Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιάννης Στουρνάρας: Στο επίκεντρο η προστασία του ασφαλισμένου

Στο περιοδικό «

Ασφαλιστικό ΝΑΙ»

, μίλησε ο

διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε πως οι

συντάξεις

, η

υγεία

και οι

φυσικές καταστροφές

, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής και αποτελούν περιοχές που μπορούν να ωφεληθούν από τις συνέργειες μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Εξυπακούεται ότι η συνεργασία αυτή δεν πρέπει να εξαρτάται από τους βραχυπρόθεσμους στόχους της κάθε κυβέρνησης, αλλά να εντάσσεται σε ένα μακρόπνοο πλαίσιο εθνικής πολιτικής. Επίσης, είναι απαραίτητο οι όροι αυτής της συνεργασίας να είναι σαφείς σε όλους τους συμμετέχοντες και διαφανείς για τα μέλη και τους δικαιούχους του κάθε συστήματος.

Ο κ. Στουρνάρας εξαγγέλλει επίσης ως επόπτης της ασφαλιστικής αγοράς, την ανάπτυξη εργαλείων για την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση των πρακτικών διανομής, λαμβάνοντας υπόψη τον σημαντικό αριθμό των επιχειρήσεων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, τη διασπορά τους ανά την ελληνική επικράτεια και τον όγκο και την πολυπλοκότητα των ασφαλιστικών προϊόντων.

«Επιδίωξή μας είναι να έρθουμε πιο κοντά στην καθημερινότητα των δικτύων διανομής και να αναγνωρίσουμε από κοινού τα τυχόν ελλείμματα στην κανονιστική συμμόρφωσή τους που χρειάζεται να αντιμετωπιστούν, ώστε να ενισχυθεί έτι περαιτέρω η αξιοπιστία της ασφάλισης στη συνείδηση των καταναλωτών», υπογραμμίζει ο κ. Στουρνάρας.

Ακόμη ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις έχουν σε μεγάλο βαθμό ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του εποπτικού πλαισίου Φερεγγυότητα ΙΙ, αλλά και τις παραινέσεις του οι ασφαλιστές να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα της προστασίας του καταναλωτή, δηλαδή της προσφοράς στον καταναλωτή προϊόντων και υπηρεσιών που να καλύπτουν τις δικές του ασφαλιστικές ανάγκες στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων του, με ταυτόχρονη παροχή της μέγιστης δυνατής προστασίας.

Τέλος, ιδιαίτερης αξίας είναι η σύσταση του κ. Στουρνάρα στους νέους ανθρώπους να απευθυνθούν στην ιδιωτική ασφάλιση για την κάλυψή τους, αλλά να έχουν όμως υπόψη τους ότι πρέπει να έχουν πλήρη γνώση των ατομικών ασφαλιστικών αναγκών τους και σαφή αντίληψη του μέρους του κινδύνου που θέλουν να διακρατήσουν και του μέρους που θέλουν να ασφαλίσουν.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντίστροφη μέτρηση για την κατάργηση του SMS για μετακίνηση – Σήμερα ή την Παρασκευή οι ανακοινώσεις

Για εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο Φουρθιώτης και οι δύο συνεργοί του

Χάρι – Μέγκαν: Οργή καλλιτεχνών για τη συμφωνία των 25 εκατ. με το Spotify

Related posts

Προκαταβολή σύνταξης: Τι προβλέπει η τροπολογία – Πώς θα χορηγηθεί – Ποιο το ύψος της

admin

Ρύθμιση οφειλών σε 36 – 72 δόσεις: Εκπνέει ο χρόνος για τα χρέη λόγω κορωνοϊού

admin

Ιδιοκτήτες ακινήτων: Πώς θα δοθεί η προκαταβολή για τον Μάρτιο – Μέχρι πότε οι δηλώσεις Covid

admin

Υπουργείο Εργασίας: Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 22 Ιουλίου

admin

Φυσικό αέριο: Μερική αποκλιμάκωση των τιμών λόγω σταθερών ροών από Ρωσία και… ΗΠΑ

admin

Moody’s: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

admin

Χρηματιστήριο: Συνεχίζει να απογοητεύει η Αθήνα

admin

Κορωνοϊός – ΚΑΔ Επιχειρήσεων: Αυτή είναι η διαδικασία έκπτωσης των μισθωμάτων

admin

Wall Street: Στο «κόκκινο» έπειτα από έντονες διακυμάνσεις

admin