Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Β. Ορμπάν: Η Ουγγαρία δεν θα φύγει από την ΕΕ, θέλει να τη μεταρρυθμίσει

Η Ουγγαρία δεν θα φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά θα αντισταθεί στις προσπάθειες από τις Βρυξέλλες να υπονομεύσουν την κυριαρχία της, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν στο κόμμα του, Fidesz.

Ο εθνικιστής Ορμπάν, ο οποίος αντιμετωπίζει μια δύσκολη εκλογική αναμέτρηση τον επόμενο χρόνο, για πρώτη φορά μέσα σε περισσότερα από δέκα χρόνια, επανεξελέγη σήμερα πρόεδρος του Fidesz.

“Μετά την κομμουνιστική γραφειοκρατία… δεν θέλουμε νέες προσταγές τώρα από τις Βρυξέλλες”, είπε ο Ορμπάν στους εκπροσώπους του κόμματος που ζητωκραύγαζαν, και προσέθεσε πως η Ουγγαρία θα απορρίψει τον δυτικό φιλελευθερισμό.

“Δεν θα εγκαταλείψουμε το δικαίωμα να υπερασπιζόμαστε στα σύνορά μας… να σταματάμε τους μετανάστες… επιμένουμε πως ο γάμος στην Ουγγαρία είναι ανάμεσα σε έναν άνδρα και μια γυναίκα, πατέρας είναι ένας άνδρας και μητέρα είναι μια γυναίκα… και θα πρέπει να αφήσουν τα παιδιά μας στην ησυχία τους.”

Στην εξουσία από το 2010. ο 58χρονος Ορμπάν αυτοπροβάλλεται ως υπέρμαχος της πολιτιστικής ταυτότητας της Ουγγαρίας απέναντι στη μετανάστευση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη και προστάτης των χριστιανικών αξιών απέναντι στον δυτικό φιλελευθερισμό.

Η πολιτική αυτή του έχει χαρίσει δημοτικότητα στο εσωτερικό, ιδίως μεταξύ των ψηφοφόρων του Fidesz, αλλά έχει προκαλέσει επικρίσεις από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ.

Ο Ορμπάν είπε πως η ΕΕ πρέπει να μεταρρυθμιστεί και πως σκοπός της Ουγγαρίας είναι να επιτύχει την αλλαγή, όχι να φύγει από την Ένωση στην οποία εντάχθηκε το 2004.

“Δεν θέλουμε καθόλου να φύγουμε από την ΕΕ, δεν μπορούν να μας ξεφορτωθούν τόσο εύκολα”, είπε. “Θέλουμε να κρατήσουμε την κυριαρχία μας και δεν θέλουμε να βρεθούμε σε ηνωμένες πολιτείες της Ευρώπης, αντί της ολοκλήρωσης”.

Στις βουλευτικές εκλογές, που θα διεξαχθούν πιθανόν τον Απρίλιο του 2022, ο Ορμπάν θα αντιμετωπίσει ένα ενωμένο μέτωπο αντιπολιτευόμενων κομμάτων που περιλαμβάνει τους Σοσιαλιστές, φιλελεύθερους και το πρώην ακροδεξιό, νυν κεντροδεξιό, Jobbik.

Της συμμαχίας των έξι κομμάτων ηγείται ο Πέτερ Μάρκι-Ζάι, ένας 49χρονος συντηρητικός καθολικός, πατέρας επτά παιδιών και δήμαρχος μιας μικρής πόλης που φαίνεται να ενσαρκώνει τις παραδοσιακές αξίες τις οποίες προασπίζει δημόσια ο Ορμπάν και θεωρείται σκληρός αντίπαλος.

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Ορμπάν έδωσε διάφορες υποσχέσεις για δαπάνες περιλαμβανομένων 2 δισ. δολαρίων επιστροφής φόρου για τις οικογένειες, ενώ ενέτεινε την αντιμεταναστευτική ρητορική του.

-

Related posts

Ισπανία: Σε υψηλό 13 ετών οι πωλήσεις κατοικιών τον Ιούλιο

banksnews

Handelsblatt: Επτά θέσεις για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες της σύγκρουσης στην Ουκρανία

banksnews

Από 8/11 αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί για τους ταξιδιώτες προς ΗΠΑ

banksnews

Ρωσία: Η εγκατάσταση τουρκικής βάσης στο Αζερμπαϊτζάν χρήσει “ιδιαίτερης προσοχής”

banksnews

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συναντήθηκε στη Μόσχα με τον πρόεδρο Πούτιν

banksnews

Ουκρανία: Η Ρωσία δεν έχει κανένα δικαίωμα να εμποδίσει το Κίεβο να έχει στενότερους δεσμούς με το ΝΑΤΟ

banksnews

Ρωσικό υπ. Άμυνας: Το ουκρανικό τάγμα “Αζόφ” χτύπησε με πολλαπλούς εκτοξευτές το χωριό Σαρτανά στη Μαριούπολη

banksnews

Πάνω από 1.000 εταιρείες άνοιξαν Ρώσοι στη Σερβία για να αποφύγουν τις κυρώσεις

banksnews

Κύπρος: Ένας θάνατος και 277 νέα κρούσματα – Εντείνεται η πίεση στο σύστημα υγείας

banksnews