Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοιγμα ημιυπαίθριων και κλειστών χώρων ζητούν οι επαγγελματίες της εστίασης

«Ο Κύκλος Επαγγελματιών Εστίασης κατέθεσε τις πρώτες αγωγές αποζημίωσης από το ελληνικό Δημόσιο στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στις 9/6/21 με παράλληλη κοινοποίηση στον

υπουργό Οικονομικών

».

Αυτό γνωστοποιείται με σημερινή ανακοίνωση του Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης στην οποία αναφέρονται ακόμη τα εξής:

«Η απαγόρευση της λειτουργίας των καταστημάτων μας και η ενοχοποίησή μας για την υπερ μετάδοση του ιού έγινε καθ’ υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησης, που δόθηκε από την 25.2.2020 ΠΝΠ, χωρίς καθόλου ή με πλημμελή αιτιολογία, παραβιάζοντας τον κανόνα της ισότητας ενώπιον των δημοσίων βαρών καθώς και την αρχή της αναλογικότητας, κι επειδή δεν είναι σύννομες, δημιουργούν την υποχρέωση αποκατάστασης της ζημίας μας.

Οι άνθρωποι της Εστίασης στερήθηκαν του δικαιώματος της επαγγελματικής ελευθερίας, της επιχειρηματικής ελευθερίας, του δικαιώματος στην εργασία και σε αξιοπρεπή διαβίωση. Βρέθηκαν χρεωμένοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ οι συνάδελφοι της Ευρώπης έτυχαν άλλης μεταχείρισης. Η εστίαση από 01/07 μπαίνει σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς στήριξη!!! Το γεγονός πως έχει “ανοίξει” η εστίαση (με μ.ο. 5 εξωτερικά τραπεζάκια για την κάθε επιχείρηση) δεν την καθιστά αυτόματα και αυτόνομη οικονομικά.

Αντιθέτως, δημιουργούνται κοινωνικές ανισότητες και αθέμιτος ανταγωνισμός μεταξύ των επαγγελματιών του χώρου. Με έκπληξη ακούσαμε τις νέες ανακοινώσεις της κυβέρνησης που δεν περιείχαν καμία αναφορά ή πρόβλεψη για ημι-υπαίθριους ή κλειστούς χώρους. Σας καλούμε – για πολλοστή φορά – να λάβετε υπόψη σας πως για την υγιή και βιώσιμη δραστηριότητα του κλάδου μας απαιτείται άνοιγμα τόσο των ημι-υπαίθριων (θυμίζουμε πέρσι άνοιξαν μαζί με τους εξωτερικούς χώρους), όσο και των κλειστών χώρων (έστω σε κάποιο ποσοστό). Εννοείται σύμφωνα με τους κανόνες και τις συστάσεις των ειδικών»

.

Ακόμη υπογραμμίζεται ότι «τα οριζόντια περιοριστικά μέτρα δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι επιλύουν» και τίθεται και το αίτημα της παράτασης του καθεστώτος μείωσης ενοικίων (40 – 60%) για όση περίοδο ισχύουν περιοριστικά μέτρα και επαναφορά του μέτρου των αναστολών για όλους τους εργαζόμενους.

Ειδήσεις σήμερα:Τέλος το AstraZeneca για τους κάτω των 60: Δείτε αναλυτικά το σκεπτικό της Επιτροπής ΕμβολιασμούΕβδομάδα Dior στην Αθήνα: Παγκόσμιο υπερθέαμα στην Ακρόπολη και το ΚαλλιμάρμαροΒρετανία: Ο Τζόνσον ανακοίνωσε παράταση των μέτρων κατά του κορωνοϊού μέχρι τις 19 Ιουλίου

Related posts

Ξεκινούν οι διαδικασίες κατεδάφισης στο Ελληνικό

banksnews

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις έως και τα μέσα του Νοέμβρη

banksnews

Διαγραφή χρεών για 70 φτωχές χώρες του κόσμου ζητούν 300 διεθνείς προσωπικότητες

banksnews

Τουρκία: Η εκτίναξη του δανεισμού τροφοδοτεί επικίνδυνη φούσκα

banksnews

Άνοιξαν και για την Ελλάδα οι παραγγελίες για «διαστημικό» internet του Έλον Μασκ

banksnews

Χρηματιστήρια: Θετικά άνοιξαν οι ευρωαγορές – Άνοδος και στην Ασία

banksnews

Δίνουν… χρυσάφι για πολυτελή ακίνητα στην Ελλάδα – Τα νησιά με τις top αποδόσεις στην Μεσόγειο

banksnews

Lockdown: Έτσι θα επαναλειτουργήσουν εμπορικά κέντρα, κέντρα αισθητικής και εστίαση

banksnews

Επίδομα 534 ευρώ: Αύριο Πέμπτη πληρώνονται οι αναστολές συμβάσεων του Ιανουαρίου

banksnews