Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ξεπέρασαν ήδη τις 500.000 οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στη χώρα

Πάνω από 500.000 εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού έχουν γίνει έως σήμερα στην Αυστρία (χώρα με πληθυσμό 8,93 εκατομμύρια κατοίκους), και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν ήδη ανοσοποιηθεί πλήρως, ανακοίνωσε το απόγευμα ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η παράδοση περισσότερων από 180.000 επιπλέον δόσεων εμβολίου, τον Μάρτιο περισσότερων από ένα εκατομμύριο, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο, η ποσότητα παράδοσης, σε σύγκριση με το πρώτο, σχεδόν θα τριπλασιαστεί.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, από τις δόσεις εμβολίων που έχουν παραδοθεί μέχρι τώρα — συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν ήδη κρατηθεί για την επόμενη εβδομάδα — περισσότερα από 500.000 παραδόθηκαν από τις Biontech / Pfizer, πάνω από 150.000 από την AstraZeneca, 36.000 δόσεις εμβολίων ήταν από τη Moderna, και τώρα, κάθε 5,5 δευτερόλεπτα εμβολιάζεται ένας άνθρωπος στην Αυστρία, κατά μέσο όρο στατιστικά.

“Ιδιαίτερη ελπίδα” δίνει η διαδικασία έγκρισης του εμβολίου από την Johnson & Johnson — που θα είναι το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 που απαιτεί εμβολιασμό με μόνο μία δόση αντί για δύο, με το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη να αναμένει έγκρισή του στα μέσα Μαρτίου και τις πρώτες παραδόσεις κατά τη διάρκεια του Απριλίου.

Στο μεγαλύτερο μέρος των οίκων ευγηρίας και των δομών φροντίδας που έχουν ενδιαφερθεί για εμβολιασμούς, αυτοί έχουν πραγματοποιηθεί εκεί “ως πρώτη προτεραιότητα” και “ο αριθμός των λοιμώξεων και των θανάτων με ή λόγω Covid μειώθηκε εκεί πολύ, εδώ και εβδομάδες”, ανέφερε ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ.

Πρόσθεσε δε, πως, ενώ στα τέλη Νοεμβρίου υπήρχαν 4.300 ενεργά κρούσματα σε οίκους ευγηρίας και δομές φροντίδας, σήμερα είναι μόνον 359, και επίσης έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των θανάτων σε τέτοιες εγκαταστάσεις.

Από την πλευρά του, ο γνωστός ειδικός σε θέματα δημόσιας υγείας Μάρτιν Σπρένγκερ, επικρίνει σε δηλώσεις του την έλλειψη ψηφιακού μητρώου εμβολιασμού στην Αυστρία επειδή, όπως τονίζει, για την ανάλυση της αποτελεσματικότητας των εμβολίων πρέπει αυτή να παρατηρείται σε καθημερινές συνθήκες.

Ο ίδιος επισήμανε ότι σε αντίθεση με τις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίες διεξάγουν ηλεκτρονική παρακολούθηση εδώ και δεκαετίες, η Αυστρία δεν διαθέτει αντίστοιχο μητρώο εμβολιασμού, το ηλεκτρονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καθιερωθεί στη χώρα μόνον από τον Μάρτιο, και οι γενικοί ιατροί πρέπει να μεταφέρουν τις λίστες του Excel με το χέρι.

Σημειώνεται, πως το ψηφιακό μητρώο εμβολιασμού σχεδιάζεται εδώ και χρόνια και πως αυτή τη στιγμή η εφαρμογή του επισπεύδεται λόγω της πανδημίας.

-

Related posts

Δημοψήφισμα στη Λιβύη το 2021, ανακοίνωσαν οι αιγυπτιακές αρχές

banksnews

Μπ. Τζόνσον: Οι ΗΠΑ είναι ο στενότερος και σημαντικότερος σύμμαχός μας

banksnews

Πλησιάζουν τους 17.000 οι νεκροί από κορονοϊό στην Τουρκία

banksnews

Ακάρ: Σπατάλη χρημάτων το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδας

banksnews

Πρόστιμο 2,5 δισ. δολ. στην Boeing από το υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τα πολύνεκρα δυστυχήματα των 737 Max

banksnews

Σχέδιο με τρία στάδια από την Άγκυρα για το Κυπριακό

banksnews

ΗΠΑ: Τρίτη αντιμονοπωλιακή αγωγή σε βάρος της Google σε μόλις 2 μήνες

banksnews

Ιταλία: 10.680 νέα κρούσματα κορονοϊού και 296 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

banksnews

Ισπανία – κορονοϊός: Σχεδόν 70% υψηλότερος από τον επίσημο απολογισμό ο αριθμός θανάτων το διάστημα Μαρτίου-Μαΐου

banksnews