Image default
ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΝΕΑ

Αύξηση εργασιών 18%-20% για τη Flexfin

Με ταχύ ρυθμό αναπτύσσεται η ψηφιακή εταιρεία παροχής πιστώσεων μέσω προεξόφλησης τιμολογίων (factoring) Flexfin, η οποία καταγράφει αύξηση εργασιών 18%-20% και διευρύνει συνεχώς το πελατολόγιό της, μολονότι μετρά μόλις 1,5 έτος λειτουργίας και διαθέτει παρουσία στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η εταιρεία απευθύνεται κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις, με στόχο την άμεση διευκόλυνσή τους με ρευστότητα, που δραστηριοποιούνται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ενδεικτικό είναι ότι το 17,5% του πελατολογίου της είναι ατομικές επιχειρήσεις, το 40% ΙΚΕ και ένα ποσοστό της τάξης του 12,5% είναι Ανώνυμες Εταιρείες.

«Οι πελάτες μας δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα εργασιών, από τον εμπορικό κατασκευαστικό κλάδο, τα logistics, την ενέργεια, τα τρόφιμα, μέχρι την πληροφορική. Εστιάζουμε στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες είναι αυτές που δυσκολεύονται στην εξεύρεση ρευστότητας, διότι μπλέκουν με τα αυστηρά κριτήρια των πιστωτικών ιδρυμάτων», αναφέρουν - οι επικεφαλής της Flexfin Δημήτρης Βρανόπουλος και Αλέξανδρος Κελαϊδίτης.

Ο ετήσιος τζίρος των πελατών της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ, με το 60% να σημειώνει τζίρο κάτω από 1 εκατ. ευρώ. Η εταιρεία δίνει στους πελάτες της τη δυνατότητα να επιλέξουν οι ίδιοι τα τιμολόγια τα οποία επιθυμούν να χρηματοδοτηθούν, καθώς και τον χρόνο χρηματοδότησής τους, ανάλογα με τις ανάγκες τους για ρευστότητα και τους όρους κάθε μίας προσφοράς χρηματοδότησης ανά τιμολόγιο χωριστά, χωρίς να απαιτείται ελάχιστο ποσό εκχωρούμενων απαιτήσεων.

Με επόπτη την ΤτE

Πρόκειται για τη μοναδική εταιρεία factoring που έχει αδειοδοτηθεί και άρα εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να αποτελεί θυγατρική τραπεζικού ομίλου. Η Flexfin προχωρά στην άμεση χρηματοδότηση (μέσω της προεξόφλησης τιμολογίου) μιας επιχείρησης χωρίς κρυφές χρεώσεις και χωρίς να ζητά εγγυήσεις.

Σύμφωνα με τα στελέχη της, «κλειδί» για τη Flexfin αποτελεί η φερεγγυότητα του πελάτη της επιχείρησης, δηλαδή της εταιρείας που του οφείλει. Η άμεση πληρωμή του ανεξόφλητου τιμολογίου γίνεται στο 80% της αξίας του και το υπόλοιπο ποσό δίνεται από τη Flexfin στον πελάτη κατά την αποπληρωμή του τιμολογίου από τον εκδότη του. Το συνολικό κόστος ανέρχεται στο 1,4% (συν ΦΠΑ) επί του τιμολογίου. Στα πλεονεκτήματα που προσφέρει η εταιρεία είναι το γεγονός ότι προτάσσει τη φερεγγυότητα του εκδότη του τιμολογίου και λιγότερο το πιστοληπτικό προφίλ της επιχείρησης που θέλει να το προεξοφλήσει.

«Επιδεικνύουμε ευελιξία, εστιάζοντας στην ποιότητα και φερεγγυότητα των οφειλετών των απαιτήσεων των πελατών μας», προσθέτουν οι επικεφαλής της εταιρείας.

Τα βήματα

Η διαδικασία που οφείλει να ακολουθήσει μια επιχείρηση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί από τη Flexfin είναι κυρίως ψηφιακή, μέσω της φερώνυμης ψηφιακής πλατφόρμας. «Στόχος μας είναι να προσφέρουμε μια εντελώς νέα εμπειρία υπηρεσιών factoring στους πελάτες μας. Δραστηριοποιούμαστε στη χρηματοδότηση εμπορικών απαιτήσεων, αλλά ο τρόπος που το κάνουμε, είναι εντελώς καινούργιος. Λειτουργούμε με διαφάνεια και δίνουμε τη δυνατότητα και τα εργαλεία στους πελάτες μας να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους διαδικτυακά και να ενεργούν άμεσα και εύκολα από την άνεση του χώρου εργασίας τους και ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες τους», τονίζουν.

Related posts

Ενισχύει την ευελιξία του «κλασσικού» QE η ΕΚΤ

banksnews

Πειραιώς: Υποστηρίζει τις «Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας»

banksnews

Alpha: Αναβαθμίζει τη σύσταση σε outperform η NBG Securities

banksnews

Πάουελ για ψηφιακό δολάριο: Καλύτερα να το κάνουμε σωστά, παρά πρώτοι

banksnews

Ο πράσινος οδικός χάρτης της ΕΤΕπ στην Covid-εποχή

banksnews

Τράπεζα Κύπρου: Εξετάζει την επιβολή αρνητικών επιτοκίων σε καταθέσεις

banksnews

Villeroy (ΕΚΤ): Να διατηρήσουμε την ευελιξία του PEPP

banksnews

Eurobank: Ξεκινά ο νέος κύκλος του προγράμματος egg

banksnews

Για δεύτερο μήνα σταθερά τα επιτόκια από την κεντρική τράπεζα Τουρκίας

banksnews