Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Αυστρία: Ξεκινούν στις 5 Δεκεμβρίου τα μαζικά τεστ κορονοϊού

Έτοιμο είναι από σήμερα το χρονοδιάγραμμα για τα μαζικά τεστ κορανοϊού στην Αυστρία, τα οποία είχε προαναγγείλει την περασμένη εβδομάδα ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, και σε μία πρώτη φάση –το Σαββατοκύριακο 5 και 6 Δεκεμβρίου (ημέρα μέχρι την οποία ισχύει το δεύτερο “πλήρες Lockdown”)– πρόκειται να υποβληθούν σε τεστ εκπαιδευτικοί και προσωπικό παιδικών σταθμών σε όλη την επικράτεια (συνολικά περίπου 200.000 πρόσωπα).

Η διαδικασία διενέργειας των πρώτων τεστ θα πραγματοποιηθεί μέσω περίπου 100 σταθμών τεστ σε όλες τις κεντρικές πόλεις της περιφέρειας, ενώ για μεγάλες περιοχές προβλέπονται πρόσθετοι σταθμοί.

Η ενημέρωση σε ολόκληρο το διδακτικό και εποπτικό προσωπικό για το χρόνο και την ακολουθία των εξετάσεων συντονίζεται από το υπουργείο Παιδείας μέσω των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης και των περιφερειακών σχολικών αρχών.

Στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα ακολουθήσουν τα τεστ για τους 40.000 αστυνομικούς της χώρας, τα οποία θα διοργανώσουν οι αστυνομικές διευθύνσεις των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων και τα οποία θα διενεργηθούν επίσης στους 100 προβλεπόμενους σταθμούς.

Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, προγραμματίζεται μια ευρεία σειρά τεστ για ολόκληρο τον πληθυσμό, τα οποία, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς, θα είναι προαιρετικά, ενώ την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τεστ του πληθυσμού σε επιλεγμένες κοινότητες με υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων.

Όπως ανέφερε το μεσημέρι της Παρασκευής η αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, μία δεύτερη σειρά μαζικών τεστ έχει προγραμματιστεί σε ολόκληρη τη χώρα στις αρχές του νέου έτους.

“Με τα μαζικά τεστ ανοίγουμε ένα νέο κεφάλαιο για την καταπολέμηση της πανδημίας και θέλουμε να επιτρέψουμε στους ανθρώπους να περάσουν τις Χριστουγεννιάτικες γιορτές σε στενό οικογενειακό περιβάλλον”, τόνισε σε δηλώσεις του ο Αυστριακός καγκελάριος.

“Αυτή η πρόθεση απαιτεί μεγάλη επιμελητειακή προσπάθεια, αλλά φέρνει τεράστια πλεονεκτήματα, καθώς μπορούμε να εντοπίσουμε γρήγορα έναν μεγάλο αριθμό μολυσμένων προσώπων και να σπάσουμε τις αλυσίδες λοίμωξης. Και μπορεί τα μαζικά τεστ στο παρελθόν να μην ήταν δυνατά, αλλά τώρα είναι μια εναλλακτική λύση στο lockdown”, επισήμανε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ τόνισε πως “για να είναι επιδημιολογικά χρήσιμα τα τεστ, πρέπει να επαναλαμβάνονται αρκετές φορές και επίσης να είναι εύκολα προσβάσιμα, δωρεάν και σε προαιρετική βάση”.

Έχουν παραγγελθεί ήδη επτά εκατομμύρια “γρήγορα” τεστ αντιγόνων – των οποίων το αποτέλεσμα είναι διαθέσιμο σε 15 λεπτά της ώρας — και σχεδιάζονται περαιτέρω παραγγελίες, με το κόστος για τα πρώτα επτά εκατομμύρια τεστ να ανέρχεται σε 50 εκατομμύρια ευρώ, ενώ, από το σύνολό τους, τα τέσσερα εκατομμύρια τεστ προέρχονται από την εταιρεία Roche και τρία εκατομμύρια από τη Siemens.

ΠΗΓΗ: -

Related posts

Σάλος στην Τουρκία: CEO ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων φέρεται να διέφυγε στο εξωτερικό με 2 δισ. δολάρια

banksnews

Συγχαρητήρια Κουρτς στον Τζο Μπάιντεν για την εκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ

banksnews

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας

banksnews

ΗΠΑ: Μειώθηκαν οι καταναλωτικές δαπάνες τον Δεκέμβριο

banksnews

Ινδονησία: Βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας έξω από εκκλησία

banksnews

Hershey: Καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη και έσοδα στο τρίμηνο

banksnews

Ρωσία: Με αυστηρότερα μέτρα κατά του κορονοϊού “απειλεί” ο Πούτιν

banksnews

Facebook: Ανακοίνωσε ότι “έκλεισε” 1,3 δισ. ψεύτικους λογαριασμούς την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου

banksnews

Κίνα: Εκκενώθηκε συνοικία της Σανγκάης μετά τον εντοπισμό τριών κρουσμάτων κορονοϊού

banksnews