Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία-Πράσινοι: Δεν θα αντικατασταθεί η υποψήφιότητα Μπέρμποκ για την Καγκελαρία

Ο συμπρόεδρος του κόμματος των Πρασίνων της Γερμανίας, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, περιέβαλε εκ νέου με την απόλυτη εμπιστοσύνη του την υποψήφια της παράταξης για το αξίωμα της καγκελαρίου στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου, παρά τα σφάλματα και τις παραλείψεις που της προσάπτονται και παρά την θεαματική και ανησυχητική για τους οικολόγους αλλαγή των τάσεων στις δημοσκοπήσεις.

Ο κ. Χάμπεκ ήταν η μοναδική άλλη πιθανή επιλογή του κόμματος ως προς την υποψηφιότητα για την καγκελαρία. Τα μέλη της παράταξης διάλεξαν τη λιγότερο πεπειραμένη από αυτόν συμπρόεδρό του, την Αναλένα Μπέρμποκ.

Αφότου όμως η κυρία Μπέρμποκ αναδείχθηκε υποψήφια των Πρασίνων για την καγκελαρία τον Απρίλιο, αναγκάστηκε να αλλάξει μέρος του επίσημου βιογραφικού της, αντιμετώπισε κατηγορίες περί λογοκλοπής σε βιβλίο της και επικρίθηκε, διότι παρέλειψε να δηλώσει εισοδήματα.

Μολαταύτα, ο κ. Χάμπεκ διαβεβαίωσε τη Süddeutsche Zeitung σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της εφημερίδας το οποίο κυκλοφόρησε χθες Σάββατο πως δεν γίνεται “καμιά συζήτηση” στην παράταξη για το ενδεχόμενο αντικατάστασης της υποψήφιας για την καγκελαρία.

Η κυρία Μπέρμποκ εξελέγη σχεδόν ομόφωνα, επισήμανε ο κ. Χάμπεκ. “Τώρα, το ζητούμενο είναι να πάρει αυτή την ψήφο εμπιστοσύνης του κόμματος και να την αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο”, έκρινε.

Δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι στην παράταξη επικρατεί αναταραχή, ιδιαίτερα μετά τη δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας το περασμένο Σαββατοκύριακο και έφερε το 61% των ψηφοφόρων να θεωρεί ότι οι Πράσινοι επέλεξαν “λάθος” υποψήφιο.

Μετά τη ραγδαία άνοδο των ποσοστών τους την άνοιξη στις δημοσκοπήσεις, που ήθελαν τους Πράσινους να ισοψηφούν με την κεντροδεξιά Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) της απερχόμενης καγκελαρίου, της Άγγελας Μέρκελ, οι οικολόγοι έχουν υποστεί βαριές απώλειες και το τρέχον διάστημα το ποσοστό τους ως προς τις προθέσεις ψήφου να κυμαίνεται γύρω στο 20%.

Στο μεταξύ η γερμανική κεντροδεξιά, υποψήφιος καγκελάριος της οποίας είναι ο Άρμιν Λάσετ, μοιάζει από την πλευρά της να διευρύνει το προβάδισμά της, με το ποσοστό της να βρίσκεται γύρω στο 30%.

-

Related posts

Ευρωπαϊκό σχέδιο για κοινές προμήθειες στον τομέα της άμυνας παρουσίασε σήμερα η Κομισιόν

banksnews

Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία: Αερομεταφερόμενες δυνάμεις επιτίθενται στη Χάρκοβο

banksnews

Netflix: “Αγκάθι” οι νέοι συνδρομητές – Έχασε τις εκτιμήσεις του δ’ τριμήνου, αδύναμη πρόβλεψη για το 2022

banksnews

ΕΕ: Δεν άναψε το “πράσινο φως” για την ενταξιακή διαδικασία Βόρειας Μακεδονίας και Αλβανίας

banksnews

Συρία: Απογοήτευση στον ΟΗΕ για τις άκαρπες συνομιλίες στη Γενεύη

banksnews

Η Γαλλία αναμένει εγγυήσεις προτού ανανεώσει τις επαφές με την Αυστραλία

banksnews

Υπόθεση Pegasus: Στο Μεξικό, πρώτη σύλληψη για κατασκοπεία σε βάρος δημοσιογράφου

banksnews

Αποκαλύφθηκε ο τόπος διαμονής του Τούρκου αρχινονού: “Θα κάνω ένα μεγάλο ταξίδι” έγραψε στο Twitter

banksnews

Ερντογάν για χάρτη Σεβίλλης: Θα δεχτούμε εμείς χάρτες που σχεδιάστηκαν σε γραφεία;

banksnews