Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έχετε πρωτοποριακές επιχειρηματικές ιδέες; Τώρα έχετε και τη στήριξη

Sponsored Content

Το επιχειρηματικό τοπίο
Οι ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις αγωνίζονται καθημερινά στο στίβο της ανταγωνιστικότητας με πολλαπλά εφόδια που βασίζονται στις ικανότητες του ανθρώπινου δυναμικού τους, την ευελιξία και την καινοτομία. Ταυτόχρονα, οι αντιξοότητες που αντιμετωπίζουν, ιδιαίτερα στους κρίσιμους τομείς της χρηματοδότησης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, κάνουν τον αγώνα αυτό σημαντικά πιο απαιτητικό.

Η σημασία της καινοτομίας σήμερα
Σε αυτό το δυναμικό και συνεχώς εξελισσόμενο περιβάλλον, η καινοτομία, η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι καθοριστικά πεδία για την απόδοση και αποτελεσματικότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Το ελληνικό επιχειρηματικό πνεύμα είναι δυνατό και δημιουργικό, αλλά χρειάζεται την απαραίτητη στήριξη, για να μπορέσει να παράξει και να αποδώσει καρπούς σε ένα διεθνοποιημένο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Η στήριξη και επιβράβευση από την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα- HDB
Ένα ιδιαίτερα σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης των ΜμΕ, το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας -HDB έρχεται για πρώτη φορά να ενισχύσει καταλυτικά την εξέλιξη των ελληνικών καινοτόμων διαδικασιών και προϊόντων. Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα -HDB δημιουργεί το πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο που συνδυάζει παροχή εγγύησης σε δάνειο ύψους 80% και επιχορήγησης σε ποσοστό έως και 20% του δανειακού κεφαλαίου.

Συμμετοχή της Attica Bank στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας
Mε την επέκταση της υφιστάμενης συνεργασίας της με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (HDB) και τη συμμετοχή της στο Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας, η Attica Bank συνεχίζει να βρίσκεται έμπρακτα και ουσιαστικά στο πλευρό των επιχειρήσεων με έναν τρόπο οργανικό και κρίσιμο για το μέλλον τους.

Τι είναι το Πρόγραμμα Εγγυοδοσίας Καινοτομίας
Μέσω του Προγράμματος Εγγυοδοσίας Καινοτομίας, η Attica Bank χρηματοδοτεί με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους και δυνατότητα παροχής επιχορήγησης σε περίπτωση επίτευξης συγκεκριμένων κριτηρίων καινοτομίας και εφαρμογής ESG πρακτικών (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης), καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χαρακτήρα που προάγει την έρευνα και επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα πρωτοποριακά προϊόντα ή υπηρεσίες ή να βελτιώσουν ήδη υπάρχοντα προϊόντα ή υπηρεσίες.

Τα χαρακτηριστικά του προγράμματος
• Χορήγηση επενδυτικών δανείων & κεφαλαίων κίνησης για έρευνα και καινοτομία• Ποσό Δανείου: €25.000 μέχρι και €400.000


• Μηδενική προμήθεια εγγύησης


• Δυνατότητα παροχής επιχορήγησης έως και 20% του δανειακού κεφαλαίου βάσει πλήρωσης συγκεκριμένων κριτηρίων Καινοτομίας και ESG κριτηρίων (Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης)


• Μειωμένο κόστος χρηματοδότησης


• Περιορισμένες (ή καθόλου) εξασφαλίσεις


• Διάρκεια έως και 10 έτη με δυνατότητα περιόδου χάριτος

Τα οφέλη για εσάς και την επιχείρησή σας
• Αναδεικνύετε καινοτόμες υπηρεσίες και προϊόντα που σας εξασφαλίζουν ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας• Επωφελείστε, λόγω της εγγύησης, από δάνειο με ανταγωνιστικούς όρους


• Έχετε τη δυνατότητα λήψης επιχορήγησης έως και 20% του δανειακού κεφαλαίου

Περισσότερα για το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας
Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας λειτουργεί ως ανεξάρτητη χρηματοδοτική μονάδα εντός της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας -HDB, η οποία εκτελεί χρέη διαχειριστή του. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας παρέχει εγγύηση σε πιστωτικά ιδρύματα για τη χορήγηση δανείων με ευνοϊκούς όρους, με σκοπό την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ) για την υλοποίηση των επενδυτικών τους σχεδίων με στόχο την έρευνα και καινοτομία, καθώς και τη δυνατότητα παροχής επιχορήγησης σε περίπτωση επίτευξης συγκεκριμένων κριτηρίων καινοτομίας και εφαρμογής ESG πρακτικών.

Μάθετε περισσότερα για το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας με τη συμμετοχή της Attica Bank εδώ.

ypan_hdb_small

Η υποστηριζόμενη χρηματοδότηση πραγματοποιείται με την εγγύηση που παρέχεται από το Ταμείο Εγγυοδοσίας Καινοτομίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας – HDB, που χρηματοδοτείται από το Ελληνικό Δημόσιο

Related posts

Όλαφ Σολτς: Η Γερμανία θα βοηθήσει τις χώρες της Ευρώπης να σταθούν γρήγορα στα πόδια τους

admin

Συντάξεις: Οι δύο «δρόμοι» του συστήματος που εκδίδει αποφάσεις σε δευτερόλεπτα

admin

Συνήγορος Καταναλωτή: Πώς να κάνετε ασφαλείς αγορές ενόψει της «Black Friday»

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Σε αρνητικό έδαφος η αγορά – Πτώση 0,43%

admin

Συμφωνία ΗΠΑ-Βρετανίας για την άρση των τελωνειακών δασμών στον χάλυβα και στο αλουμίνιο

admin

Wall Street: Απώλειες μετά την άνοδο της ανεργίας

admin

Κίνηση μάτ του Ευάγγελου Μυτιληναίου -Εχει πλέον ποσοστό 26,5%

admin

Κομισιόν: Επέκταση της εποπτείας στην Ελλάδα -Αναμενόμενη και κανονική διαδικασία

admin

Ουκρανία: Ολιγάρχες και πλούσιοι επιχειρηματίες εγκαταλείπουν με lear jets τη «ζώνη του πυρός»

admin