Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Αρ. Παντελιάδης: Ανατιμήσεις 11% στα σούπερ μάρκετ το Σεπτέμβρη

Καλύτερα απ’ ότι θα ανέμενε κανείς κινήθηκε η αγορά των σούπερ μάρκετ τον Σεπτέμβριο και τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου, λέει - ο επικεφαλής της METRO κ. Αριστοτέλης Παντελιάδης ο οποίος σπεύδει να συμπληρώσει ότι αυτό δεν προδικάζει το τι θα γίνει στο μέλλον.

«Η αγορά είναι γενικότερα καλύτερα απ’ ότι θα περίμενα. Λογικό θα ήταν να έχει πέσει η ζήτηση αφού αυξάνουν οι τιμές. Και παρ’ ότι ο καταναλωτής προσπαθεί να κάνει οικονομία τελικά ο Σεπτέμβριος κινήθηκε στο πλαίσιο του πληθωρισμού και αυτό είναι κατόρθωμα», λέει. Τον Σεπτέμβριο οι τιμές στο σύνολο των προϊόντων σε ένα μέσο καλάθι αυξήθηκαν 11% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό αύξησης των τιμών μέσα στη χρονιά από μήνα σε μήνα.

Ο κ. Παντελιάδης αποδίδει αυτή την τάση, της συγκράτησης της κατανάλωσης παρά το κύμα ανατιμήσεων, στην αύξηση του τουρισμού και στα χρήματα που κυκλοφορούν ακόμη στην αγορά. Αλλά και στο γεγονός ότι η ακρίβεια, μετά την παγωμάρα που έπεσε στην κατανάλωση όταν ξεκίνησε ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας, έγινε καθημερινότητα. «Ο καθένας κοιτάει πως θα τα βολέψει. Ίσως το σούπερ μάρκετ είναι η τελευταία διέξοδος στην κατανάλωση» σημειώνει.

Με τον κ. Παντελιάδη μιλήσαμε λίγες ώρες πριν τη σημερινή συνάντηση που έχουν οι εκπρόσωποι των αλυσίδων σούπερ μάρκετ με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και πριν ο τελευταίος αποκαλύψει - ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ωραρίου των καταστημάτων.

Για τη συνάντηση, ο κ. Παντελιάδης δηλώνει ότι δεν γνωρίζει την ατζέντα από την πλευρά του υπουργείου αν και εκτιμά ότι θα συζητηθεί το θέμα της ακρίβειας.

Από την πλευρά των αλυσίδων δύο είναι τα βασικά θέματα που τους απασχολούν. «Εμείς είχαμε ζητήσει συνάντηση για να συζητήσουμε θεσμικά θέματα. Το ενεργειακό είναι ένα από τα βασικά θέματα που μας απασχολεί όπως και η διάταξη για το περιθώριο κέρδους όπου θέλουμε να γίνει πιο συγκεκριμένη γιατί δεν καθορίζει επακριβώς ποιες κατηγορίες περιλαμβάνει» λέει.

Για το ενεργειακό κόστος οι αλυσίδες επιθυμούν τη διατήρηση της επιδότησης από το κράτος. Σήμερα η επιδότηση καλύπτει τα 2/3 της αύξησης. Όμως παρά την επιδότηση, το κόστος για τις αλυσίδες έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με το 2020. «Μιλάμε για πάρα πολλά χρήματα. Το σούπερ μάρκετ είναι ενεργοβόρος καταναλωτής και οι αυξήσεις του κόστους ενεργείας μπορούν να εξαφανίσει και μια υγιή κερδοφορία», σημειώνει.

Στην ερώτησή μας αν θα η αλυσίδα του θα εξέταζε το ενδεχόμενο να μειώσει τις ώρες λειτουργίας της για να μειώσει το κόστος, ο κ. Παντελιάδης λέει ότι αυτό θα βοηθούσε ενδεχομένως λίγο αλλά θα έπρεπε να γίνει οριζόντια. «Η αλήθεια είναι τα ψυγεία συνεχίζουν να δουλεύουν και όταν δεν λειτουργεί το κατάστημα. Το όφελος είναι από το κλείσιμο της θέρμανσης, του φωτισμού, κλπ. Αυτό θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση 5% στο σύνολο. Δεν είναι αμελητέο, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο να γίνει. Δεν νομίζω ότι θα υπήρχε κοινό έδαφος», αναφέρει.

Related posts

Δωρεάν 10.000 αεροπορικά εισιτήρια από τη Scoot για τη 10η επέτειό της

admin

Αύξηση εσόδων 5,3% το πρώτο εξάμηνο για την Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

Η L’Oréal Hellas ενισχύει τις δεσμεύσεις της για βιώσιμη ανάπτυξη

admin

Οι Γάλλοι επενδύουν στον τουρισμό της Αθήνας

admin

Νίκας: Αυξημένες οι πωλήσεις 9μήνου στα €43,44 εκατ.

admin

Καμπάνια ενημέρωσης για τα παράνομα τσιγάρα από την Παπαστράτος

admin

Κλωστ/γία Ναυπάκτου: Κερδοφόρο 1o εξάμηνο κόντρα στη συγκυρία

admin

Χαλκιδική: 70%-80% οι πληρότητες στα 3.200 καταλύματα

admin

ΕΥΔΑΠ: Κίνητρο απόδοσης στη νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

admin