Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί- πρώτος το έλαβε ο πρωθυπουργός της χώρας

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον έλαβε σήμερα την πρώτη δόση ενός εμβολίου κατά της COVID-19, χαρακτηρίζοντας την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος της χώρας “τεράστιο βήμα” που θα της δώσει τη δυνατότητα να επιστρέψει στην κανονικότητα.

Έως 4 εκατ. Αυστραλοί αναμένεται να εμβολιαστούν μέχρι τον Μάρτιο, με τον Μόρισον να ανήκει στη μικρή ομάδα που έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου Pfizer/BioNTech.

“Είναι η αρχή μιας μεγάλης, καθοριστικής αλλαγής”, δήλωσε ο Μόρισον σε δημοσιογράφους λίγο μετά τον εμβολιασμό του σε ιατρικό κέντρο στο Σίδνεϊ. “Κάθε μέρα που περνά ύστερα από σήμερα, τα πράγματα γίνονται πιο φυσιολογικά. Και αυτό είναι το συναρπαστικό για τη σημερινή ημέρα”.

Το Εθνικό Υπουργικό Συμβούλιο θα εξετάσει πώς το εμβολιαστικό πρόγραμμα πέντε φάσεων θα αλλάξει τον τρόπο που διαχειρίζεται η χώρα τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού στο μέλλον, στα εσωτερικά σύνορα μεταξύ πολιτειών και στα διεθνή σύνορα.

Οι πολιτείες της Αυστραλίας επέβαλαν κάποιους από τους αυστηρότερους περιορισμούς στον κόσμο στις κοινότητες σε μια προσπάθεια να θέσουν υπό έλεγχο την εξάπλωση του ιού: lockdowns στις πόλεις, απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείσιμο των συνόρων.

Ενώ βρίσκεται στη δεύτερη συνεχή ημέρα χωρίς κανένα κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα, η χώρα έχει ανακοινώσει σχεδόν 29.000 μολύνσεις και 909 θανάτους από τον Μάρτιο και κατατάσσεται μεταξύ των 10 κορυφαίων χωρών στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις στη διαχείριση της πανδημίας.

Ένας μικρός αριθμός μεγαλύτερων σε ηλικία Αυστραλών στο Castle Hill Medical Centre στο δυτικό Σίδνεϊ, φροντιστές σε οίκους ευγηρίας, νοσηλευτές και εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής ήταν μεταξύ των πρώτων που εμβολιάστηκαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Αύριο το πρωί, θα ξεκινήσει η ευρύτερη ‘Φάση 1-Α’ μεταξύ εργαζομένων σε οίκους ευγηρίας, σε μονάδες για ανθρώπους με αναπηρίες, και μεταξύ του προσωπικού στα σύνορα και σε εγκαταστάσεις καραντίνας. Θα ακολουθήσουν οι εμβολιασμοί της ‘Φάσης 1-Β’ με ανοσοκατεσταλμένους ανθρώπους και πολίτες άνω των 70 ετών, καθώς και γηγενείς Αυστραλούς άνω των 55 και εργαζομένους στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Η μεγάλη πλειονότητα του πληθυσμού θα λάβει το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο μπορεί να παραχθεί εντός της χώρας, έως τα τέλη Οκτωβρίου.

-

Related posts

Κίνα: Την ταχύτερη ομαλοποίηση της οικονομικής δραστηριότητας, καταγράφει η Παγκόσμια Τράπεζα

banksnews

ΗΠΑ: Δεν βλέπει σημάδια επίμονου πληθωρισμού ο Barkin της Fed

banksnews

Novavax: Ξεκινά τις δοκιμές τελικού σταδίου στο εμβόλιο κατά της Covid-19

banksnews

Το Βερολίνο δείχνει το μεσαίο δάχτυλο σε όσους δεν φορούν μάσκα, σε ενημερωτική του καμπάνια

banksnews

Ιράν: Αφέθηκε ελεύθερη η Βρετανοϊρανή Ζαγαρί-Ράτκλιφ

banksnews

Βραζιλία: Καταγράφηκαν 559 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

banksnews

ΗΠΑ: Δεν αποκλείουν προσέγγιση με Βόρεια Κορέα αν οδηγήσει σε αποπυρηνικοποίηση

banksnews

Πούτιν: Η Ρωσία έτοιμη να παράσχει το εμβόλιο Sputnik V σε άλλες χώρες

banksnews

Societe Generale: Κέρδη στο γ΄ τρίμηνο, για πρώτη φορά το 2020

banksnews