Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: Η Μελβούρνη θα χαλαρώσει περαιτέρω τους περιορισμούς της Covid-19

Οι αρχές θα προχωρήσουν σε περαιτέρω άρση των μέτρων για την Covid-19 στη Μελβούρνη, όπου μόλις την Παρασκευή χαλάρωσε το lockdown, την επόμενη εβδομάδα όταν το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων στην πολιτεία της Βικτόριας φθάσει το 80%, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Η Μελβούρνη, μια πόλη περίπου πέντε εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν σε καθεστώς περιοριστικών μέτρων για 262 ημέρες, ή σχεδόν εννέα μήνες, κατά τη διάρκεια έξι lockdowns από τον Μάρτιο του 2020, για μεγαλύτερο διάστημα από το συνεχές lockdown των 234 ημερών στο Μπουένος Άιρες.

Ξεκινώντας από την Παρασκευή, όταν το 80% των πολιτών σε όλη τη Βικτόρια –της οποίας πρωτεύουσα είναι η Μελβούρνη– αναμένεται να είναι πλήρως εμβολιασμένο, οι κάτοικοι της πόλης θα μπορούν να ταξιδεύουν σε όλη την πολιτεία ενώ δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους.

“Υπάρχει μια θεμελιώδης συμφωνία την οποία πετύχαμε με την κοινότητα στη Βικτόρια, σας ζητήσαμε να εμβολιαστείτε, το κάνατε σε χρόνο και σε ποσοστό ρεκόρ”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της πολιτείας Ντάνιελ Άντριους.

Με την εμβολιαστική εκστρατεία να κινείται πλέον με γρήγορους ρυθμούς, οι αρχές σε όλη την Αυστραλία δεν σχεδιάζουν πλέον να βασίζονται σε εκτεταμένα lockdowns για να αντιμετωπίσουν τον ιό. Η Βικτόρια ανακοίνωσε σήμερα 1.935 νέα κρούσματα κορονοϊού και 11 θανάτους.

Καθώς η πολιτεία κινείται προς μια “οικονομία εμβολιασμένων” όπου μόνο οι πλήρως ανοσοποιημένοι θα επιτρέπεται να εισέρχονται σε διάφορους χώρους, το ποσοστό αναμένεται να φθάσει στο 90% γύρω στις 24 Νοεμβρίου, είπε ο Άντριους.

“Είναι η προσέγγισή μας για να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια όσο το δυνατό πιο φυσιολογική ζωή”, είπε ο Άντριους.

Οι Αυστραλοί τάσσονται σε συντριπτικό ποσοστό υπέρ των εμβολιασμών, με έρευνα του Melbourne Institute στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης να δείχνει τον Οκτώβριο ότι μόνο το 6,9% του πληθυσμού δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Η πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, της οποίας η πρωτεύουσα Σίδνεϊ πέρασε 100 ημέρες σε lockdown το οποίο τελείωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα, κατέγραψε 296 νέα κρούσματα COVID-19 και τέσσερις θανάτους. Σχεδόν το 85% του πληθυσμού της πολιτείας είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Η Νέα Ζηλανδία, που επίσης μαθαίνει να ζει με τον ιό μέσω εμβολιασμών, ανακοίνωσε σήμερα 80 κρούσματα, όλα στο Βόρειο Νησί της χώρας. Χθες, κατέγραψε την πρώτη εδώ και σχεδόν ένα χρόνο μόλυνση COVID-19 στο Νότιο Νησί.

-

Related posts

Ιταλία: 13.817 κρούσματα, 322 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

banksnews

Γαλλία: “Αλληλεγγύη” στις γυναίκες της Τουρκίας εκφράζει το ΥΠΕΞ

banksnews

ΔΝΤ: Προειδοποιεί για πληθωριστικές πιέσεις στις ΗΠΑ

banksnews

Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Νέα άνοδος των αναγκαστικά εκτοπισμένων στα μέσα του 2021

banksnews

ΗΠΑ: Θα αρχίσουν σύντομα να διαπραγματεύονται συμφωνία για το εμπόριο με την Ταϊβάν

banksnews

Και το εμβόλιο Johnson&Johnson εξετάζει ο EMA για περιστατικά θρομβώσεων

banksnews

Γερμανία: Συνέχισαν να ανακάμπτουν οι εξαγωγές παρά το lockdown

banksnews

Τα κέρδη της Ford ξεπέρασαν τις προσδοκίες – Θα επενδύσει 29 δισ. δολάρια σε ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα

banksnews

Σλοβενία: Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Γιάνες Γιάνσα

banksnews