Image default
ΚΟΣΜΟΣ

Απεργία στο Heathrow αποφάσισαν σωματεία εργαζομένων της British Airways

Σωματεία τα οποία εκπροσωπούν μέρος των εργαζομένων στην British Airways στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου ανακοίνωσαν ότι, μετά από ψηφοφορία, προκηρύσσουν απεργία σχετικά με διαφορά σε σχέση με τις αμοιβές με την εργοδοσία, σε μια εξέλιξη που δημιουργεί κινδύνους χάους για τους Βρετανούς ταξιδιώτες, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Τα σωματεία GMB και Unite ανακοίνωσαν ότι εκατοντάδες εργαζόμενοι της BA στους χώρους check-in κατέρχονται σε απεργία εν μέσω της περιόδου των καλοκαιρινών διακοπών, μετά την άρνηση της εταιρείας να αναιρέσει μια περικοπή 10% στις αμοιβές τους, που είχε επιβληθεί την εποχή της πανδημίας.

Οι ημερομηνίες των απεργιακών κινητοποιήσεων δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, ωστόσο πιθανότατα θα προσδιοριστούν στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, δίνοντας στην εργοδοσία “ένα παράθυρο ευκαιρίας να επανεξετάσει το ζήτημα”.

Η BA, ιδιοκτησίας της IAG, έχει πληγεί σκληρά από ελλείψεις προσωπικού, γεγονός που την έχει αναγκάσει να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα πτήσεών της, μειώνοντας τες. Ο εκτιναχθείς πληθωρισμός, μαζί με την ταχεία ανάκαμψη των ταξιδίων, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους στον κλάδο των αερομεταφορών σε κινητοποιήσεις με αιτήματα αύξησης μισθών και αναίρεσης των περικοπών της εποχής της πανδημίας.

Η BA δήλωσε απογοητευμένη από την απόφαση των σωματείων, σημειώνοντας ότι έχει προχωρήσει σε προτάσεις για κάλυψη μέρους των απωλειών των εργαζομένων της περιόδου της έξαρσης της πανδημίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου του Ηνωμένου Βασιλείου κάλεσε την BA να θέσει σε εφαρμογή σχέδια έκτακτης ανάγκης ώστε να ελαχιστοποιήσει την ταλαιπωρία των επιβατών, ενώ προέτρεψε τόσο την εταιρεία όσο και τα συνδικάτα να βρουν κοινό τόπο ώστε να αποφευχθεί η διεξαγωγή της απεργίας.

Related posts

DBRS: Σημάδια ανάκαμψης για τον τουρισμό στη Νότια Ευρώπη

banksnews

ΗΠΑ: “Ιστορική” αύξηση 35% των ανθρωποκτονιών από πυροβόλα όπλα το 2020

banksnews

Κισίντα: Οι δυνάμεις της τετραμερούς (Quad), συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τον πόλεμο στην Ουκρανία

banksnews

Η Αυστρία δεν θέλει να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, δηλώνει ο ΥΠΕΞ Σάλενμπεργκ

banksnews

ΗΠΑ: Έρευνα για επένδυση του Ριάντ σε εταιρεία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ

banksnews

Γαλλία: Οι αρχές κίνησαν την διαδικασία για το κλείσιμο του τεμένους της Αλόν

banksnews

Ιταλία: Συγκλονισμένη η χώρα απ’ την αυτοκτονία 20χρονου-θύμα ρατσισμού- πρώην ποδοσφαιριστή στην ομάδα νέων της Μίλαν

banksnews

Το “τελευταίο ταγκό” Μέρκελ-Ερντογάν

banksnews

Ισραήλ: Μόλις 2 δολ. θα κοστίζει κάθε αναχαίτιση με το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας με λέηζερ, λέει ο πρωθυπουργός Μπένετ

banksnews