Βρούτσης

banksnews

Σοκ στην οικονομία από τον κορωνοϊό: Ύφεση 7,75% στην ευρωζώνη το 2020, προβλέπει η Κομισιόν

banksnews

Ποιος (και πότε) θα πάρει τα… πιο χρυσά 70 χιλιόμετρα της Αττικής Οδού

banksnews

Μειώσεις φόρων: Πόσο θα μειωθεί η μηνιαία παρακράτηση σε μισθούς και συντάξεις από 1η Ιανουαρίου

banksnews

Σταϊκούρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ

banksnews

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει την Δευτέρα το Eurogroup – Η απόφαση Σεντένο για πολύ μεγάλο πακέτο μέτρων

banksnews