Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ έδωσε στον Ασέν Βασίλεφ εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ έδωσε την Παρασκευή στον Ασέν Βασίλεφ, υποψήφιο πρωθυπουργό που προτείνει η μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα, Συνεχίζουμε την Αλλαγή, την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Ο Βασίλεφ συνοδευόταν στην τελετή από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Κίριλ Πέτκοφ, τον πρώην πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης Νίκολα Μίντσεβα και τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος Συνεχίζουμε την Αλλαγή, Αντρέι Γκιούροφ.

“Περιμένω επαρκείς λύσεις και την υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος για την οικοδόμηση μιας ελεύθερης, δημοκρατικής, ευημερούσας και ευρωπαϊκής Βουλγαρίας”, δήλωσε ο Ράντεφ, δίνοντας τη διερευνητική εντολή.

“Οι Βούλγαροι ανησυχούν για την αύξηση των τιμών και την εντεινόμενη αβεβαιότητα, και οι μεταρρυθμίσεις και η χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης δεν έχουν ακόμη έρθει. Από χθες βρισκόμαστε και σε διεθνή κρίση”, είπε ο αρχηγός του κράτους, αναφερόμενος κατά τα φαινόμενα στην απέλαση 70 Ρώσων διπλωματικών υπαλλήλων από τη Βουλγαρία και την απειλή της Ρωσίας να κλείσει την αποστολή της στη Βουλγαρία.

“Οι Βούλγαροι πολίτες, η κοινωνία, οι θεσμοί χρειάζονται ασφάλεια και προβλεψιμότητα, μια αξιόπιστη προστασία του δημοσίου συμφέροντος, που συνεπάγεται πάνω από όλα υπευθυνότητα και προσπάθεια για τον σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης ώστε ν’ ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Βουλγάρων πολιτών”, δήλωσε ο Ράντεφ.

“Το βλέπω αυτό ως μια τεράστια ευθύνη. Είμαστε όλοι ξεκάθαροι ότι είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε ένα υπουργικό συμβούλιο στις κρίσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Βουλγαρία. Είναι ζωτικής σημασίας αυτό το υπουργικό συμβούλιο να λειτουργεί προς το συμφέρον των πολιτών και όχι του κατεστημένου και ότι πρέπει πραγματικά να υπερασπιστεί τα βουλγαρικά συμφέροντα και την ανεξαρτησία της χώρας μας”, πρόσθεσε ο Βασίλεφ.

Προερχόμενος από μια σχεδόν ωριαία κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρόεδρο, ο Βασίλεφ είπε στους δημοσιογράφους ότι το κόμμα Συνεχίζουμε την Αλλαγή θα αναζητήσει πρώτα πολιτική υποστήριξη για το πρόγραμμα του νέου υπουργικού συμβουλίου και θα μιλήσει για μια σύνθεση. Σημείωσε ότι έχει εξαιρετική σημασία αυτό το πρόγραμμα να υλοποιηθεί μέσα σε έξι μήνες.

Ο Βασίλεφ σχολίασε ότι το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα χρειαστεί 121 βουλευτές για να στηρίξουν ξεκάθαρα το πρόγραμμα όταν τεθεί σε ψηφοφορία στην ολομέλεια και οι οποίοι, όπως το έθεσε, “θα αντιταχθούν ξεκάθαρα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που προσπάθησαν να προβάλουν μέσω της προηγούμενης κυβέρνησης και αυτό οδήγησε στην κατάρρευσή της”.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Bullard: Η Fed πρέπει να βάλει “φρένο” στην οικονομική δραστηριότητα για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό

banksnews

Ιαπωνία: Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με μαχαίρι σε τρένο στο Τόκιο

banksnews

Προειδοποίηση Γέλεν: “Το ευρωπαϊκό εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο μπορεί να εκτινάξει τις τιμές παγκοσμίως”

banksnews

“Τα γυρίζει” ο Ακάρ για τη συζήτηση για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου με τον Ν. Παναγιωτόπουλο

banksnews

Ερντογάν: Αποτρέψαμε τα κερδοσκοπικά παιχνίδια ξένων και εγχώριων δυνάμεων

banksnews

H&M: Τερματίζει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία

banksnews

Κίνα: Δεκάδες εγκλωβισμένοι και αγνοούμενοι από κατάρρευση πολυόφορου κτιρίου στην κεντρική πόλη Τσανγκσά

banksnews

Η Μόσχα κάλεσε τον Φινλανδό πρεσβευτή μετά την κατάσχεση ρωσικών έργων τέχνης

banksnews

Ιταλία: 1.913 έως τώρα οι γιατροί και οδοντογιατροί που ετέθησαν σε διαθεσιμότητα επειδή δεν εμβολιάστηκαν

banksnews