Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απέδωσε καρπούς η παρέμβαση της ΕΚΤ – Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων

Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων. Η παρέμβαση της

Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

η οποία μέχρι χθες δεν είχε καταφέρει να μετριάσει τις πιέσεις, φαίνεται ότι απέδωσε καρπούς σήμερα. Είναι ενδεικτικό ότι η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκράντ παρενέβη στη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup διαβεβαιώνοντας ότι η ΕΚΤ θα ενεργοποιήσει ειδικά εργαλεία στην περίπτωση που τα spreads των ομολόγων κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Θετική για τα ελληνικά ομόλογα και η Έκθεση της Wood & Company που δημοσιεύτηκε σήμερα, η οποία εκτιμά ότι χρηματοδοτική θέση της Ελλάδας είναι θωρακισμένη από το πρόγραμμα της τρόικας και τις ευνοϊκές επιπτώσεις των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των τελευταίων ετών.

Θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα ήταν καλύτερο να επιβάλει ένα εύρος για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου 3-5% μεσοπρόθεσμα (έως 36 μήνες).

Στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99%, από 4,26% χθες, έναντι 1,74% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,25%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0458 δολ. από το επίπεδο των 1,0501 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0486 δολ.

Μήνυμα Λαγκάρντ στο Eurogroup: Μπορούμε να εμποδίσουμε την άνοδο των spread των ομολόγων


Την ετοιμότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να δράσει θέτοντας όριο στις αποδόσεις των spread στα κρατικά ομόλογα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράμμισε η επικεφαλής της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

Όπως ανέφερε το Bloomberg, κατά την τοποθέτηση της στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως η ευρωτράπεζα μπορεί να έχει στη διάθεσή της εργαλεία που θα εμποδίσουν την άνοδο των spread των ομολόγων και τις «παράλογες κινήσεις» στην αγορά.

Η κ. Λαγκάρντ σημείωσε πως αυτά τα εργαλεία θα ενεργοποιηθούν εάν τα spread κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ειδήσεις σήμερα:Νέα τουρκική πρόκληση: Παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου ελικόπτερο που μετέφερε το Νίκο ΧαρδαλιάΗ Ρωσία κόβει σταδιακά το αέριο στην Ευρώπη, την ώρα που οι χώρες θέλουν να προετοιμαστούν για τον χειμώναΟ συζυγοκτόνος αστυνομικός της Κηφισιάς μέσα από το κελί του στο banksnews-.gr: «Δεν κατάφερα να συγκρατήσω τον εαυτό μου»

Related posts

Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνονται οι δικαιούχοι – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

banksnews

Κατώτατος μισθός: Τον Απρίλιο η απόφαση για το ύψος της αύξησης, λέει ο Χατζηδάκης

banksnews

Η πράσινη ενέργεια του HΡΩΝΑ βρίσκει στέγη… στο σπίτι σου

banksnews

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις αποδείξεις του Νοεμβρίου – Δείτε αν κερδίσατε

banksnews

Εταιρικός Μετασχηματισμός Alpha Bank και Προσωπικά Δεδομένα

banksnews

ΚΕΠΕ: Προβλέπει έκρηξη ανάπτυξης 3,2% για το α’ τρίμηνο και 2,6% στο α’ εξάμηνο του 2020

banksnews

ΕΦΚΑ: Μέχρι το 2022 η ασφαλιστική ικανότητα των εργαζομένων

banksnews

ΕΣΕΕ: Ζητά περισσότερες δόσεις και ακατάσχετο λογαριασμό για τις επιχειρήσεις

banksnews

Νέες φορολογικές ελαφρύνσεις ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

banksnews