Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΙΑΝΕΞ: Με φροντίδα για την κοινωνία και τον άνθρωπο δημιουργεί τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον

Από την ίδρυσή της έως και σήμερα, η ΒΙΑΝΕΞ βρίσκεται σταθερά δίπλα στην κοινωνία και τον άνθρωπο, με υπευθυνότητα, σεβασμό και έμπρακτη συνεισφορά μέσα από ποικίλα προγράμματα, ενέργειες και δράσεις. Με στόχο το θετικό αντίκτυπο προς την ελληνική κοινωνία, η εταιρεία έχει υιοθετήσει μία ανθρωποκεντρική φιλοσοφία, ξεκινώντας από την κοινωνία δίπλα και κοντά της και επεκτείνοντας την προσφορά της πανελλαδικά, για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον.

Έτσι, με την έννοια της «υπευθυνότητας» να αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της φιλοσοφίας και της πορείας της ΒΙΑΝΕΞ που μετρά περισσότερα από 90 χρόνια εμπειρίας στον κλάδο του φαρμάκου, κάθε ενέργειά της είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την κοινωνία, τον άνθρωπο, το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Η ΒΙΑΝΕΞ παραμένει διαχρονικά στο πλευρό των συνανθρώπων μας και των κοινωνικών ομάδων που χρειάζονται στήριξη. Με γνώμονα τη συνεχή ενίσχυση του θετικού της αποτυπώματος στην ελληνική κοινωνία, η ΒΙΑΝΕΞ υποστηρίζει ενεργά ποικίλα προγράμματα, ενέργειες και δράσεις για τη μεγιστοποίηση της συνεισφοράς της στην υγεία και την ευζωία όσων έχουν ανάγκη.

Αυτή η φροντίδα για τον άνθρωπο διαπνέει όλα τα προγράμματα αλληλεγγύης του Ομίλου, είτε πρόκειται για δωρεές φαρμάκων αλλά και απαραίτητου εξοπλισμού και προμηθειών, είτε για εθελοντικές δράσεις των εργαζομένων προς ευάλωτες κοινωνικές ομάδες ή ακόμα για εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την πρόληψη νοσημάτων και την προαγωγή της υγείας.

Η πρωτοφανής πανδημία και οι έκτακτες ανάγκες που επέφερε, βρήκε τη ΒΙΑΝΕΞ ξανά στην πρώτη γραμμή. Η εταιρεία άμεσα προχώρησε στην προσφορά υγειονομικού υλικού και φαρμακευτικών προϊόντων για την ενίσχυση και θωράκιση των κρατικών δομών υγείας και των νοσοκομείων αναφοράς σε όλη την Ελλάδα.

Παράλληλα, η εταιρεία έλαβε όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και ενίσχυσε τα υγειονομικά της πρωτόκολλα, προστατεύοντας τους εργαζομένους της, και ταυτόχρονα διατηρώντας την επιχειρηματική συνέχεια και την απρόσκοπτη τροφοδοσία της αγοράς τη στιγμή που οι ανάγκες είναι πιο αυξημένες από ποτέ.

Την τελευταία δεκαετία, η ΒΙΑΝΕΞ υλοποιεί συστηματικά προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προσφέροντας ουσιαστικά σε ένα πλήθος οργανισμών και φορέων, τόσο των όμορων Δήμων, όσο και Δήμων και κοινοτήτων σε όλη την ελληνική επικράτεια. Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τη χώρα, η εταιρεία δε σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται δίπλα σε όσους έχουν περισσότερο ανάγκη.

Σε συνεργασία με κρατικούς και ανεξάρτητους φορείς, με ΜΚΟ και σωματεία, αλλά και σε συνέργειες με κλαδικούς φορείς όπως τον Σύνδεσμο Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), η ΒΙΑΝΕΞ αναλαμβάνει πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση της κοινωνίας και της υγείας.

Μια ιδιαίτερη συνεργασία πραγματοποιήθηκε το 2020-2021 με το μη-κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live. Συγκεκριμένα, η ΒΙΑΝΕΞ «υιοθέτησε» το νησί της Σάμου για έναν ολόκληρο χρόνο για τη στήριξη των ζευγαριών του νησιού που αντιμετωπίζουν αναπαραγωγικές και οικονομικές δυσκολίες.

