Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Απάντηση Μιράντας Κυπριώτη για τη μεταβίβαση του 45% στη HIG

Σε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει ότι έχει μεταβιβάσει το ποσοστό της 45% στον όμιλο Κυπριώτη στη HIG (Κως Συμμετοχών Μον. ΑΕ), στο πλαίσιο σχετικής συμφωνίας εξυγίανσης, προχωρά η Μιράντα Κυπριώτη. 

Οπως αναφέρει η κα Κυπριώτη: 

«Στο πλαίσιο της έντιμης, συνετής, δίκαιης και διάφανης επιχειρηματικότητας που εισήγαγε και τήρησε ο αείμνηστος πατέρας μου και ιδρυτής του Ομίλου “ΚΥΠΡΙΩΤΗ” και των ηθικών αρχών και αξιών από τις οποίες εμφορείται η οικογένειά μας, και σε απάντηση δημοσιευμάτων που αναφέρονται στο όνομά μου σε σχέση με την εταιρεία “Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.”, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Ήδη από τις 2.12.2022 το ποσοστό συμμετοχής μου (45%) στο μετοχικό της κεφάλαιο “Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.” που κατείχα από το έτος 2006, το έχω μεταβιβάσει στην εταιρεία “Κως Συμμετοχών Μον. Α.Ε.”, θυγατρική της “Tempus Holding 97 Sarl” (σ.σ. εταιρεία που συνδέεται με κεφάλαια της HIG), βασικής πιστώτριας της εταιρείας “Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.”.

Η μεταβίβαση αυτή έλαβε χώρα μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, στο πλαίσιο προσπάθειας εξυγίανσης της Εταιρείας και εξυπηρέτησης του δανεισμού της, στις οποίες συμμετείχε και ο μέτοχος πλειοψηφίας.

Ο μέτοχος πλειοψηφίας και νόμιμος εκπρόσωπος της Εταιρείας γνώριζε τη μεταβίβαση των μετοχών μου, πριν η εν λόγω μεταβίβαση ανακοινωθεί τυπικώς στην Εταιρεία. Παρά ταύτα και λόγω προσωρινής διαταγής του δικαστηρίου στο πλαίσιο δήθεν προσωπικής διαφοράς (την οποία τάχιστα η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει ουσιαστικώς) συνεχίζω να παραμένω εγγεγραμμένη στο βιβλίο μετόχων της Εταιρείας “Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.” -παρότι δεν είμαι πλέον κυρία των μετοχών αυτών- και έτσι εξακολουθώ να ασκώ (αντί του νέου μετόχου) τα δικαιώματα εκ των μετοχών του 45% έναντι της Εταιρείας και να συμμετέχω στις Γενικές Συνελεύσεις της, μόνο και μέχρι να επιλυθεί το θέμα από τα δικαστήρια.

Τα θέματα της διοίκησης και διαχείρισης της Εταιρείας και οι αποφάσεις και συνεργασίες αυτής, που δημοσιοποιούνται στον τύπο, δεν αποτελούν αντικείμενο δημόσιας τοποθέτησής μου. Ειδικά δε, εν σχέσει με την εσχάτως προβαλλόμενη σύμβαση εκμίσθωσης των ξενοδοχείων της “Γ. Κυπριώτης & Υιοί Α.Ε.” σε μία νεοσύστατη μονοπρόσωπη ΙΚΕ, δεν είχα ούτε έχω λάβει υπό οιαδήποτε ιδιότητά μου, καμία πληροφόρηση και ούτε αυτή έτυχε εγκρίσεως.

Πέραν αυτών, θα ήθελα να εκφράσω την έντονη δυσαρέσκειά μου για την πρακτική χρησιμοποίησης του Τύπου, δια της παράθεσης δικογράφων, δικαστικών αποφάσεων και προσωπικών δεδομένων, για τη δημιουργία εντυπώσεων χάριν της εξυπηρέτησης ιδίων συμφερόντων, που κανένα ενδιαφέρον -πολλώ μάλλον δικαιολογημένο- δεν έχουν για το ευρύ κοινό.

Τέλος, ευελπιστώ να πρυτανεύσει η λογική, η σύνεση, ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια, όπως αρμόζει στο όνομα, στο κύρος και στη φήμη της Εταιρείας και των ανθρώπων της».

Related posts

Η υπηρεσία EINVOICING της SoftOne στην Public-MediaMarkt

admin

Cenergy: Η Hellenic Cables αναλαμβάνει την ηλεκτρική διασύνδεση Ζακύνθου – Κυλλήνης

admin

H εταιρεία Βίκος στο 7o Dine Athens

admin

Μυτιληναίος: Προχωρά το σχέδιο για εξαγορά φωτοβολταϊκών 1.513MW

admin

Pandas: Νέος κύκλος χρηματοδότησης για την ελληνική startup

admin

Για ποιους ενδείκνυται η γραμμή στήριξης 10205 του Ερυθρού Σταυρού

admin

Η ομάδα του Παν. Μακεδονίας νικήτρια στο ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού «CFA Institute Research Challenge»

admin

Entersoft: Στα €0,095 το καθαρό μέρισμα, στις 9/6 η αποκοπή

admin

Στη δημοσιότητα η Εκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας της Ευρωκλινικής

admin