Image default
ALPHA BANK ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Β. Ψάλτης: Ετοιμοι να στηρίξουμε τα επενδυτικά σχέδια των πελατών μας

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην ομιλία του προς τους μετόχους, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, στην ανάγκη η χώρα να αλλάξει παραγωγικό και οικονομικό μοντέλο μέσα από τη «μοναδική ευκαιρία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, στην αξιοποίηση των οποίων η Alpha Βank θα πρωταγωνιστήσει, θα είναι μπροστάρης, μετά την πρώτη αναπτυξιακή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στόχος μας είναι η τράπεζα να είναι υγιής και εξωστρεφής και ήδη «έχουμε κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και κινήσεις, με εφαλτήριο την εξυγίανση του ισολογισμού της». Το project Galaxy, σύμφωνα με τον κ. Ψάλτη, σε συνδυασμό με τη δρομολογημένη μείωση των NPEs κατά 8,1 δισ. ευρώ επιπλέον στηρίζονται αποκλειστικά στα υπάρχοντα κεφάλαια της τράπεζας, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να είναι πρωταγωνίστρια στην αναπτυξιακή ώθηση της χώρας και των πελατών της.

«Η επερχόμενη λήξη των δημοσιονομικών μέτρων στήριξης ωθούν το τραπεζικό σύστημα να επανεφεύρει τον εαυτό του. Στην Alpha Βank έχουμε κάνει τα αποφασιστικά βήματα για την ανάπτυξη της τράπεζας και την αλλαγή σελίδας της χώρας», τόνισε ο CEO και πρόσθεσε ότι η τράπεζα είναι έτοιμη να στηρίξει τα επενδυτικά σχέδια των πελατών της και να βοηθήσει στην κάλυψη του επενδυτικού κενού που άφησε πίσω της η δεκαετής οικονομική κρίση.

«Η Alpha Βank στοχεύει να είναι ένας ενεργός φορέας προόδου, εταίρος αλλαγής και πυλώνας ανάπτυξης ταλέντου», ανέφερε και επεσήμανε ότι η ταχύτητα της ανάκαμψης της χώρας εξαρτάται από την πορεία των εμβολιασμών και την ταχύτητα απορρόφησης των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Β. Ράπανος: Από το 2023 ουσιαστική μερισματική πολιτική

Πρόκληση για την κυβέρνηση και τις τράπεζες χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Alpha Βank Βασίλης Ράπανος τη βέλτιστη αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων και προανήγγειλε ότι η Alpha Βank θα είναι σε θέση από την οικονομική χρήση του 2023 να προχωρήσει σε ουσιαστική μερισματική πολιτική.

Ο κ. Ράπανος τόνισε ότι παρά την πανδημική κρίση, η ελληνική οικονομία απέδειξε ανθεκτικότητα εξαιτίας των ισχυρών μέτρων στήριξης που εφάρμοσε η κυβέρνηση, ωστόσο προειδοποίησε ότι τώρα είναι η στιγμή, με τη βοήθεια των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, η χώρα να προχωρήσει σε βαθιές, ουσιαστικές και δομικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να ανακάμψει βιώσιμα και με βάση τα πρότυπα που επιβάλλουν οι σύγχρονες συνθήκες.

Το στοίχημα πλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Alpha Βank, για την εδραίωση της οικονομικής ανάκαμψης εστιάζεται, αφενός, στην πορεία των εμβολιασμών τόσο σε εγχώριο επίπεδο όσο και σε διεθνές καθώς ο τουρισμός είναι άμεσα συνδεδεμένος με αυτό και αφετέρου, στην ταχεία και ορθή αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Related posts

Alpha Bank: Διπλή διάκριση Εταιρικής Υπευθυνότητας

banksnews

Ψηφιακά ο 5ος κύκλος του Project Future

banksnews

Alpha Bank: Περιθώριο ανόδου σχεδόν 40% βλέπει η Eurobank Equities

banksnews

Ποιους αφορά η αναστολή δόσεων του νόμου Κατσέλη

banksnews

Αυξημένες στα 143,1 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα

banksnews

Μονιμοποιείται το όριο των €50 για ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

banksnews

Πώς είδε τα αποτελέσματα τριμήνου των τραπεζών η Euroxx

banksnews

Πρωτοβουλία στήριξης της ΕΛΕΠΑΠ από την Τράπεζα Πειραιώς

banksnews

Γάντια στο νοσοκομείο Ιωαννίνων από τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

banksnews