Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιξε ο δρόμος για την αξιοποίηση και επαναλειτουργία του ιστορικού Ξενία Χίου

Ολοκληρώθηκε σήμερα και το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας

μακροχρόνιας μίσθωσης

του

Ξενία Χίου

για

50 έτη

μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (

ΕΤΑΔ

) Α.Ε.,

κ. Στέφανο Δ. Βλαστό

και τον

κ. Ιωάννη Σαρόγλου

, εκπρόσωπο της πλειοδότριας εταιρείας «AVLUM ENTERPRISES COMPANY LIMITED», συμφερόντων του επιχειρηματικού

Ομίλου Τσάκου

, ανοίγοντας πλέον το δρόμο για την ανακαίνιση του ιστορικού ακινήτου και την επαναλειτουργία του ως σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης ο κ. Στέφανος Δ. Βλαστός δήλωσε:

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σήμερα ολοκληρώσαμε με επιτυχία τη διαδικασία μακροχρόνιας εκμίσθωσης του εμβληματικού Ξενία Χίου, αποτέλεσμα της σκληρής προσπάθειας που κατέβαλλαν όλο το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες μας προκειμένου να φέρουμε εις πέρας με άρτιο τρόπο μια συμφωνία που διασφαλίζει την ανακατασκευή και επαναλειτουργία του ιστορικού Ξενία προς όφελος της περαιτέρω τουριστικής και οικονομικής αναβάθμισης της Χίου.

Δυστυχώς, κάποια από τα Ξενία, αν και αποτελούν σπουδαίο πολιτιστικό και τουριστικό κεφάλαιο για την χώρα, έμειναν αναξιοποίητα εδώ και δεκαετίες, παρουσιάζοντας εικόνα εγκατάλειψης. Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου θα συνεχίσει να εργάζεται συστηματικά, ώστε να ξεπεράσουμε τις όποιες αγκυλώσεις, να λύσουμε τα λειτουργικά μειονεκτήματα και θέματα που παρουσιάζουν οι συγκεκριμένες ξενοδοχειακές υποδομές, σύμφωνα με τις ανάγκες εκσυγχρονισμού που θέτει η ίδια η αγορά, αλλά και να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις βέλτιστης αξιοποίησης τους μέσω της προσέλκυσης σοβαρών επενδυτών και για τα υπόλοιπα Ξενία που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο μας και δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Απώτερος στόχος μας είναι να θέσουμε τέλος στην εγκατάλειψη μιας σειράς τουριστικών ακινήτων, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους και δημιουργώντας θέσεις απασχόλησης και όρους ουσιαστικής ανάπτυξης τόσο για τις τοπικές κοινωνίες, όσο και για τη χώρα συνολικά».Ο κ. Σαρόγλου, εκπρόσωπος της πλειοδότριας εταιρείας, δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και αίσθηση ευθύνης προς τον Χιακό λαό αναλαμβάνουμε την ανακαίνιση και επαναλειτουργία του εμβληματικού ξενοδοχείου Ξενία, το οποίο αποτελεί σημαντική πολιτιστική κληρονομιά τόσο για το νησί της Χίου, όσο και για τον Ελληνικό Τουρισμό. Όραμα του Καπτ. Παναγιώτη Τσάκου και όλων μας είναι να κατασκευάσουμε ένα σύγχρονο και φιλόξενο ξενοδοχείο, το οποίο θα αποτελέσει στολίδι για την πόλη της Χίου.

Το νησί της Χίου είναι βέβαιο ότι χρειάζεται σημαντική ώθηση στην ανάπτυξη του ποιοτικού τουριστικού προϊόντος και η επαναλειτουργία του ξενοδοχείου «Ξενία» μετά από σχεδόν 30 χρόνια σηματοδοτεί την αφετηρία αυτής της διαδικασίας.

