Καμία σχέση με το σκηνικό που ετοίμαζε, τουλάχιστον για τη συνέντευξη Τύπου, η ομάδα Κασσελάκη δεν θα έχει η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ: ο Νίκος Παππάς, που έχει εξουσιοδοτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή να εκπροσωπήσει το κόμμα, δεν θα κάνει ομιλία, όμως θα οργανώσει μια συνέντευξη Τύπου, ενώ θα έχει και τις σχετικές επαφές με τους φορείς. Μαζί του θα έχει τον Παυσανία Παπαγεωργίου, που βρίσκεται πλέον στη θέση της Βούλας Κεχαγιά. Η προσπάθεια είναι μία: ο ΣΥΡΙΖΑ να μη δώσει την εικόνα ενός κόμματος σε αποδρομή, παρά το ότι επί της ουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ακέφαλο.
«ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ» ΕΠΙΘΕΣΗ
Μπορεί να μην έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, όμως η Ολγα Γεροβασίλη στην πρώτη της τηλεοπτική παρέμβαση (Action24) μετά την καθαίρεση Κασσελάκη ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή απέναντί του, αλλά και στην κόντρα που αναπτύχθηκε μεταξύ εκείνου και του Αλέξη Τσίπρα: «Υπάρχουν πολιτικές και ψυχολογικές ερμηνείες για την επίθεση Κασσελάκη σε Τσίπρα», σχολίασε. «Ηταν μια “αυτοκτονική” επίθεση», επεσήμανε για τα όσα είπε με τη μεταμεσονύκτια ανάρτησή του ο Κασσελάκης για τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ έκανε ειδική αναφορά σε «τοξικές» τοποθετήσεις, στο ζήτημα με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στον διχασμό της ΚΟ με τις διαγραφές Πολάκη
και Λινού.
18-3
Η πολιτική συμφωνία ήταν δεδομένη και οι διαφωνίες αφορούσαν βασικά τα διαδικαστικά. Στους 18 που υπερψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας, ωστόσο, δεν βρίσκονταν μόνο στελέχη που ως τώρα ήταν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, αλλά και πολλά εξ αυτών που το προηγούμενο διάστημα ήταν κομμάτι της προεδρικής πλειοψηφίας. Η στενή φρουρά Κασσελάκη κινήθηκε ως δίδυμο, που συμφώνησε με την πιο γρήγορη διαδικασία υπέρ της οποίας είχε τοποθετηθεί εξαρχής ο Παύλος Πολάκης, οι υπόλοιποι ωστόσο δεν βρήκαν τον λόγο για επίσπευση – άλλοι στενοί υποστηρικτές του βρίσκονται στην κοινοβουλευτική ομάδα και συνεχίζουν, περιμένοντας και τη δική του παρέμβαση, να τον στηρίζουν δημόσια.
ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Στο ίδιο μήκος κύματος, με το καμπανάκι του κινδύνου της διάλυσης να μοιάζει πια με δυσοίωνη καμπάνα, η σοβαρότητα επικράτησε και μέσα στη συζήτηση που έγινε στην Πολιτική Γραμματεία – όπου και οι πιο «προχωρημένες απόψεις» που αφορούσαν τόσο τη μεταβατική κατάσταση όσο και τον χρόνο των εκλογών είχαν υποχωρήσει πριν καν τα στελέχη κάτσουν στην αίθουσα της συνεδρίασης. «Δεν χρειάζεται να μετράτε», ειπώθηκε στους δημοσιογράφους που «μοίραζαν» τις πλευρές και τις ψήφους πολύ πριν λήξει η συνεδρίαση, «δεν θα χρειαστεί». Και όντως έτσι έγινε – τα πνεύματα ήταν ήρεμα, ακόμα και από πρόσωπα που δεν το συνηθίζουν τόσο εντός όσο και εκτός των συνεδριάσεων.