Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Βιέννη: Στην καταπολέμηση της πανδημίας είναι αφιερωμένο το πρώτο δια ζώσης διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στη Βιέννη μετά το ξέσπασμα της κρίσης

Το πρώτο δια ζώσης διεθνές συνέδριο από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού, πριν από σχεδόν ενάμιση χρόνο, πραγματοποιείται από σήμερα στην αυστριακή πρωτεύουσα, στο διεθνές συνεδριακό κέντρο “Austria Center Vienna”, δίπλα στις εγκαταστάσεις της έδρας του ΟΗΕ.

Η Βιέννη ανακηρυσσόταν για πολλά χρόνια “πρωτεύουσα των συνεδρίων”, φιλοξενώντας μέχρι το 2019, πάνω από 3.000 διοργανώσεις τον χρόνο, από τις οποίες πάνω από 1.000 ήsαν συνέδρια και σχεδόν τα δύο τρίτα από αυτά ήταν διεθνή – παρουσιάζοντας συνεχώς αύξηση, τόσο του αριθμού των διοργανώσεων, όσο και εκείνου των διανυκτερεύσεων αλλά και των εσόδων.

Το ίδιο το Austria Center Vienna, διαθέτει συνήθως χώρο για περισσότερους από 22.000 συμμετέχοντες σε κάθε συνέδριο, μόνον που αυτή τη φορά, στο πρώτο συνέδριο δια ζώσης εδώ και ενάμιση χρόνο, θα φιλοξενήσει λόγω των ισχυόντων μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού, “μόνον” 450 επιστήμονες.


 


Πρόκειται για επιστήμονες της βιοφυσικής και της φυσικής, οι οποίοι από σήμερα και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 28 Ιουλίου, θα ανταλλάσουν τις γνώσεις και εμπειρίες από νέα ευρήματα τους στην καταπολέμηση της πανδημίας, με τη βιοφυσική, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, να βοηθά στην κατανόηση του τρόπου δημιουργίας του ιού covid-19.

Περαιτέρω διεθνή συνέδρια στη Βιέννη από άλλους διοργανωτές, έχουν ήδη προγραμματιστεί για το φθινόπωρο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα το επιτρέπει το ποσοστό μόλυνσης και δεν θα χρειάζεται να επιστρέψει κάποιος σε διαδικτυακά συνέδρια.

Ως λόγοι της προτίμησης της Βιέννης ως τόπου συνεδρίων, επισημαίνονται η πολύ καλή ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα, το σύνολο των υποδομών της, οι συνεδριακές εγκαταστάσεις της, η προσφορά σε ξενοδοχειακές μονάδες, αλλά και οι πολλές διεθνείς αεροπορικές συνδέσεις της. 

Η Βιέννη είχε αναδειχτεί πρόπερσι, για δέκατη στη σειρά χρονιά, στην πόλη με την υψηλότερη ποιότητα ζωής σε παγκόσμια κλίμακα και βρέθηκε στην πρώτη θέση στον κατάλογο 225 μητροπόλεων του κόσμου, που αξιολογεί σε μεγάλη της έρευνα σε ετήσια βάση, η γνωστή διεθνής εταιρεία συμβούλων επιχειρηματιών “Mercer”.

    


Ως βάση αξιολόγησης της ποιότητας ζωής των πόλεων από τους συνεργάτες της εταιρείας, χρησιμοποιούνται συνολικά 39 διαφορετικά κριτήρια, που αφορούν μεταξύ άλλων, πολιτικές, κοινωνικές, οικονομικές και οικολογικές πτυχές. Σε αυτά προστίθεται και μια σειρά άλλων παραγόντων, όπως προσωπική ασφάλεια και υγεία, δυνατότητες για μόρφωση, συγκοινωνιακά μέσα καθώς και παροχές σε δημόσιες υπηρεσίες.

-

Related posts

Ρωσία: Η χώρα ανακοίνωσε 21.665 νέα κρούσματα Covid-19 και 619 θανάτους

banksnews

Οι νεκροί αυξάνονται καθώς η βία μαίνεται σε Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Δυτική Όχθη

banksnews

Αφγανιστάν: Συνωστισμός στις τράπεζες στην Καμπούλ λόγω των ορίων στις αναλήψεις μετρητών

banksnews

Σαουδική Αραβία: Δύο επιθέσεις με drone με εκρηκτικά στο αεροδρόμιο της πόλης Τζιζάν

banksnews

Ιταλία: Το 77,4% έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού

banksnews

Κορονοϊός: H Ουκρανία θα διατηρήσει τα μέτρα lockdown παρά τη μείωση του αριθμού νέων κρουσμάτων

banksnews

Η Κίνα ζητά να διερευνηθούν τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους στο Αφγανιστάν

banksnews

Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2015 οι ημερήσιες εξαγωγές φυσικού αερίου της Gazprom

banksnews

Βιετνάμ-covid-19: Νέο ημερήσιο ρεκόρ1.853 κρουσμάτων κορονοϊού

banksnews