Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανός λοιμωξιολόγος: Παρά την αύξηση των εμβολιασμών απαιτείται προσοχή διότι ο κορονοϊός μπορεί να αντεπιτεθεί

“Λόγω του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών, γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να κάνουμε προβλέψεις για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και η πολιτική πρέπει να ασκείται με μια συγκεκριμένη αίσθηση του μέτρου και την ανάλογη προσοχή. Τα μέτρα περιορισμού των επαφών δεν πρέπει να μειωθούν με μιας πάρα πολύ, διαφορετικά ο ιός μπορεί να αντεπιτεθεί”, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας της Πανεπιστημιακής Κλινικής Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag) για την πανδημία Covid-19.

“Σε περίπτωση νέας αύξησης των κρουσμάτων, θα τεθεί το ερώτημα τι σημαίνει αυτό δεδομένου του αυξανόμενου αριθμού εμβολιασμών. Αυτή θα είναι στην πραγματικότητα μια από τις πιο δύσκολες φάσεις για πολιτικές αποφάσεις αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού. Στην Γερμανία, η πρόοδος του εμβολιασμού μπορεί να μην είναι ακόμη τόσο μεγάλη όσο στη Μεγάλη Βρετανία, ωστόσο σε άτομα άνω των 70 ετών, τα οποία διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο, η πρόοδος είναι ήδη αρκούντως εμφανής. Σε αυτό το πλαίσιο, η μοντελοποίηση, με βάση τα σημαντικά στοιχεία της εξέλιξης του κορονοϊού κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γίνεται όλο και πιο δύσκολη”, πρόσθεσε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της Γερμανίας.

“Οι ειδικοί προτείνουν εδώ και πολύ καιρό να εξετάζονται λιγότερο οι αριθμοί των κρουσμάτων ανά επτά ημέρες και περισσότερο οι εισαγωγές στο νοσοκομείο για Covid-19 ή να δίνεται έμφαση στα περιστατικά των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω. Ωστόσο, από όσο γνωρίζω, η δήλωση των εισαγωγών στα νοσοκομείο δεν είναι ακόμη υποχρεωτική. Προτείνω την μετάβαση στην εξέταση των διαφόρων παραμέτρων. Για ένα χρονικό διάστημα θα μπορούσαν να συγκεντρώνονται παράλληλα ο αριθμός των κρουσμάτων και οι νέες εισαγωγές για κορονοϊό στα νοσοκομεία για να είμαστε σίγουροι. Πάντως μέχρι στιγμής ο δείκτης θετικότητας λειτούργησε πολύ καλά για τις προγνώσεις”, τόνισε.

“Μακροπρόθεσμα, αναμένω ότι ο ιός θα συμπεριφέρεται σαν ένας κορονοϊός κρυολογήματος, όπως επίσης αναμένω μεταβατικές καταστάσεις τα επόμενα δύο έως τέσσερα χρόνια, διότι ο ιός θα αξιοποιήσει τα κενά εμβολιασμού”, κατέληξε ο Ντρόστεν.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

ΗΠΑ: Ο στρατός παραδέχεται ότι ήταν “λάθος” η επίθεση εναντίον ενός αυτοκινήτου στην Καμπούλ στα τέλη Αυγούστου

banksnews

Βαυαρία: Ακυρώνει τη χριστουγεννιάτικη αγορά – lockdown σε περιφέρειες

banksnews

Ρωσία: 806 νέοι θάνατοι και 20.765 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

banksnews

Η Ουκρανία έχει απαγορεύσει από την έναρξη του πολέμου την είσοδο σε 13 δημοσιογράφους για “προπαγάνδα” υπέρ του Κρεμλίνου

banksnews

Συνεχίζεται η αεροπορική στήριξη ΗΠΑ στην κυβέρνηση του Αφγανιστάν κατά των Ταλιμπάν

banksnews

COP26: “Έχουμε συμφωνία για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα” λέει η Κίνα

banksnews

Μπορέλ: Η ΕΕ συνεργάζεται με χώρες προέλευσης – διέλευσης για να μπει τέλος στις ενέργειες Λουκασένκο

banksnews

Στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν για το ουκρανικό και το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

banksnews

ΕΚΤ: Συζήτησε για μείωση του προγράμματος στήριξης τον Ιούνιο

banksnews