Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ασφαλισμένο στην Atradius Hellas το 25% της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας

Το 1/4 της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας ασφαλίζει η Atradius Hellas, που δραστηριοποιείται από το 1998 στην Ελλάδα, στον τομέα υπηρεσιών ασφάλισης εμπορικών πιστώσεων και είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων.

Αυτό γνωστοποιήθηκε σε, πρόσφατη, εκδήλωση για τον εορτασμό των 25 χρόνων της Atradius Hellas, ενώ ο Γεράσιμος Τζέης, CEO της εταιρείας, μιλώντας στην εκδήλωση αναφέρθηκε στην πορεία της, τονίζοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2023 τα ασφαλιστικά έσοδα της Atrsadius Hellas θα είναι αυξημένα κατά 4% και θα ξεπεράσουν τα 27 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον ανέφερε ότι η εταιρεία, που δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, συγκεντρώνει και στις δύο αγορές μερίδιο 48%, ενώ στην Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία 8μηνου του 2023, ασφαλίζει εξαγωγές αξίας 13,25 δισ. ευρώ (συνυπολογίζοντας και τα πετρελαιοειδή), που αντιστοιχεί σχεδόν στο 25% της ελληνικής εξαγωγικής δραστηριότητας.

Κατά την παρέμβαση του, ο CEO της Atradius Hellas εξήγησε πως «ρόλος του ασφαλιστή πιστώσεων είναι καθοριστικός για τη βιωσιμότητα των σύγχρονων επιχειρήσεων, δεδομένης της μεταβλητότητας και της διεθνοποίησης των οικονομιών. Η οικονομική ύφεση στην χώρα μας, οι συνέπειες της πανδημίας στη λειτουργία των επιχειρήσεων και οι επιπτώσεις της πρόσφατης γεωπολιτικής κρίσης, ανέδειξαν ότι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τις επιχειρήσεις είναι πολλοί».

Μιλώντας για το μέλλον της εταιρείας, υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσει να στηρίζει τους ασφαλισμένους, δημιουργώντας δικλείδες ασφαλούς επιχειρηματικότητας σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Με σύγχρονα ψηφιακά μέσα και μοντέλα υπολογισμού του ρίσκου θα επιμείνει να σχεδιάζει εξατομικευμένες λύσεις».

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Τέσκ, CMO του ομίλου Atradius, ανέφερε ότι «η πορεία και τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας αποτυπώνουν τα χαρακτηριστικά της ποιοτικής ανάπτυξής της στην Ελλάδα και επιβεβαιώνουν την απόφαση της μητρικής να στηρίξει περαιτέρω τη θυγατρική της και να ενισχύσει την εξωστρέφειά της σε διεθνείς αγορές. Η ελληνική επιχειρηματική κοινότητα έχει βιώσει συνεχείς οικονομικές κρίσεις τα τελευταία χρόνια και έχει αντιληφθεί σε μεγάλο βαθμό την αναγκαιότητα κάλυψης του πιστωτικού κινδύνου. Για αυτό και, διαρκώς, μεγαλύτερος αριθμός επιχειρήσεων προσανατολίζεται στην ασφάλιση του ρίσκου της αφερεγγυότητας και στην αξιοποίηση των καινοτόμων εργαλείων ανάλυσης δεδομένων που έχει αναπτύξει η Atradius. Η νέα τεχνολογία, η τεχνητή νοημοσύνη και το Machine learning, μας δίνει πλέον τη δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε κρίσιμη πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση τεράστιου αριθμού επιχειρήσεων σε μία περίοδο που οι παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στην απώλεια μέρος των εσόδων τους ή ακόμα και στην πτώχευσή τους είναι πολυάριθμοι».

Related posts

Επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ το 2021 από την Σκλαβενίτης

admin

Βουτιά 30% στην Epsilon Net μετά την αναμόρφωση κερδών λόγω stock options

admin

Επαναλαμβανόμενα EBITDA 225,5 εκατ. ευρώ για τη ΔΕΗ το Q1

admin

TRASTOR: Aγορά οικοπέδου στο Μαρούσι σε πλειστηριασμό

admin

Mega project οπτικών ινών παρουσιάζει στο Μαξίμου η Deutsche Telekom

admin

Inform Λύκος: Μακροπρόθεσμο πρόγραμμα διάθεσης δωρεάν μετοχών

admin

Το myData Hub του ομίλου Epsilon Net επέλεξε η METRO ΑΕΒΕ

admin

Wolt: Ενημερωτική εκστρατεία για τις αρχές της ασφαλούς οδήγησης δικύκλων

admin

Viva Wallet: Παραιτήθηκε από μέλος Δ.Σ. ο Νίκος Βουτυχτής της Latsco

admin