Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία-Κ.Λίντνερ: Το κόστος των κρατικών τόκων θα μπορούσε να φθάσει τα 30 δισ. ευρώ το 2023

Ο υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ αναμένει σημαντική αύξηση του κόστους των κρατικών τόκων το 2023, σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία. “Πέρυσι πληρώσαμε καλά τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ σε τόκους”, δήλωσε ο Λίντνερ στην εφημερίδα Welt am Sonntag, σύμφωνα με προκαταρκτικό δημοσίευμα. “Δεν αποκλείεται το επόμενο έτος να φτάσει τα 30 δισεκατομμύρια ευρώ”.

Είπε ότι αυτό ήταν ένα μήνυμα για στροφή: “Δεν έχουμε μόνο μια στροφή στην πολιτική ασφάλειας, αλλά και μια οικονομική στροφή”. Είπε ότι η κυβέρνηση έχει την εντολή “να μην ανεβάσει περαιτέρω τις τιμές με επιδοτήσεις, να μην συνεχίσει να αυξάνει το χρέος και να στραγγαλίζεται με υψηλότερο κόστος επιτοκίου”.

Ο Lindner τάχθηκε υπέρ της κατάργησης των πριμοδοτήσεων αγοράς για τα ηλεκτρονικά οχήματα και τα plug-in υβριδικά. Μέχρι στιγμής, είπε, τα αυτοκίνητα επιδοτούνται εν μέρει με έως και 20.000 ευρώ κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ακόμη και για τους υψηλόμισθους. “Αυτό είναι πάρα πολύ. Μπορούμε να εξοικονομήσουμε δισεκατομμύρια εκεί, τα οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε πιο λογικά”.

Ζήτησε επίσης φορολογική μεταρρύθμιση στο εγγύς μέλλον. “Πρέπει να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους με τέτοιο στοχευμένο τρόπο ώστε η απώλεια της αγοραστικής δύναμης να μην μετατραπεί σε κοινωνική δυσπραγία και σε ένα σπιράλ αύξησης των μισθών και των τιμών”, δήλωσε ο ηγέτης του FDP στην “Welt am Sonntag” σύμφωνα με προδημοσίευση.

“Όσο καλύτερα το πετύχουμε αυτό, όσο πιο δυναμικά εμφανιστούμε, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να περιορίσουμε τον πληθωρισμό”. Χαρακτήρισε την ψυχρή εξέλιξη ως “αύξηση των φόρων λόγω παράλειψης”. Ο ίδιος ερμήνευσε τη συμφωνία συνασπισμού με το SPD και τους Πράσινους ότι αυτό δεν μπορεί να είναι πολιτικά επιθυμητό.

Related posts

Ουκρανία: Εκτός λειτουργίας ο μεγαλύτερος σταθμός παραγωγής ενέργειας στο Λουχάνσκ

admin

Η Ρωσία κατάφερε εκ νέου να πληρώσει ομολογιούχους Eurobonds σε συνάλλαγμα

admin

Οι Ρώσοι προσπαθούν να περικυκλώσουν τους Ουκρανούς σε Νικολάεφ, Χάρκοβο – Αντεπιθέσεις τους απωθούν επιτυχώς

admin

Μικρή διαφορά στην αλλαγή ηγεσίας στο Ισραήλ βλέπουν οι Παλαιστίνιοι

admin

Αγγλία: Αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού κατά 75% μέσα σε επτά ημέρες

admin

Τούρκοι αναλυτές για απόκτηση F-35 από Ελλάδα: “Είναι σαν ρομπότ, καμία σχέση με τα F-16”

admin

Απών από το δικαστήριο ο Ιμάμογλου – Κατηγορείται για προσβολή του Εκλογικού Συμβουλίου της Τουρκίας

admin

Κύπρος: Τρεις θανάτους και 446 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

admin

Τουρκία: Έξι πρόεδροι κομμάτων της αντιπολίτευσης συναντήθηκαν αναζητώντας τον “αντι-Ερντογάν” υποψήφιο

admin