Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Το εμβόλιο της AstraZeneca θα χορηγείται και σε ανθρώπους άνω των 65 ετών

“Από τώρα και στο εξής” το εμβόλιο της AstraZeneca κατά του νέου κορονοϊού θα χορηγείται στη Βιέννη και σε ανθρώπους ηλικίας άνω των 65 ετών, καθώς και σε εκείνους που ανήκουν σε ομάδα κινδύνου, όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι στην αυστριακή πρωτεύουσα σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία παρουσιάστηκε το περαιτέρω χρονοδιάγραμμα της πόλης για τους εμβολιασμούς CoV.

“Πρόκειται αυτή τη στιγμή για την ταχύτητα των εμβολιασμών και γνωρίζουμε ότι αυτό το εμβόλιο της AstraZeneca είναι επίσης αποτελεσματικό σε ηλικιωμένους”, υποστήριξε ο Μίχαελ Μπίντερ, ο ιατρικός διευθυντής του Συνδέσμου Υγείας στη Βιέννη, εξηγώντας τη διαδικασία.

Όπως σημείωσε, το εμβόλιο θα χρησιμοποιηθεί αρχικά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου σε νοσοκομεία, ωστόσο, με αυτό το βήμα της πόλης δεν θα πρέπει να θεωρηθεί παρωχημένη η σύσταση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού να συνεχιστεί να χρησιμοποιείται το εμβόλιο της AstraZeneca προς το παρόν μόνο για ανθρώπους κάτω των 65 ετών.

Κατά την άποψή του, “η Επιτροπή έλαβε μια πολύ σοφή απόφαση”, αλλά εάν είναι απαραίτητος ο ευρύς εμβολιασμός, και αυτό συμβαίνει σήμερα, τότε αυτό το εμβόλιο (της AstraZeneca) πρέπει φυσικά να συνιστάται, και επιπλέον, το AstraZeneca έχει εγκριθεί απεριόριστα στην Ευρώπη.

“Μαζί, οι δύο αυτοί παράγοντες επιτρέπουν τη χρησιμοποίησή του εμβολίου αυτού, αλλά φυσικά θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε κατά προτεραιότητα το εμβόλιο των Biontech / Pfizer ή της Moderna, αλλά, όπου είναι αναγκαίο, και εάν με αυτό μπορούμε να προσεγγίσουμε περισσότερους ανθρώπους, θα χορηγούμε το εμβόλιο της AstraZeneca”, τόνισε ο Μίχαελ Μπίντερ.

Το ποσοστό εμβολιασμού θα φτάσει το υψηλότερο επίπεδο τον Μάρτιο, όταν περισσότεροι Βιεννέζοι από πριν θα μπορούν να εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη Μαρτίου, επειδή υπάρχουν περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια.

“Στα τέλη Μαρτίου θα έχουμε πραγματοποιήσει στην πρωτεύουσα συνολικά 280.000 πρώτους εμβολιασμούς και πάνω από 109.000 εμβολιασμούς με τη δεύτερη δόση, υπό την προϋπόθεση ότι οι ποσότητες παράδοσης θα έλθουν όπως έχει ανακοινωθεί από την αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση”, δήλωσε, κατά τη σημερινή παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος, ο αντιδήμαρχος Υγείας της Βιέννης Πέτερ Χάκερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιπλέον ομάδες μπορούν να εμβολιαστούν για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα, όπως άνθρωποι άνω των 75 ετών, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική, και είναι ενθαρρυντική η επίδραση του εμβολιασμού σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε κατά 87%, “το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό, στην πραγματικότητα καλύτερο από ό,τι υποψιαζόμασταν”.

Το πώς θα συνεχιστούν τα πράγματα τον Απρίλιο δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά θα πρέπει τότε να υπάρχουν πολύ περισσότερα εμβόλια από τις Biontech και Pfizer καθώς και από τη Moderna.

-

Related posts

Κορονοϊός: Μια υφασμάτινη πάνω από τη χειρουργική μάσκα αυξάνει έως το 80% την προστασία

banksnews

Ουγγαρία: Ο πρωθυπουργός Ορμπάν εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm

banksnews

Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 40.000 οι θάνατοι που συνδέονται με την Covid-19

banksnews

Μυστήρια δερματοπάθεια ψαράδων στη Σενεγάλη – Δεν είναι μεταδοτική νόσος, λέει το υπουργείο Υγείας

banksnews

Πετρέλαιο – OPEC+: Συμφωνία για μείωση των περικοπών στην παραγωγή το 2021, αλλά με πιο αργό ρυθμό

banksnews

Πώς ερμηνεύεται η δήλωση Μπάιντεν για την Αρμενική Γενοκτονία

banksnews

Bloomberg: Πάνω από 80 εκατ. δόσεις εμβολίων έχει εξαγάγει η ΕΕ από τις αρχές Φεβρουαρίου

banksnews

Εμπειρογνώμονες ΟΗΕ: Η ζωή του Ναβάλνι σε “σοβαρό κίνδυνο” – Πρέπει να νοσηλευθεί στο εξωτερικό

banksnews

Τριάντα μέρες φυλακή σε μέλος των Pussy Riot για περιστατικό την ημέρα των γενεθλίων του Πούτιν

banksnews