Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Μέτρα για την επίτευξη των αυστηρότερων στόχων της κυβέρνησης για το κλίμα ζητά το PIK

Το φημισμένο Ινστιτούτο Έρευνας των Επιπτώσεων των Κλιματικών Αλλαγών του Πότσνταμ (PIK) χαιρέτισε μεν τους αυστηροποιημένους στόχους για την προστασία του κλίματος τους οποίους έθεσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά ταυτόχρονα ζήτησε την λήψη και εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων για την επίτευξή τους.

“Λόγω της αυστηροποίησης του στόχου για μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου από 40% σε 55% έως το 2030 σε σχέση με το 1990, τον οποίο έθεσε η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτείτο επειγόντως και η αυστηροποίηση των γερμανικών στόχων για την προστασία του κλίματος. Η μείωση κατά 65% έως το 2030 φαίνεται πως είναι η ελάχιστη για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε έναν πρωτοποριακό ρόλο στον εσωτερικό – ευρωπαϊκό διάλογο”, δήλωσε ο Έλμαρ Κρίγκερ, ο επικεφαλής του τμήματος “Μετασχηματισμοί” του Ινστιτούτου Έρευνας των Επιπτώσεων των Κλιματικών Αλλαγών (PIK) της πόλης Πότσνταμ, σε συνέντευξή του η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας “Rheinische Post”.

“Ο στόχος αυτός ήταν απαραίτητος όσον αφορά την πολιτική για το κλίμα, τώρα όμως είναι εξίσου απαραίτητο να αυστηροποιήσουμε τους στόχους ανά τομέα και είναι ακόμη πιο σημαντικό να συγκεκριμενοποιήσουμε τα αναγκαία μέτρα για την επίτευξη του στόχου”, πρόσθεσε ο ερευνητής.

Μεταξύ άλλων, ο Έλμαρ Κρίγκερ ζήτησε υψηλότερη τιμολόγηση για τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2). “Η απαιτούμενη συγκεκριμενοποίηση περιλαμβάνει μια συντονισμένη αύξηση των τιμών του εκλυόμενου CO2, οι οποίες θα καταβάλλονται από όσους ρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, τόσο στο ευρωπαϊκό σύστημα όσο και σε εθνικό επίπεδο, είτε αυτοί είναι τα μέσα μεταφοράς ή τα κτίρια. Επιπλέον, απαιτούνται πρόσθετα μέτρα για να επιταχυνθεί η εισαγωγή τεχνολογιών χαμηλής εκπομπής ρύπων στην αγορά. Οι νέοι στόχοι θα σημαίνουν επίσης, για παράδειγμα, την επίτευξη — στον μέγιστο δυνατό βαθμό — της κατάργησης της παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα πριν από το 2030”, τόνισε ο Κρίγκερ.

Related posts

ΕΕ: Συνάντηση των διαπραγματευτών της ΕΕ και του Ιράν αυτήν την εβδομάδα στις Βρυξέλλες

banksnews

Σολτς και Μπάιντεν δεν αναγνωρίζουν καμία εδαφική “κατάκτηση” της Ρωσίας στην Ουκρανία

banksnews

Gazprom: Δεν υπάρχουν πρόσθετες δεσμεύσεις για τη Ρωσία προκειμένου να επιστρέψει η τουρμπίνα για τον Nord Stream 1

banksnews

Σεισμός 6,8 βαθμών σημειώθηκε στην Αλάσκα – Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι

banksnews

Πολωνία: Διαδηλωτές έριξαν κόκκινο σιρόπι στον Ρώσο πρεσβευτή στην Βαρσοβία

banksnews

Τουρκικές προκλήσεις και αμερικανικά “μηνύματα”

banksnews

ΝΑΤΟ: Με το βλέμμα στραμμένο προς την Ρωσία διεξάγεται στην ανατολική Μεσόγειο η νατοϊκή άσκηση Neptune Shield 2022

banksnews

Ισραήλ: Στα πρόθυρα κατάστασης έκτακτης ανάγκης η χώρα λόγω της μετάλλαξης, λέει ο πρωθυπουργός

banksnews

Αυξήθηκαν τα κέρδη της Dollar General στο τρίμηνο

banksnews