Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βιέννη: Στην καταπολέμηση της πανδημίας είναι αφιερωμένο το πρώτο δια ζώσης διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στη Βιέννη μετά το ξέσπασμα της κρίσης

Το πρώτο δια ζώσης διεθνές συνέδριο από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού, πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, πραγματοποιείται από σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα, στο διεθνές συνεδριακό κέντρο “Austria Center Vienna”, δίπλα στις εγκαταστάσεις της έδρας του ΟΗΕ.

Η Βιέννη ανακηρυσσόταν για πολλά χρόνια “πρωτεύουσα των συνεδρίων”, φιλοξενώντας μέχρι το 2019, πάνω από 3.000 διοργανώσεις τον χρόνο, από τις οποίες πάνω από 1.000 ήsαν συνέδρια και σχεδόν τα δύο τρίτα από αυτά ήταν διεθνή – παρουσιάζοντας συνεχώς αύξηση, τόσο του αριθμού των διοργανώσεων, όσο και εκείνου των διανυκτερεύσεων αλλά και των εσόδων.

Το ίδιο το Austria Center Vienna, διαθέτει συνήθως χώρο για περισσότερους από 22.000 συμμετέχοντες σε κάθε συνέδριο, μόνον που αυτή τη φορά, στο πρώτο συνέδριο δια ζώσης εδώ και ενάμιση χρόνο, θα φιλοξενήσει λόγω των ισχυόντων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, “μόνον” 450 επιστήμονες.


 


Πρόκειται για επιστήμονες της βιοφυσικής και της φυσικής, οι οποίοι από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Ιουλίου, θα ανταλλάσουν τις γνώσεις και εμπειρίες από νέα ευρήματα τους στην καταπολέμηση της πανδημίας, με τη βιοφυσική, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, να βοηθά στην κατανόηση του τρόπου δημιουργίας του ιού covid-19.

Περαιτέρω διεθνή συνέδρια στη Βιέννη από άλλους διοργανωτές, έχουν ήδη προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα το επιτρέπει το ποσοστό μόλυνσης και δεν θα χρειάζεται να επιστρέψει κάποιος σε διαδικτυακά συνέδρια.

Ως λόγοι της προτίμησης της Βιέννης ως τόπου συνεδρίων, επισημαίνονται η πολύ καλή ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, το σύνολο των υποδομών της, οι συνεδριακές εγκαταστάσεις της, η προσφορά σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και οι πολλές διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις της. 

Η Βιέννη είχε αναδειχτεί πρόπερσι, για δέκατη στη σειρά χρονιά, στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα και βρέθηκε στην πρώτη θέση στον κατάλογο 225 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών “Mercer”.

    


Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της εταιρείας, χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια, που αφορούν μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

-

Related posts

Ευρωκοινοβούλιο: Να διευρυνθούν οι κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας για την “αεροπειρατεία της Ryanair”

banksnews

ΗΠΑ: Πάνω από 10.000 μετανάστες, κυρίως από την Αϊτή, κατασκηνώνουν κάτω από γέφυρα στα νότια σύνορα

banksnews

Γαλλία: Δικαστήριο δικαίωσε την ισλαμική οργάνωση Μιλί Γκιορούς για την κατασκευή ενός ιδιωτικού σχολείου

banksnews

ΗΠΑ σε Τουρκία: Ή θα μετακινήσετε τους S-400 εκτός χώρας ή θα τους επιστρέψετε στη Ρωσία

banksnews

Κυρώσεις σε βάρος του πρίγκιπα διαδόχου της Σ. Αραβίας ζητά η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις

banksnews

Qualcomm: Καλύτερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών τα αποτελέσματα β’ τριμήνου

banksnews

Γερμανία: Χαρακτήρισε τις ΗΠΑ, την Τουρκία και το Ισραήλ χώρες υψηλού κινδύνου για τον κορονοϊό

banksnews

Ο ΕΜΑ συνέστησε την έγκριση πρόσθετων γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο εμβολίων της Pfizer στο Βέλγιο

banksnews

ΗΠΑ: Ανησυχία Ουάσινγκτον για την “κλιμάκωση της βίας στην Ιερουσαλήμ”

banksnews