Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αμυράς: Εντατικοί έλεγχοι για φαινόμενα αισχροκέρδειας στα καυσόξυλα

Εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων από τις

Δασικές Υπηρεσίες

για

φαινόμενα αισχροκέρδειας

στην

αγορά των καυσόξυλων

εξέδωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

Γιώργος Αμυράς.

Η εντολή δόθηκε λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί φέτος από την ενεργειακή κρίση και τις μεγάλες ανατιμήσεις που παρατηρούνται διεθνώς σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. Ως εκ τούτου, οι πολιτες αναμένεται ότι θα αναζητήσουν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης με αγορά και χρήση καυσόξυλων.

Η αύξηση της ζήτησης καυσόξυλων είναι πιθανόν να αποτελέσει αντικείμενο εκμετάλλευσης και αισχροκέρδειας από επιτήδειους, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τεχνητές ελλείψεις στοχεύοντας στην υπέρογκη αύξηση των τιμών.

Γι’ αυτόν τον λόγο κρίνεται αναγκαία η εντατικοποίηση των ελέγχων από τις κατά τόπο αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, με σκοπό την αποτροπή και καταστολή κάθε παραβατικότητας, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία και την Υπηρεσία Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι εντατικοί έλεγχοι στοχεύουν:

● στην αντιμετώπιση της λαθροϋλοτομίας καυσόξυλων είτε από ιδιώτες για ιδία χρήση, είτε από ιδιώτες για εμπορία, είτε από αλλοδαπούς όμορων χωρών, καθώς επίσης και στη μεταφορά και διακίνηση παρανόμως υλοτομημένων καυσόξυλων.

● στην παρακολούθηση της δραστηριότητας των εμπλεκομένων σε όλα τα στάδια της διακίνησης των νομίμως υλοτομημένων καυσόξυλων, με έμφαση στη συγκέντρωση και αποθήκευση μεγάλων αδιάθετων ποσοτήτων, δημιουργώντας κατά αυτό τον τρόπο τεχνητή έλλειψη.

Ήδη, διατίθενται -δωρεάν ή με συμβολικό αντίτιμο- καυσόξυλα από τους Δασικούς Συνεταιρισμούς Εργασίας (ΔΑΣΕ) προς τους κατοίκους ορεινών και παραδασόβιων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, ενώ δόθηκε η δυνατότητα στους κατοίκους, είτε οργανωμένοι ως κοινότητα είτε ατομικά, να υλοτομούν υπό την εποπτεία των δασικών υπηρεσιών.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, δήλωσε: «Εντατικοποιούμε τους ελέγχους στην αγορά των καυσόξυλων. Είναι απαράδεκτο κάποιοι να αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την ενεργειακή κρίση. Οι παραβάτες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Στηρίζουμε τους πολίτες που θέλουν να ζεστάνουν τα σπίτια τους».

Ειδήσεις σήμερα:Άμεση ανάλυση της «Guardian» για τις ιταλικές εκλογές – Οι… κωλοτούμπες της Μελόνι την τελευταία πενταετίαΑιφνιδιαστική μεταμεσονύχτια σύσκεψη του Ακάρ με τους αρχηγούς στρατού με θέμα την ΕλλάδαΚόλαφος το πόρισμα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τον ιερέα των Αγίων Ισιδώρων

Related posts

Ο Ερντογάν καυχιέται ότι ο πληθωρισμός τον Μάιο έπεσε στο 73,5%!

admin

«Εξοικονομώ – Αυτονομώ»: πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων

admin

Αδήλωτα τετραγωνικά: Άνοιξε και πάλι η πλατφόρμα

admin

Συντάξεις: Ξεκινά αύριο η πληρωμή τους – Ημερομηνίες ανά Ταμείο

admin

Εβδομάδα πληρωμών για επίδομα θέρμανσης, επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και ενοίκια

admin

Power Pass: Πώς θα συμπληρώσετε σωστά τα στοιχεία της κύριας και φοιτητικής κατοικίας

admin

Νέο «άλμα» 36% για το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο μετά τις κυρώσεις στη Ρωσία

admin

Το Φυσικό Αέριο ΕΕΕ ανοίγει τον δρόμο στην ηλεκτροκίνηση

admin

Δώρο Χριστουγέννων 2020 – Αναστολή συμβάσεων: Πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι

admin