Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: “Επιπλέον μέτρα” κατά του κορονοϊού ζητούν οι εντατικολόγοι

Έκκληση προς την κυβέρνηση να λάβει “επιπλέον μέτρα”, εάν η κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής (DiVi) Γκερνό Μαρξ.

“Χρειαζόμαστε υποστήριξη”, δήλωσε ο κ. Μαρξ και χαρακτήρισε την κατάσταση της πανδημίας “πολύ ανησυχητική και εκτός ελέγχου”. Αν η κατάσταση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας επιδεινωθεί περαιτέρω, “οι πολιτικοί θα πρέπει να προετοιμάσουν επιπλέον μέτρα”, σημείωσε ο εντατικολόγος και πρόσθεσε ότι στις 9 Δεκεμβρίου, οπότε η Καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ θα αξιολογήσει την κατάσταση μαζί με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, θα πρέπει να υπάρχουν έτοιμα μέτρα προκειμένου να περιορίσουν το τέταρτο κύμα.

Σύμφωνα με την DiVi, σήμερα στη Γερμανία νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 3675 ασθενείς με κορονοϊό, το 51% των οποίων βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής. Μόνο την περασμένη εβδομάδα, προστέθηκαν στις ΜΕΘ της χώρας 1200 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ ήδη σε πολλές περιοχές, όπως στη Θουριγγία, ασθενείς χρειάστηκε να διακομιστούν σε άλλο νοσοκομείο, καθώς οι ΜΕΘ είναι υπερφορτωμένες. Επιπλέον, σε σχέση με πέρυσι, οι νοσηλευτές είτε έχουν μειώσει τις ώρες εργασίας τους είτε έχουν εγκαταλείψει το επάγγελμα, λόγω της αφόρητης πίεσης που δέχτηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Νωρίτερα, η δήλωση της Καγκελαρίου ‘Αγγελα Μέρκελ ότι “αυτά που ισχύουν τώρα, δεν επαρκούν” προκειμένου να ανασχεθεί το τέταρτο κύμα, ερμηνεύθηκε ως πιθανή συγκατάθεση της κυρίας Μέρκελ σε ενδεχόμενο lockdown.

Ο κ. Μαρξ πάντως τάσσεται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους υγειονομικούς, ο οποίος αποφασίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα. “Βλέπω όμως μια ηθική και δεοντολογική υποχρέωση των εργαζομένων στη φροντίδα ασθενών να εμβολιάζονται για να προστατεύουν τους ασθενείς τους”, τόνισε και ζήτησε από τους πολίτες “να αναλάβουν την ατομική ευθύνη” τους και να εμβολιαστούν, αλλά και να συνεχίσουν να τηρούν τους κανόνες υγιεινής και σωστής χρήσης μάσκας. Επιπλέον, συνέστησε και στους εμβολιασμένους να υποβάλλονται τακτικά σε διαγνωστικό τεστ.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε όμως ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας γενικής υποχρέωσης εμβολιασμού. Δήλωσε μάλιστα ότι στο εσωτερικό του κόμματός του, της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU), υπάρχει μεγάλη στήριξη για αυτό. “Με έναν γενικό υποχρεωτικό εμβολιασμό επιτυγχάνουμε τη μέγιστη δυνατή ελευθερία και διασφαλίζουμε μακροπρόθεσμα την κοινωνική ειρήνη”, πρόσθεσε και επισήμανε ότι η υποχρέωση εμβολιασμού μόνο για μία κατηγορία επαγγελματιών συνιστά αδικία. “Αυτή η συζήτηση πρέπει να γίνει τώρα, εγκαίρως πριν από το επόμενο κύμα. Διαφορετικά, κάθε χρόνο θα έχουμε την ίδια κατάσταση”, προειδοποίησε.

ΠΗΓΗ: - – ΜΠΕ

Related posts

Οι Ταλιμπάν προειδοποίησαν ότι θα ξαναρχίσουν τις εχθροπραξίες εναντίον ξένων δυνάμεων στο Αφγανιστάν

banksnews

Δύο πιθανά κρούσματα της Όμικρον εντοπίστηκαν στη Δανία

banksnews

Γαλλία-ΗΠΑ: Οι δύο υπουργοί των Εξωτερικών θα έχουν συνομιλίες στις 5 Οκτωβρίου

banksnews

ΕΕ: Καναδάς και 10 ακόμη χώρες στη λίστα των προορισμών από τους οποίους θα επιτραπούν οι μη αναγκαίες μετακινήσεις

banksnews

Ιταλία: Ένας Ιταλός στους 4 έχει εμβολιασθεί

banksnews

Υποχρεωτική η μάσκα στα αεροπλάνα για πολύ καιρό ακόμη, εκτιμά ο επικεφαλής της ΙΑΤΑ

banksnews

Ρωσία: Η αστυνομία πολιόρκησε γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος

banksnews

Η Ουάσινγκτον θα ξανανοίξει τα σύνορα στους εμβολιασμένους Ευρωπαίους και Βρετανούς ταξιδιώτες

banksnews

Οι ακόλουθοι του Μασκ στο twitter ψήφισαν να πουλήσει το 10% των μετοχών του στην Tesla

banksnews