Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

Σημαντική αύξηση πωλήσεων κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του 2021 η εταιρεία «Αφοί Χ. Κορδέλλου ΑΕΒΕ», σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 ( 27,3%), συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που είχε καταγράψει κατά το α΄ εξάμηνο του 2021.

Συνολικά οι πωλήσεις του εννιαμήνου (01.01 – 30.09.2021), ανήλθαν σε 40,4 εκ. €, αυξημένες κατά 56,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της.

Κατά το Γ΄ τρίμηνο τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκ. €, ενώ στο σύνολο του εννιαμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκ. €, έναντι 694 χιλ. € στο εννιάμηνο του 2020.

Η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙΤ) διατήρησε την αυξητική της τάση κατά το Γ’ τρίμηνο, παρουσιάζοντας περαιτέρω άνοδο κατά 1.008 χιλ. €, με σωρευτικό αποτέλεσμα στο σύνολο του εννιαμήνου 6,2 εκ. €.

deloeoifrjgddsf

Η δανειακή θέση της Εταιρείας δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή σε σχέση με τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30.06.2021, ενώ η κεφαλαιακή διάρθρωση εμφανίζεται βελτιωμένη λόγω της συνεχιζόμενης υψηλής κερδοφορίας που αυξάνει τα ίδια κεφάλαια.

Η πανδημία COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της, δεν είχαν ουσιαστικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Εταιρείας, ενώ η διαφαινόμενη απομάκρυνση από τις επιλογές της Κυβέρνησης ενός γενικού lockdown επηρεάζει θετικά την βραχυπρόθεσμη στήριξη της ανόδου των Οικονομικών Μεγεθών της Εταιρείας και συμβάλλει στην διατήρηση των υψηλών αποδόσεων μέχρι το τέλος της χρήσης του 2021.

Οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των προβλημάτων στην διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα έχουν μικρή συμμετοχή στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας και δεν αναμένεται να τα επηρεάσουν έως την 31.12.2021.

Η σταθεροποίηση των διεθνών τιμών του χάλυβα σε υψηλά επίπεδα κατά το Β΄ εξάμηνο του 2021, αύξησε το κόστος αντικατάστασης των εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα να αναμένεται διόρθωση του μικτού περιθωρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς, η οποία όμως δεν θα επιφέρει ουσιαστική μεταβολή στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.

Η ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων παραμένει ισχυρή αλλά παρουσιάζει σημεία κόπωσης, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών που λειτουργούν αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων. Αναμένεται όμως σημαντική αύξηση της ζήτησης στο άμεσο μέλλον λόγω των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω από μια πιθανή διόρθωση των τιμών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την συνεχή ανάπτυξη της Εταιρείας.

 • Αφοί Κορδέλλου
 • αύξηση πωλήσεων
 • EBITDA
 • εννεάμηνο
 • τρίτο τρίμηνο

  Related posts

  Τι «βλέπει» η Bank of America για τις ελληνικές τράπεζες

  banksnews

  ΓΕΚΕ: Ένα «βήμα» πιο κοντά στη διαγραφή από το Χρηματιστήριο

  banksnews

  Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ – Αντλήθηκαν €3,048 εκατ.

  banksnews

  B&F: Μνημόνιο συνεργασίας με Canalis-Eledyn για την απόκτηση φωτοβολταϊκών πάρκων

  banksnews

  ΧΑ:Το σταθεροποιητικό διεθνές κλίμα βοηθά στην απορρόφηση των βραχυπρόθεσμων πιέσεων

  banksnews

  Profile: Εκδίδει νέες μετοχές στο πλαίσιο του stock option plan

  banksnews

  Motor Oil: Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος €0,70-Στις 7/7 η αποκοπή

  banksnews

  Intertech: Ανακοίνωση για προαναγγελία ΓΣ- Τα θέματα ημερήσιας διάταξης

  banksnews

  Χ.Α.: Δεν έχει «παραβιαστεί» η περιοχή στήριξης των 750-730 μονάδων

  banksnews