Έτσι, τα ζευγάρια που κατοικούν στο νησί και απευθύνονται στο σωματείο, έχουν την ευκαιρία να δώσουν ζωή στο όνειρό τους να γίνουν γονείς και να αποκτήσουν το δικό τους παιδί. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, το πρώτο μωράκι έχει ήδη γεννηθεί, χαρίζοντας χαρά και συγκίνηση στους νέους γονείς.

Το 2020, η ΒΙΑΝΕΞ προχώρησε και σε μία, επίσης, ιδιαίτερη ενέργεια, με τη σημαντική αναβάθμιση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Μεγίστης στο ακριτικό Καστελλόριζο. Έτσι, το ιατρείο διαθέτει πλέον νέα ηλεκτρική γεννήτρια, TRIPLEX μηχάνημα καρδιάς και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα ενδοστοματικών ακτινογραφιών, αλλά και ικανές φαρμακευτικές προμήθειες και υγειονομικό υλικό για να καλυφθούν οι ανάγκες για 1 έτος.

Η σημαντική δωρεά βοηθά καταλυτικά στο να νιώσουν οι κάτοικοι ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια για την κάλυψη των ιατρικών αναγκών τους. Σε συνέχεια αυτής της δράσης, το 2021 η ΒΙΑΝΕΞ στήριξε την προσπάθεια του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου για την αναβάθμιση του πρώτου φαρμακείου στο Καστελλόριζο.

Άμεση ήταν και η στήριξη της εταιρείας για την αποκατάσταση της Βαρυμπόμπης μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, μέσα από την πρωτοβουλία του κ. Δημήτρη Π. Γιαννακόπουλου, varibopi-reset.gr, έτσι ώστε αυτός ο βασικός πνεύμονας οξυγόνου, αλλά και φυσικό σπίτι για αμέτρητα είδη φυτών και ζώων της περιοχής, να επανέλθει.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, κ. Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος αναφέρει σχετικά:

«Βασική πεποίθησή μας στον Όμιλο ΒΙΑΝΕΞ είναι ότι μόνο κοιτώντας γύρω μας, μπορούμε να αντικρύσουμε το μέλλον. Έτσι, ξεκινώντας από το περιβάλλον και τους συνανθρώπους δίπλα μας, και επεκτείνοντας τη δράση μας ακόμα πιο μακριά, αναπτυσσόμαστε ως εταιρεία και ως άνθρωποι, χτίζοντας πραγματικά ένα αισιόδοξο μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας».

Για τη ΒΙΑΝΕΞ, η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη σε όλα τα επίπεδα αποτελεί μια σταθερή δέσμευση και οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει συνεχώς αποδεικνύουν έμπρακτα τη διαρκή της προσπάθεια για έναν κόσμο υγιέστερο που θα αντιμετωπίζει με αισιοδοξία το μέλλον! VE-21332

ΠΗΓΗ: --

Related posts

Ποσό άνω των 2 εκατ. καταβλήθηκε στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

banksnews

Praxia Bank: Ανακοίνωσε συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της και απολύσεις

banksnews

11η Έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα: Ταχύτερα από ό,τι αναμενόταν ανακάμπτει η οικονομία

banksnews

Κοινωνικό μέρισμα: Ενίσχυση 700 ευρώ σε 250.000 νοικοκυριά

banksnews

ΕΛΤΑ: Χωρίς χρέωση οι αποστολές αγορών αξίας μέχρι €22 από Κίνα

banksnews

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Συζητείται σήμερα η επιστολή των «9» για το «κορωνοομόλογο»

banksnews

ΔΕΗ: Επενδυτική έξοδος στα Βαλκάνια με 1,3 δισ. ευρώ

banksnews

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακή άνοδος στο άνοιγμα

banksnews

Κορωνοϊός: Οφειλές προς την Εφορία και τα Ταμεία – Τι ισχύει για παρατάσεις και αναστολές, τι να προσέξετε

banksnews