Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Προκοπίου: Ο tycoon που έγινε αυτοκράτορας του real estate

Η ασκητική κοντόσωμη φιγούρα που πέρασε την είσοδο του πολυτελούς κτηριακού συγκροτήματος στο Knightsbridge φορώντας ένα γκρι τουίντ σακάκι, ένα φθινοπωρινό βράδυ του 2016, δεν προκάλεσε εντύπωση στους περαστικούς.

Αυτούς που θαύμαζαν το οικιστικό σύμπλεγμα του One Hyde Park αγνοώντας ότι κύριος που είδαν ήταν ένας από τους πλουσιότερους Έλληνες εφοπλιστές, ο Γιώργος Προκοπίου, που αποδείχτηκε και ένας άτυπος αυτοκράτορας του real estate.

H προ ημερών αγορά του μυθικού κτήματος Τίγκα στο Λαγονήσι με διπλάσια τιμή από την αρχική προσφορά από αυτόν τον γέννημα-θρέμμα Γλυφαδιώτη συζητήθηκε δεόντως.

Κάτι μάλλον αναμενόμενο για τον εφοπλιστή που θρυλείται ότι διαθέτει στο χαρτοφυλάκιο του περισσότερα από 2.000 ακίνητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όπου εξωτερικό βλέπε Λονδίνο, Πορτοφίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Μαϊάμι όπως λέγεται και ο κατάλογος φαντάζει ατέλειωτος για το portfolio με την ακίνητη περιουσία του ανθρώπου που σπούδασε πολιτικός μηχανικός.

Ιδιότητα, που πέρασε στην άκρη πριν από πενήντα χρόνια όταν ο Προκοπίου εισήλθε στην ναυτιλία το 1971, αγοράζοντας μαζί με δύο φίλους του το πρώτο του καράβι.

Το είδε σαν χόμπι όπως έχει δηλώσει και πιθανότατα σαν χόμπι εξακολουθεί να το βλέπει και σήμερα ο άνθρωπος που έστησε δύο αυτοκρατορίες, μία στη θάλασσα και μία στη στεριά.

Μυθικά ακίνητα

Και ήταν η δεύτερη αυτή που τον έκανε ευρέως γνωστό το 2010, όταν το όνομα του συζητήθηκε δεόντως όταν έγινε γνωστό από διεθνή ΜΜΕ, ότι αγόρασε την περίφημη Villa Christina στο διεθνές θέρετρο του jet set, Πορτοφίνο.

Πρόκειται κατά γενική ομολογία για μία από τις ωραιότερες εξοχικές κατοικίες της Ιταλικής Ριβιέρας, που δεσπόζει «καρφωμένη» θαρρείς σε ένα βράχο.

Για την αγορά της «κονταροχτυπήθηκε» σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των Ιταλικών ΜΜΕ, με τον τότε πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος επιθυμούσε διακαώς να την αποκτήσει.

Τελικά ο Έλληνας εφοπλιστής βγήκε νικητής στον άτυπο αυτό πλειστηριασμό και παρόλο που το ποσό της αγοράς δεν έγινε γνωστό, τα σενάρια έκαναν λόγο για 25.000.000 ευρώ!

Ο Γιώργος Προκοπίου έχει παραθερίσει ουκ ολίγα καλοκαίρια στον επίγειο αυτό παράδεισο της Ιταλίας μαζί με την οικογένεια του, κρατώντας όμως όπως πάντα στην ζωή του, ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους.

Διαβάστε περισσότερα: www.--.gr

Related posts

Επιδότηση κατασκευής e-shop: Η DevelopGreece στηρίζει τις μικρές επιχειρήσεις

banksnews

Εφορία: Πόσο θα αυξηθούν οι αποδείξεις που χρειάζονται για την έκπτωση φόρου – πίνακες

banksnews

Αγορά σπιτιού: Τα λάθη που πρέπει να αποφύγεις

banksnews

Κορωνοϊός – Γερμανία: Δεν απέκλεισε τα ευρω-ομόλογα ο Όλαφ Σολτς

banksnews

Επίδομα θέρμανσης: Αντίστροφη μέτρηση για να ανοίξει η πλατφόρμα – Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

banksnews

Φλερτάρει με την ύφεση η οικονομία της Γερμανίας -Το ΑΕΠ της συρρικνώθηκε κατά 0,1%

banksnews

Η Ελλάδα βγήκε στις αγορές -Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο

banksnews

Κορωνοϊός – ΚΕΠ: Πώς θα εξυπηρετούν – Διαβάστε όλες τις αλλαγές

banksnews

Ποιοι «κόφτες» θα ισχύουν για το μέτρο των αναστολών τον Μάρτιο

banksnews