Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιώργος Καραγιάννης: «Μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον παραμένουμε συνεπείς και παραδίδουμε μεγάλα έργα υποδομών»

Στη μεγάλη σημασία που έχει για την κυβέρνηση η συνέπεια στην παράδοση των μεγάλων έργων προς όφελος των πολιτών αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές,

κ. Γιώργος Καραγιάννης

, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1» και τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τζένο, προαναγγέλλοντας ότι «είναι θέμα ολίγων ημερών να παραδώσουμε το Μετρό στον Πειραιά».

«Μέσα σε μία υγειονομική κρίση, μία εφοδιαστική κρίση και μία ενεργειακή κρίση, παραμένουμε συνεπείς» σημείωσε και υπογράμμισε ότι «η συνέπεια έχει πολύ μεγάλη σημασία για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς οι υποδομές δεν γίνονται για τις κυβερνήσεις αλλά για τους πολίτες».

Ο κ. Καραγιάννης τόνισε ότι «δουλέψαμε συστηματικά και με επιμονή για να παραμείνει το έργο μέσα στο χρονοδιάγραμμα και μετά το Τραμ, ο Πειραιάς να έχει και Μετρό».

Άλλωστε, όπως επισήμανε «για να ξεπεραστεί το τεράστιο κυκλοφοριακό πρέπει να ενισχύσουμε τα μέσα σταθερής τροχιάς και αυτό το κάνουμε με την επέκταση του Μετρό στον Πειραιά, την επέκταση της Γραμμής 2 προς Ίλιον και την κατασκευή της νέας Γραμμής 4 καθώς και με τις επεκτάσεις του Προαστιακού Σιδηροδρόμου σε Δυτική Αττική, Ραφήνα και Λαύριο».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών «στην Ελλάδα γίνεται μία σοβαρή δουλειά βάσης και γι’ αυτό μεγάλοι όμιλοι έρχονται να επενδύσουν στη χώρα», ενώ έκανε λόγο για «κρεσέντο επενδύσεων μεγάλων πολυεθνικών».

Νέα στάση Προαστιακού με χρηματοδότηση από cluster εταιρειών
Ο κ. Καραγιάννης σημείωσε ότι «δουλεύουμε με ένα διαφορετικό τρόπο για να φέρουμε πιο κοντά περιοχές και ανθρώπους. Δεχόμαστε, για παράδειγμα, μία δωρεά από ένα cluster εταιρειών που θέλουν να χρηματοδοτήσουν τη μελέτη και κατασκευή στάσης του Προαστιακού στην περιοχή Καρελλά».

Το έργο προβλέπει τη σύνδεση των οικισμών της Παιανίας, Καρελλά, των Σπάτων, αλλά και των βιομηχανικών ζωνών της περιοχής με το Μητροπολιτικό Συγκρότημα της Αθήνας και ευρύτερα της Αττικής, ενισχύοντας την προοπτική περαιτέρω ανάπτυξής τους και κατά συνέπεια των θέσεων εργασίας.

Αναφερόμενος στη Θεσσαλονίκη, ο Υφυπουργός Υποδομών υπογράμμισε τη δέσμευση που υπάρχει «τέλος του 2023 να παραδοθεί το Μετρό στη Θεσσαλονίκη», ενώ σχολίασε ότι «εμείς δεν εγκαινιάζουμε μουσαμάδες αλλά Μετρό που λειτουργούν».

Με γοργά και σταθερά βήματα προχωρούν τα σιδηροδρομικά έργα
Στη συνέχεια ο κ. Καραγιάννης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον σιδηρόδρομο που αποτελεί «ένα πράσινο, φιλοπεριβαλλοντικό μέσο, για το οποίο υπάρχουν εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από ευρωπαϊκά κονδύλια».

«Ο σιδηρόδρομος ήταν για χρόνια ο μεγάλος ασθενής. Πλέον, έχουμε δημοπρατήσει έργα 4,5 δις. ευρώ» επισήμανε ο Υφυπουργός Υποδομών.

«Αυτή τη στιγμή κάνουμε κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια, η σύνδεση των λιμανιών με τον σιδηρόδρομο» τόνισε και εξήγησε ότι «μετατρέπουμε με αυτόν τον τρόπο την χώρα σε ένα τεράστιο logistic center όπου τα εμπορεύματα θα διακινούνται προς την Ευρώπη».

Related posts

Οne Athens: «Τρέχουν» οι πωλήσεις στο ακριβότερο οικιστικό συγκρότημα του Κολωνακίου (pics + vid)

admin

Alpha Bank: Tα τρία βήματα για να καθαρίσει 12 δισ. «κόκκινα» δάνεια

admin

Επιδόματα: Δεν αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής, λόγω κορωνοϊού – Κανονικά οι πληρωμές

admin

Wall Street: «Άνοιγμα» της εβδομάδας με κέρδη

admin

Χρηματιστήριο: Κέρδη στην Αθήνα – Απαγόρευση των ανοικτών πωλήσεων

admin

Wall Street: «Διστακτικά» κέρδη λόγω κορωνοϊού – Υπεραπόδοση του τεχνολογικού κλάδου

admin

Τσαμάζ: Οι τρεις πυλώνες της στρατηγικής του ΟΤΕ

admin

Βουλή: Τροπολογία Βορίδη εκσυγχρονίζει το πλαίσιο για τις Διεπαγγελματικές Οργανώσεις

admin

Ενεργειακή «ανάσα» στην Ευρώπη: Συνεχίζει πτωτικά η τιμή του φυσικού αερίου

admin