Συγχαίρουμε την διοίκηση και τις υπηρεσίες της ΕΤΑΔ για την συνεχή προσπάθεια αξιοποίησης της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Θέλουμε να την διαβεβαιώσουμε ότι για τα επόμενα 50 χρόνια το εμβληματικό ξενοδοχείο βρίσκεται στα ασφαλή χέρια του Ομίλου μας, ο οποίος θα ενώσει τις προσπάθειες του με τους Φορείς Τουρισμού της Χίου για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού και ανταγωνιστικού τουριστικού προϊόντος.

Η επένδυση μας αυτή, σε συνέχεια της επένδυσης για την ανάπτυξη της Μαρίνας Χίου, γίνεται εν μέσω μια κρίσιμης οικονομικής και όχι μόνο περιόδου. Είμαστε όμως σίγουροι ότι πράττουμε το εθνικό μας καθήκον, καθώς η θωράκιση και ανάπτυξη του τόπου μας μπορεί να γίνει μόνο μέσα από παραγωγικές επενδύσεις που δημιουργούν θέσεις εργασίας και αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του νησιού μας». Να σημειώσουμε ότι η πλειοδότρια εταιρεία ανακηρύχτηκε κατόπιν ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού (e-auction) που διενήργησε η ΕΤΑΔ μέσω της ηλεκτρονικής της πλατφόρμας www.e-publicrealestate.gr το προηγούμενο διάστημα.

Το Ξενία Χίου βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Χίου και συγκεκριμένα στον κεντρικό παραλιακό δρόμο της πόλεως της Χίου. Απέχει μόλις 700 μέτρα από το λιμάνι της Χίου και περίπου 2 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο του νησιού. Πρόκειται για τριώροφο κτίριο, δομημένης επιφάνειας περί τα 1.600 τ.μ., δυναμικότητας 50 κλινών και επί έκτασης εμβαδού περί τα 1.670 τ.μ.

Το ιστορικό ακίνητο αποτελεί έργο του Αρχιτέκτονα Κώστα Σταμάτη, κατασκευάστηκε το 1958 και έχει χαρακτηριστεί ως Μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, καθώς αποτελεί ιδιαίτερο και σημαντικό δείγμα της μοντέρνας αρχιτεκτονικής του δεύτερου μισού του 20ου αιώνα και της πρώτης συντονισμένης κρατικής προσπάθειας για τη δημιουργία πρότυπων τουριστικών υποδομών στην Ελλάδα.

Ειδήσεις σήμερα:Επεισόδια με μολότοφ στην πορεία των μαθητών – Δείτε βίντεο και φωτογραφίεςΡαγίζει καρδιές η Κρισι Τέιγκεν: Ανακοίνωσε την αποβολή της στο Instagram με συγκλονιστική ανάρτησηSex shop χαρίζει… δονητές σε Αμερικανίδες που θα υποσχεθούν να ψηφίσουν

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Τραμπ κατά Πεκίνου: Ζητά απο την Παγκόσμια Τράπεζα να κόψει τα δάνεια στην Κίνα

banksnews

Αποζημίωση ενοικίου: Πως «ξεμπλοκάρονται» οι λανθασμένες αιτήσεις

banksnews

ΣΕΒ: Αυτά είναι τα έντεκα επαγγέλματα με προοπτική πλήρους απασχόλησης

banksnews

Ηλεκτρονικό εμπόριο: Η «άνθηση» του στην καραντίνα εκτόξευσε ζήτηση και επενδύσεις για logistics

banksnews

ΟΑΕΔ: Πώς, πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας

banksnews

Ποιοι Έλληνες εφοπλιστές πήραν τα βραβεία Lloyd’s – Δείτε βίντεο

banksnews

Επιβατική κίνηση: Μείον 70% στο τετράμηνο του 2021 με 1,66 εκατ. επιβάτες στα αεροδρόμια της χώρας

banksnews

Σταϊκούρας: 8,4 εκατ. ευρώ σε 1.059 δικαιούχους που επλήγησαν από τον σεισμό στην Κρήτη

banksnews

Φορολογικές δηλώσεις 2021: Μετά το Πάσχα θα ανοίξει το Taxisnet – Οι ελαφρύνσεις που προωθούνται

banksnews