Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανεβάζει ταχύτητα η Witside

Άνοδο 40% στο φετινό κύκλο εργασιών της προβλέπει η εταιρεία Witside, που δραστηριοποιείται στο χώρο της συλλογής-ανάλυσης δεδομένων, αποσκοπώντας να δώσει λύσεις με φτηνό κόστος σε προβλήματα επιχειρήσεων και οργανισμών μέσα από τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Ειδικότερα, μετά από μια ανοδική πορεία κατά το παρελθόν, η Witside προβλέπει για φέτος αύξηση στον κύκλο εργασιών της κατά 40% (το 2020 σημείωσε έσοδα 2,35 εκατ. και EBITDA 337 χιλ. ευρώ), διαθέτοντας σήμερα χαρτοφυλάκιο πελατών με περισσότερα από 300 ενεργά συμβόλαια.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται σημαντική πρόοδος στην Ελλάδα» σημείωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χρήστος Παπαδόπουλος (φωτ.), με ολοένα και περισσότερους οργανισμούς και επιχειρήσεις να εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Δεν είναι τόσο η διεθνής τάση για περαιτέρω ψηφιοποίηση των εργασιών που οδηγεί σε μια τέτοια κατεύθυνση, όσο κυρίως τα πολύ θετικά αποτελέσματα που έχουν ήδη επιτύχει όσες μεγάλες επιχειρήσεις δραστηριοποιήθηκαν στο συγκεκριμένο τομέα. Τα καλά νέα διαδίδονται και τα επιτυχημένα stories προσελκύουν άλλες εταιρείες, με αποτέλεσμα να ενδιαφέρον να διογκώνεται.

Παράλληλα θετικά συμβάλλουν και οι προτροπές φορέων όπως για παράδειγμα ο ΣΕΒ. Σύμφωνα, με τον κ. Παπαδόπουλο, η εκμετάλλευση των data analytics μπορεί να γίνει όχι μόνο από τις μεγάλες, αλλά και από τις μικρότερες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του ο Κων/νος Παζάλος Director, Innovation & Analytics της Witside αναφέρθηκε ενδεικτικά στα πολύ σημαντικά οφέλη που προέκυψαν από συγκεκριμένα προγράμματα της εταιρείας, όπως οι προβλέψεις των πωλήσεων σε κοντόληκτα προϊόντα τροφίμων, ή η πρόβλεψη του πότε θα σταματήσει να λειτουργεί κάποιο ανταλλακτικό στο μηχανολογικό εξοπλισμό μιας παραγωγικής μονάδας. «Η δουλειά μας δεν σταματά στην τεχνολογία, αλλά αποβλέπει στο να προσφέρει λύσεις προστιθέμενης αξίας στους πελάτες μας» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Στα πλαίσια της ίδιας συνέντευξης τύπου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην απόφαση της Witside να δραστηριοποιηθεί στο χώρο των Augmented Analytics, παρουσιάζοντας τα πρώτα επιτυχημένα έργα σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

«Τα έργα αυτά καταδεικνύουν την ανάγκη που υπάρχει στην ελληνική αγορά για αξιόπιστες λύσεις αξιοποίησης δεδομένων, καθώς οι επιχειρήσεις μεταβαίνουν από τα descriptive analytics, αναλύσεις που αποσκοπούν να απαντήσουν στην ερώτηση τι συνέβη, στα prescriptive analytics, που απαντούν στο τι θα έπρεπε να γίνει ή τι πρέπει να γίνει, ώστε να επιτευχθεί ο εκάστοτε στόχος» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.

Related posts

Ideal: Στις 17 Ιουνίου η συζήτηση για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

banksnews

Βελτιωμένα τα μεγέθη της Μοτοδυναμικής το 2019

banksnews

«Πράσινο φως» για τη μετεγκατάσταση του Καζίνο Πάρνηθας

banksnews

Εξυπνους μετρητές θα εγκαταστήσει η ΕΥΔΑΠ

banksnews

Αύξηση κερδών και προσωπικού αναμένει η Witside

banksnews

Prodea Investments: Ποιες είναι οι πρώτες επενδύσεις που έκανε με το πράσινο ομόλογο

banksnews

Η Nestlé μηδενίζει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050

banksnews

Ο Πειραιάς homeport για το MSC Lirica το 2021

banksnews

Μελέτη ICAP: Πτώση 25% στα EBITDA 125 εισηγμένων το 9μηνο του 2020

banksnews