Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

«Γκολ στη Φτώχεια» από τη «σχεδία» και την Interamerican

Ξεπερνώντας το εμπόδιο της πανδημίας, η ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου αστέγων κατάφερε φέτος να ταξιδέψει για τη συμμετοχή της στο Πανευρωπαϊκό Τουρνουά Κοινωνικού Ποδοσφαίρου, στην Ουτρέχτη Ολλανδίας από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου. Και σε αυτό το ταξίδι τους, τα μέλη της αποστολής είχαν την χορηγική υποστήριξη της Interamerican με ασφαλιστική κάλυψη, όπως συμβαίνει από το 2007, από την πρώτη ελληνική συμμετοχή στην Κοπεγχάγη, αναφέρει ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει ο Χρήστος Αλεφάντης, επικεφαλής αυτής της κοινωνικής πρωτοβουλίας από το ξεκίνημά της:

«Η ομάδα αστέγων, όπως και όλα τα προγράμματα του περιοδικού δρόμου “σχεδία”, αποσκοπεί στο να δημιουργήσει ευκαιρίες σε συνανθρώπους μας που δεν τις έχουν. Στην προκειμένη περίπτωση, την ευκαιρία να χαρούν το παιχνίδι, να βρεθούν, να ξανασυνδεθούν μέσα από μια πάσα, ένα σουτ, ένα γκολ. Το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά αυτή η υπέροχη παρέα ανθρώπων -αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 18 ώς 60 χρόνων- που βιώνει, στον τόπο της, την ακραία φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, πέρα από ποδοσφαιρικές διακρίσεις απέσπασε και πάλι το βραβείο για το «ευ αγωνίζεσθαι» (Fair Play Award) στο φετινό τουρνουά, αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία τους, νίκη αξιοπρέπειας και ήθους. Γι’ αυτή τη νίκη, στη “σχεδία” είμαστε υπερήφανοι για το ό,τι επιτυγχάνεται εδώ και 15 χρόνια σχεδόν, με το project “Γκολ στη Φτώχεια” το περιοδικού δρόμου. Και βέβαια, ευγνωμονούμε την Interamerican που είναι σταθερά στο πλευρό μας, δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, από το πρώτο κιόλας σουτ».

Όπως είχε σημειώσει η Ρέιτσελ Μέι, υπεύθυνη για τις Διεθνείς Συνεργασίες στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, «η ελληνική ομάδα ξεχειλίζει από θετική ενέργεια, που περνάει στις υπόλοιπες ομάδες, στο προσωπικό, στους θεατές. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει πάρει τόσες φορές το βραβείο Fair Play».

«Μέσα από την ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων έμαθα να συνεργάζομαι, να ακούω τη γνώμη του άλλου, να αποδέχομαι τα λάθη του άλλου. Είχα μάθει να τα κάνω όλα μόνη μου και η ομάδα με εξέλιξε ως άνθρωπο», είχε πει παλαιότερα η Έλενα, που έμαθε για την ομάδα σε μια ενημέρωση στο υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονικέων και εντάχθηκε αμέσως σε αυτή. Το μόττο της ομάδας «παίζουμε ποδόσφαιρο για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι και όχι καλύτεροι ποδοσφαιριστές», τα λέει άλλωστε όλα.

Άλλο ένα «Γκολ στη Φτώχεια» φέτος στην Ουτρέχτη, λοιπόν, που γεμίζει αισιοδοξία για καλύτερες ημέρες τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητά τους.

Related posts

Prodea Investments: Κέρδη 16,5 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

banksnews

Vodafone TV: Μειωμένοι λογαριασμοί και ταινίες στη μισή τιμή

banksnews

Κρητικός: Προσθέτει 50 εκατ. ευρώ τζίρο στη διετία

banksnews

«Εργο της Χρονιάς» η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Πελοποννήσου

banksnews

Καντώρος: Οι «φυλές» και οι squads της Interamerican

banksnews

EcoHeat: Η πρόταση της Ηρων για φυσικό αέριο στο σπίτι

banksnews

«Καπετάνιος της χρονιάς» ο Απόστολος Αποστολάκης της ΑΝΕΚ Lines

banksnews

Στα χαρτιά μένουν διαγωνισμοί για έργα άνω των 10 δισ. ευρώ

banksnews

Συμμετοχή της ΜΕΒΓΑΛ στην Anuga 2019

banksnews