Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία- Αλτμάιερ: Οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν προσφέρονται για ξεπούλημα

Στην πιο δύσκολη μεταπολεμικά κατάσταση βρίσκεται η γερμανική οικονομία, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας της χώρας – Προβλέπει ανάπτυξη 5% τον επόμενο χρόνο 

Στην πιο δύσκολη οικονομική κατάσταση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο βρίσκεται η Γερμανία, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, τόνισε ωστόσο ότι η βάση της γερμανικής οικονομίας είναι υγιής και «δεν προσφέρεται για ξεπούλημα».
Η γερμανική οικονομία θα μπορούσε την επόμενη χρονιά να επιστρέψει σε αξιοσημείωτη ανάπτυξη ύψους 5%, δήλωσε ο κ. Αλτμάιερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τους επικεφαλής των μεγαλύτερων εμπορικών και βιομηχανικών συνδέσμων της χώρας και ξεκαθάρισε ότι θα αποτραπεί ενδεχόμενο «ξεπούλημα» γερμανικών και ευρωπαϊκών επιχειρήσεων, οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για αυτόν τον σκοπό, πρόσθεσε, είναι απαραίτητη μια απόφαση για επιπλέον βοήθεια από τις Βρυξέλλες. Πολλοί παρατηρητές φοβούνται ότι οι γερμανικές εταιρίες, λόγω των ζημιών τους και των προβλημάτων ρευστότητας θα μπορούσαν να τεθούν στο στόχαστρο ξένων ομίλων, σημείωσε σχετικά. Το ΔΝΤ συμφωνεί πάντως ότι «η γερμανική οικονομία στη βάση της παραμένει υγιής και ανταγωνιστική», διευκρίνισε.
«Η υγεία του πληθυσμού έχει περισσότερο από ποτέ προτεραιότητα, αλλά θα πρέπει κανείς να τη συνδέσει με την προοπτική ότι η οικονομική καθημερινότητα μπορεί βήμα – βήμα να επιστρέψει», ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και διαβεβαίωσε ότι τα όποια προβλήματα ή αδυναμίες διαπιστωθούν στην διαδικασία παροχής της βοήθειας προς τις γερμανικές επιχειρήσεις θα αποκατασταθούν έγκαιρα. Στόχος, τόνισε, είναι να αποφευχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απολύσεις εργαζόμενων και χρεοκοπίες επιχειρήσεων. Η πανδημία του κορωνοϊού επηρεάζει την οικονομία πιο σοβαρά από ο,τιδήποτε άλλο «στην μεταπολεμική περίοδο» και «σε αυτό που είδαμε κατά την διάρκεια της τραπεζικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης», πρόσθεσε ο ίδιος.
Σε ξεχωριστές συζητήσεις βρίσκεται η κυβέρνηση με τους κλάδους του τουρισμού και των αερομεταφορών, οι οποίοι πλήττονται ιδιαίτερα. «Για τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία και τον τουρισμό απουσιάζει η προοπτική. Χρειάζεται μια ρεαλιστική πολιτική στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης των συνθηκών», προειδοποίησε ο επικεφαλής του Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου Έρικ Σβάιτσερ.
Στο σύνολό τους πάντως, οι γερμανικοί εμπορικοί σύνδεσμοι εξέφρασαν την επί της αρχής ικανοποίησή τους για τα μέτρα στήριξης που εφαρμόζει η κυβέρνηση, ζήτησαν, ωστόσο, «σαφές χρονοδιάγραμμα και σχέδιο» για την περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών στην λειτουργία της οικονομίας. «Κάθε επιπλέον εβδομάδα περιορισμών αποτελεί τεράστια πρόκληση για την οικονομία», δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανίας της Γερμανίας Ντίτερ Κεμπφ και ζήτησε προστατευτικό εξοπλισμό προκειμένου να επαναλειτουργήσουν οι μεγάλες επιχειρήσεις.Ειδήσεις σήμερα:
Έκκληση Γκουτέρες: Να προστατέψουμε τα παιδιά από τους κινδύνους της πανδημίαςΚορωνοϊός: Γιατί καθυστερεί η εύρεση κατάλληλης θεραπείαςΣυνεχίζεται το δράμα στην Ιταλία με 575 νέους θανάτους

Related posts

Συνεδρίαση για γερά νεύρα στη Wall Street: Απώλειες 185 μονάδων για τον Dow Jones

admin

Έρευνα: Προσφορές και εκπτώσεις κυνηγούν 8 στους 10 καταναλωτές

admin

Πειραιάς: «Αγγίζει» την τέταρτη θέση στα κορυφαία λιμάνια της Ευρώπης

admin

Μείωση προκαταβολής φόρου: Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι «χαμένοι»

admin

Στρατηγικές επενδύσεις: Επιλογή, υποχρεώσεις και αμοιβές των ελεγκτών και εμπειρογνωμόνων

admin

ΜΕΓΑ: Πρόγραμμα Act Green – Οι αξίες μας σε πλήρη ευθυγράμμιση με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

admin

ΣΕΒ: «Πολλά προβληματικά σημεία» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας – Πού εντοπίζονται

admin

Reuters: Διχασμένη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την πολιτική στήριξης της ευρωζώνης

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πάνω από τις 910 μονάδες με σημαντικά κέρδη

admin