Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Συντριπτικό χτύπημα σε δίκτυο λαθρεμπόρων με χημικούς διαλύτες

Σημαντική επιτυχία η

υπόθεση λαθρεμπορίας

που έφεραν στο φως οι τελωνειακοί ελεγκτές της

Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πρόκειται για βυτία, που μεταφέρουν χημικούς διαλύτες και δηλώνονται ως Α΄ ύλη για την παραγωγή άλλων εμπορευμάτων. Οι παραλήπτριες εταιρίες, τις περισσότερες φορές, δεν έχουν καμία δυνατότητα παραγωγικής δραστηριότητας ή είναι «γραφεία – βιτρίνες».

Έτσι, οι οδηγοί των βυτίων καταφέρνουν να εμφανίζουν στους ελέγχους διακίνησης νομότυπα παραστατικά και να ξεπερνούν εύκολα το πρώτο φίλτρο ελέγχου.

Τι κερδίζουν οι λαθρέμποροι
Στη συνέχεια, αυτοί οι διαλύτες προωθούνται στο εσωτερικό δίκτυο των… προθύμων, οι οποίοι το τοποθετούν σε δεξαμενές για νόθευση του νόμιμου καυσίμου.

Το κέρδος για τα κυκλώματα λαθρεμπορίου είναι πολύ σημαντικό, αφού οι διαλύτες προστίθενται στο νόμιμο προϊόν χωρίς την επιβάρυνση του ΕΦΚ. Ενδεικτικά, το κέρδος, που μοιράζεται το κύκλωμα, προσεγγίζει για κάθε χίλια λίτρα διαλύτη τα 1.200 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι, από κάθε φορτίο είκοσι τριών χιλιάδων λίτρων, το κέρδος είναι περίπου 27.000 ευρώ.

Πώς λειτουργεί ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ
Ο ελεγκτικός μηχανισμός της ΑΑΔΕ αναπτύσσει σταδιακά δύο δίκτυα. Το ένα αφορά τη συλλογή και διαχείριση των πληροφοριών και το άλλο την επιχειρησιακή δράση για τον έλεγχο στο πεδίο (κατάσχεση, φύλαξη, εργαστηριακές αναλύσεις, έκδοση καταλογιστικών πράξεων και υποστήριξη στα δικαστήρια).

Μόνο στο δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας το δίκτυο πληροφοριών, κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τα κυκλώματα λαθρεμπορίας τρεις φορές, εντοπίζοντας πέντε βυτία με χημικούς διαλύτες, συνολικής ποσότητας 135.000 λίτρων.

Η νέα στρατηγική των ελεγκτών
Η νέα στρατηγική, που εφαρμόζει ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι η πρόκληση άμεσης ζημιάς στους λαθρεμπόρους , με την αυτόματη δέσμευση και κατάσχεση των μέσων μεταφοράς. Τα πέντε βυτιοφόρα δεσμεύτηκαν και κατασχέθηκαν εντός της ίδιας ημέρας, προκαλώντας σημαντική οικονομική φθορά στο δίκτυο λαθρεμπορίας. Ενδεικτικά, ένα μεταχειρισμένο βυτιοφόρο κοστίζει περίπου 70.000 ευρώ, άρα η ζημιά, που προκλήθηκε στο δίκτυο από τα μέσα μεταφοράς ξεπερνά τα 350.000 ευρώ, από το κόστος εμπορεύματος περίπου 54.000 ευρώ και από την απώλεια κερδών περίπου 162.000 ευρώ.

Η πρώτη κατάσχεση θεωρήθηκε τυχαία από τα κυκλώματα, η δεύτερη δημιούργησε προβληματισμό και τα ανάγκασε να σταματήσουν για λίγες ημέρες τις

αποστολές διαλυτών. Η τελευταία κατάσχεση φαίνεται να δημιουργεί εκνευρισμό, αφού, μετά την κατάσχεση, δρομολογημένες αποστολές προς την Ελλάδα ουδέποτε έφτασαν. Το τελευταίο χτύπημα ήταν συντριπτικό.

Ειδήσεις σήμερα:Μαγιορκίνης: Ηπιότερο το νέο κύμα πανδημίας – Δύσκολο αλλά όχι απίθανο να δούμε 10.000 – 15.000 κρούσματα ημερησίως Στα 2.691 τα νέα κρούσματα – 123 οι διασωληνωμένοι, 14 νεκροί

Απίστευτο: Έσπασε η ρακέτα του Τσιτσιπά κατά τη διάρκεια ενός πόντου – Δείτε βίντεο


Related posts

Ο Τραμπ ανοίγει εμπορικό πόλεμο στην ΕΕ με δασμούς έως και 25% σε ελιές, κρασιά και γιαούρτια

banksnews

Ποιους «πιάνει» το κούρεμα 80% στα ενοίκια Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

banksnews

Τι ισχύει για την πιστοποίηση των ξενοδοχείων

banksnews

Τέλη κυκλοφορίας 2021 – Taxisnet: Μέχρι πότε οι πληρωμές, μετά τη δίμηνη παράταση

banksnews

Ανοδικές τάσεις στο Χρηματιστήριο -Υπεραποδίδει η μετοχή της ΔΕΗ

banksnews

Σκυλακάκης: Σημαντική ανάκαμψη την «επόμενη μέρα» της πανδημίας

banksnews

Χρηματιστήριο: Εύθραυστη επαναφορά – Ανοδος 1,49%

banksnews

Σοκ στην οικονομία από τον κορωνοϊό: Ύφεση 7,75% στην ευρωζώνη το 2020, προβλέπει η Κομισιόν

banksnews

«19o NAVIGATOR 2019»: To «think tank» της ελληνικής και παγκόσμιας ναυτιλίας

banksnews