Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Λοιμωξιολόγος προειδοποιεί για τέταρτο κύμα κορονοϊού το φθινόπωρο

Ο καθηγητής Ιατρικής και διευθυντής του Ινστιτούτου Λοιμωξιολογίας του πανεπιστημίου της Βόννης Χέντρικ Στρέεκ προειδοποιεί “να μην κηρυχθεί η κρίση του κορονοϊού λήξασα. Θα μπορούσαμε να βιώσουμε ένα τέταρτο κύμα του κορονοϊού το φθινόπωρο. Πρέπει να αξιοποιήσουμε το χρόνο μέχρι τότε για να βελτιστοποιήσουμε τις δομές και τις διαδικασίες για την αντιμετώπισή του”, δήλωσε στο περιοδικό Fοcus.

Ο 43χρονος καθηγητής θεωρεί ότι “θα ήταν πολύ χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα είδος “πανδημικού συμβουλίου” σε ομοσπονδιακό επίπεδο για την αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας. Σε μια τέτοια διεπιστημονική επιτροπή θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο εκτός από τους γιατρούς, τους οικονομολόγους, τους κοινωνιολόγους και και άλλοι ειδήμονες. Αντ ‘αυτών, σήμερα η κοινή γνώμη αντλεί πληροφορίες από κακόφωνες πηγές”….

Ο Στρέεκ ζήτησε επίσης “να ληφθεί επιτέλους στα σοβαρά η ψηφιοποίηση των υγειονομικών αρχών, αλλά και η επέκταση των υποδομών της περίθαλψης: Πρέπει να κάνουμε τα επαγγέλματα αυτά πιο ελκυστικά, να βελτιώσουμε τους μισθούς τους και να βελτιστοποιήσουμε την εκπαίδευση. Στους τομείς αυτούς θα επενδύονταν με τον καλύτερο τρόπο τα όποια δισεκατομμύρια ευρώ. Επιπλέον, για μελλοντικές πανδημίες, θα πρέπει να βρεθεί μια άλλη μέτρηση, δηλαδή δείκτες με τους οποίους να μετράμε τη συχνότητα των κρουσμάτων. Οι αριθμοί κρουσμάτων που ανακοινώνονται και ο δείκτης θετικότητας των επτά ημερών δεν αρκούν”, τόνισε.

Ο λοιμωξιολόγος εξέφρασε επίσης τη δυσπιστία του για την άποψη ότι σύντομα θα επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης. “Είχαμε μόλις την περίπτωση ενός εμβολιασμένου γιατρού που εμφάνισε υψηλό ιικό φορτίο στο λαιμό και μόλυνε την οικογένειά του. Ίσως αυτές οι περιτπώσεις να είναι μόνο μεμονωμένες περιπτώσεις. Αλλά πρέπει να τις ερευνήσουμε”.

Tέλος, ερωτηθείς για την επάρκεια των εμβολίων, απάντησε :”Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει πλέον έλλειψη εμβολίων. Αντιθέτως: Έχουμε τέτοιες ποσότητες εμβολίων ώστε σύντομα θα πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα εάν και πώς θα πρέπει να δωρίσουμε ή να πουλήσουμε τουλάχιστον ένα μέρος από αυτά”.

Related posts

Πούτιν: Θα μιλήσει στη φετινή ψηφιακή διοργάνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός

banksnews

“Ασφαλής” στην ΕΕ δηλώνει η επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια

banksnews

Διαδηλώσεις Παλαιστινίων κατά Μακρόν στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ

banksnews

Βρετανία – κορονοϊός: Μπορεί να χαλαρώσουν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα

banksnews

Reuters: Η κυβέρνηση Trump θα εξετάσει την ένταξη της κινεζικής Ant Group στη “μαύρη λίστα” του εμπορίου

banksnews

Η Γερμανία έδωσε την άδεια για την κατασκευή του αγωγού Nord-Stream-2 στα ύδατα της γερμανικής ΑΟΖ

banksnews

ΕΕ: Οι πολίτες των “5 φειδωλών” φοβούνται διασπάθιση των δισ. της ΕΕ και μείωση της επιρροής των χωρών τους

banksnews

Κύπρος: Τρείς θανάτους και 241 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

banksnews

Η Κίνα θέλει να προσκαλέσει Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους σε συνομιλίες

banksnews