Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ο καγκελάριος Κουρτς θεωρεί ότι μέχρι το καλοκαίρι θα επιστρέψει η κανονικότητα

Πεπεισμένος ότι το καλοκαίρι θα υπάρξει μία επιστροφή στην κανονικότητα, δήλωσε ο ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς στη διάρκεια ζωντανής συνέντευξής του το μεσημέρι, στο πλαίσιο του τοπικού συνεδρίου του Λαϊκού Κόμματός του, στο αυστριακό ομόσπονδο κρατίδιο Φόραλμπεργκ.

“Οκτώ εκατομμύρια δόσεις εμβολίου θα είναι διαθέσιμες μέχρι τα τέλη Ιουνίου”, οι επόμενοι μήνες συνιστούν μία “πρόκληση”, αλλά ο ίδιος είναι αισιόδοξος για τη χρονική περίοδο μετά την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς “όσο δύσκολο είναι αυτό τώρα, τόσο καλό θα είναι και πάλι”.

Παραπέμποντας στην αύξηση της αποταμιευτικής πρόθεσης του πληθυσμού στη διάρκεια της πανδημίας και στα καλά μέτρα για την οικονομία, παρατήρησε πως “οι άνθρωποι θέλουν να καταναλώνουν, να πηγαίνουν διακοπές”, και πως θα επανακτηθεί η παλιά οικονομική ισχύς, που, ίσως από το φθινόπωρο να μπορεί επίσης, να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση του οικολογικού-κοινωνικού προσανατολισμού της αυστριακής οικονομίας – την ανακούφιση των χαμηλότερων /μεσαίων εισοδημάτων, αλλά και μία ενισχυμένη περιβαλλοντική πολιτική.

Όσον αφορά το θέμα του εμβολιασμού, ο καγκελάριος ανέφερε ότι “σε ευρωπαϊκό επίπεδο, υπάρχουν δυστυχώς αρκετά που δεν λειτουργούν ομαλά”, ωστόσο, είναι χαρούμενος, που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επιβεβαίωσε τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca, καθώς “μια παραίτηση θα ήταν δραματική”, γιατί η AstraZeneca προμηθεύει το ένα τρίτο των εμβολίων στην Ευρώπη.

Ο ίδιος, θεωρεί “καλή” την ταχύτητα των εμβολιασμών στην Αυστρία, όπου επί του παρόντος, 30.000 άνθρωποι εμβολιάζονται σε καθημερινή βάση και όπου “ο αριθμός αυξάνεται από ημέρα σε ημέρα”.

Ο δρόμος που επιλέχθηκε για την εφαρμογή βημάτων χαλάρωσης ανάλογα με την περιφέρεια, υπήρξε, κατά την άποψή του σωστός και “θα συνεχιστεί”, με στόχο “να παρέχεται όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς από ό,τι είναι αναγκαίο”.

Όπως σημείωσε ο Αυστριακός καγκελάριος, η συγκριτικά καλή κατάσταση στο Φόραλμπεργκ έχει να κάνει με τις γενικές συνθήκες στο ομόσπονδο κρατίδιο, αλλά επίσης, με τον επαγγελματισμό των εκεί διαδικασιών.

Το άνοιγμα σε αυτό το κρατίδιο δικαιολογείται λόγω της χαμηλής συχνότητας νέων κρουσμάτων εκεί, και ο ίδιος ελπίζει ότι σύντομα θα μπορούσαν να γίνουν παρόμοια βήματα και σε άλλες περιοχές της Αυστρίας, ανέφερε ο Σεμπάστιαν Κουρτς.

-

Related posts

Ο ΕΜΑ συνέστησε την έγκριση πρόσθετων γραμμών παραγωγής στο εργοστάσιο εμβολίων της Pfizer στο Βέλγιο

banksnews

Αλγερία: Τουλάχιστον 69 νεκροί στις πυρκαγιές που μαίνονται

banksnews

Κύπρος: Έναν θάνατο και 336 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας

banksnews

Αφγανιστάν: Εκεχειρία μεταξύ τοπικών αξιωματούχων και Ταλιμπάν στη δυτική επαρχία Μπαντγίς

banksnews

Συμφωνία μεταξύ ΕΕ – Pfizer/BioNTech για ακόμα 300 εκατ. δόσεις του εμβολίου

banksnews

ΗΠΑ: Έρευνα για απώλεια ελέγχου για 1,1 εκατ. οχήματα Honda Accord

banksnews

Κύπρος: 167 νέα κρούσματα κορονοϊού – Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

banksnews

Ρωσία: Άνοδος του ΡΜΙ υπηρεσιών τον Ιούνιο για έκτο συνεχόμενο μήνα

banksnews

Ισπανία: Οι μισοί Ισπανοί έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

banksnews