Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Η Lufthansa ακυρώνει πάνω από 3.000 πτήσεις αυτό το καλοκαίρι λόγω έλλειψης προσωπικού

Η Lufthansa θα ακυρώσει περισσότερες από 3.000 πτήσεις αυτό το καλοκαίρι εξαιτίας έλλειψης προσωπικού, απεργιών και της Covid-19, γνωστοποίησε σήμερα ο κολοσσός των αεροπορικών εταιρειών ανακοινώνοντας ένα δεύτερο κύμα ακυρώσεων.

Η νέα ανακοίνωση αφορά την ακύρωση 2.200 πτήσεων ή περίπου το 3% του προγράμματός της.

Η εταιρεία είχε ήδη πρόσφατα περικόψει το 5% των καλοκαιρινών πτήσεων τις Παρασκευές και τα Σαββατοκύριακα, δηλαδή 900 συνδέσεις, επικαλούμενη “συμφόρηση και έλλειψη προσωπικού από την οποία υποφέρει ολόκληρος ο κλάδος των ευρωπαϊκών αερομεταφορών”.

Η χαμηλού κόστους θυγατρική της, Eurowings, είχε επίσης ανακοινώσει “πολλές εκατοντάδες λιγότερες πτήσεις” τον Ιούλιο.

Αυτές οι ελλείψεις προσωπικού αφορούν “αεροδρόμια, επίγειες υπηρεσίες, αεροπορική ασφάλεια και επομένως και εταιρείες”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τώρα, “οι απεργίες ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, ο καιρός και κυρίως η αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 προκαλούν μεγαλύτερη επιβάρυνση”, εξηγεί η Lufthansa, η οποία αναφέρει μια αύξηση των αναρρωτικών αδειών “τις τελευταίες ημέρες”.

Ως αποτέλεσμα, ο όμιλος ακυρώνει 2.200 πτήσεις από τις 80.000 προς και από τους “κόμβους” της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, κυρίως πτήσεις εντός Ευρώπης. Οι ακυρώσεις δεν αφορούν πλέον μόνο τα Σαββατοκύριακα αλλά και τις καθημερινές.

Το μέτρο που θεωρείται “αναπόφευκτο” αναμένεται να διασφαλίσει “περισσότερη σταθερότητα του σχεδίου πτήσεων όλο το καλοκαίρι” αποφεύγοντας εκ των προτέρων “την υπερφόρτωση των διαδικασιών στο έδαφος κατά τις ώρες αιχμής”, υπογραμμίζει.

Μετά την άρση των περιορισμών υγείας σε πολλές χώρες, ιδίως στο Ηνωμένο Βασίλειο, στις αρχές του έτους, οι εταιρείες μεταφορεών αντιμετωπίζουν δυσκολίες να αντιμετωπίσουν την απότομη αύξηση της ζήτησης, κυρίως λόγω των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού.

Στη Μεγάλη Βρετανία, τα αεροδρόμια έχουν διαταραχθεί σοβαρά εδώ και εβδομάδες, με μεγάλες ουρές και σειρές ακυρώσεων από την Easyjet, την British Airways, την Tui ή τη Wizz Air.

Το αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι θα περιορίσει τον αριθμό των καθημερινών πτήσεων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, για να αποφευχθεί περαιτέρω χάος. Η Easyjet ανακοίνωσε επίσης την περασμένη Δευτέρα μείωση της μεταφορικής της ικανότητας αυτό το καλοκαίρι λόγω ελλείψεων προσωπικού, τόσο στα αεροδρόμια και τον έλεγχο εναέριας κυκλοφορίας όσο και σε εταιρείες.

- -

Related posts

Ιταλία: Στις 24 Ιανουαρίου αρχίζουν οι ψηφοφορίες για τον νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας

banksnews

Facebook: Το μπλακάουτ σε αριθμούς – Έχανε 164.000 δολ. το λεπτό επί περίπου 6 ώρες

banksnews

Ουκρανία: Οι φιλορώσοι αποσχιστές φέρονται να έφτασαν στα όρια της περιφέρειας Λουχάνσκ

banksnews

Κίνα: 21 νεκροί σε ορεινό μαραθώνιο

banksnews

Γαλλία: Το πέμπτο κύμα της πανδημίας θα επιβαρύνει τα νοσοκομεία μέχρι τα μέσα Μαρτίου

banksnews

Η Γαλλία κλείνει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη

banksnews

Κάτοικοι της Μαριούπολης προσπαθούν να φύγουν με τα πόδια από την πόλη, υποστηρίζει ο κυβερνήτης

banksnews

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Η Ρωσία θα συνεχίσει να αντιδρά “σκληρά και αποφασιστικά” σε όλες τις κυρώσεις που επιβάλλει το Λονδίνο

banksnews

Προσφυγή της Τουρκίας στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ για τους σωματοφύλακες του Ερντογάν

banksnews