Image default
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

Αφοί Κορδέλλου: Πωλήσεις €40,4 εκατ. στο 9μηνο- Ετήσια αύξηση 56,4%

Σημαντική αύξηση πωλήσεων κατέγραψε το τρίτο τρίμηνο του 2021 η εταιρεία «Αφοί Χ. Κορδέλλου ΑΕΒΕ», σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020 ( 27,3%), συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που είχε καταγράψει κατά το α΄ εξάμηνο του 2021.

Συνολικά οι πωλήσεις του εννιαμήνου (01.01 – 30.09.2021), ανήλθαν σε 40,4 εκ. €, αυξημένες κατά 56,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως αναφέρει η εισηγμένη στην ανακοίνωσή της.

Κατά το Γ΄ τρίμηνο τα EBITDA ενισχύθηκαν κατά 2,1 εκ. €, ενώ στο σύνολο του εννιαμήνου διαμορφώθηκαν σε 7,5 εκ. €, έναντι 694 χιλ. € στο εννιάμηνο του 2020.

Η λειτουργική κερδοφορία (ΕΒΙΤ) διατήρησε την αυξητική της τάση κατά το Γ’ τρίμηνο, παρουσιάζοντας περαιτέρω άνοδο κατά 1.008 χιλ. €, με σωρευτικό αποτέλεσμα στο σύνολο του εννιαμήνου 6,2 εκ. €.

deloeoifrjgddsf

Η δανειακή θέση της Εταιρείας δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή σε σχέση με τα δημοσιευμένα στοιχεία της 30.06.2021, ενώ η κεφαλαιακή διάρθρωση εμφανίζεται βελτιωμένη λόγω της συνεχιζόμενης υψηλής κερδοφορίας που αυξάνει τα ίδια κεφάλαια.

Η πανδημία COVID-19 και τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση της, δεν είχαν ουσιαστικές επιπτώσεις στην ομαλή λειτουργία της Εταιρείας, ενώ η διαφαινόμενη απομάκρυνση από τις επιλογές της Κυβέρνησης ενός γενικού lockdown επηρεάζει θετικά την βραχυπρόθεσμη στήριξη της ανόδου των Οικονομικών Μεγεθών της Εταιρείας και συμβάλλει στην διατήρηση των υψηλών αποδόσεων μέχρι το τέλος της χρήσης του 2021.

Οι πληθωριστικές πιέσεις που ασκούνται λόγω της αύξησης του ενεργειακού κόστους και των προβλημάτων στην διεθνή εφοδιαστική αλυσίδα έχουν μικρή συμμετοχή στην διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της Εταιρείας και δεν αναμένεται να τα επηρεάσουν έως την 31.12.2021.

Η σταθεροποίηση των διεθνών τιμών του χάλυβα σε υψηλά επίπεδα κατά το Β΄ εξάμηνο του 2021, αύξησε το κόστος αντικατάστασης των εμπορευμάτων, με αποτέλεσμα να αναμένεται διόρθωση του μικτού περιθωρίου μέχρι το τέλος της χρονιάς, η οποία όμως δεν θα επιφέρει ουσιαστική μεταβολή στα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας.

Η ζήτηση χαλυβουργικών προϊόντων παραμένει ισχυρή αλλά παρουσιάζει σημεία κόπωσης, κυρίως λόγω των υψηλών τιμών που λειτουργούν αποτρεπτικά στην πραγματοποίηση νέων επενδύσεων. Αναμένεται όμως σημαντική αύξηση της ζήτησης στο άμεσο μέλλον λόγω των έργων υποδομής που έχουν δρομολογηθεί, η οποία θα ενισχυθεί περαιτέρω από μια πιθανή διόρθωση των τιμών, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την συνεχή ανάπτυξη της Εταιρείας.

 • Αφοί Κορδέλλου
 • αύξηση πωλήσεων
 • EBITDA
 • εννεάμηνο
 • τρίτο τρίμηνο

  Related posts

  ΓΔΧΑ: Πιθανή πλαγιοανοδική κίνηση μέχρι την περιοχή των 940-950 μονάδων

  banksnews

  Performance Technologies: Στα €9,45 εκατ. οι προσφορές της ΑΜΚ

  banksnews

  Neuropublic: Δύο στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς στο νέο Δ.Σ.

  banksnews

  MIG: Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ ο Γ. Ευστρατιάδης

  banksnews

  Mytilineos: Θετικό αποτύπωμα των χρηματιστηριακών για τα αποτελέσματα α’ τριμήνου του 2021-Αναβαθμίζεται η τιμή-στόχος στα €20,12

  banksnews

  Ποιες εισηγμένες επεκτείνονται στις ΑΠΕ

  banksnews

  Πιθανή μια βραχυπρόθεσμη ανοδική κίνηση στο ΧΑ

  banksnews

  ElvalHalcor: «Εκτίναξη» καθαρών κερδών στο 9μηνο- Ανήλθαν στα €115,4 εκατ.

  banksnews

  Αίτημα της Eurobank να ενταχθεί στο σχέδιο «Ηρακλής»

  banksnews