Image default
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άλμα» στη ζήτηση για κοντινούς προορισμούς διακοπών καταγράφει η Airbnb

Σημεία ζωής καταγράφει η

τουρισμός

, μετά την ουσιαστική παύση του Μαρτίου, οι πολίτες όμως φαίνεται πως στρέφονται σε κοντινούς εγχώριους προορισμούς ολιγοήμερων

διακοπών

.

«Οι άνθρωποι, αφού παρέμειναν κατ΄ οίκον για λίγους μήνες, θέλουν να βγουν από τα σπίτια τους, αυτό είναι πράγματι πολύ σαφές», δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb Μπράιαν Τσέσκι. «Εντούτοις δεν θέλουν απαραίτητα να πάνε με αεροπλάνο και δεν είναι ακόμα άνετοι να φύγουν από τις χώρες τους» πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Airbnb είδε περισσότερες κρατήσεις για διανυκερεύσεις στις ΗΠΑ μεταξύ 17 Μαΐου και 3 Ιουνίου από την ίδια περίοδο το 2019 και παρόμοια αύξηση στα εγχώρια ταξίδια παγκοσμίως. Η εταιρεία διαπιστώνει αύξηση της ζήτησης για εγχώριες κρατήσεις σε χώρες από τη Γερμανία έως την Πορτογαλία, τη Νότια Κορέα, τη Νέα Ζηλανδία και άλλες.

Άλλες εταιρείες, όπως η Vrbo της Expedia Group και η Booking Holdings, βλέπουν επίσης ένα άλμα στις κρατήσεις εγχώριων διακοπών.

Οι αναζητήσεις καταλυμάτων στις ΗΠΑ μέσω Vrbo είναι πλέον σε συγκρίσιμα μεγέθη με πέρυσι, ενώ στο Airbnb μειώθηκαν μόνο κατά 10%. περίπου Ωστόσο, τα ξενοδοχεία και η Expedia δεν έχουν ακόμη ανακάμψει για το καλοκαίρι και οι αναζητήσεις παραμένουν κάτω από το 60%.

Τα διεθνή ταξίδια, που συνήθως προγραμματίζονται μήνες νωρίτερα, αντικαθίστανται με παρορμητικά οδικά ταξίδια που έχουν κλείσει μια μέρα πριν και οι αποδράσεις του Σαββατοκύριακου μετατρέπονται σε εβδομαδιαία ανάπαυλα, δήλωσε ο Τσέσκι. «Η δουλειά από το σπίτι γίνεται δουλειά από οποιοδήποτε σπίτι», είπε.

Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, το ποσοστό των κρατήσεων στο Airbnb εντός 200 μιλίων (322 χιλιόμετρα) -ένα ταξίδι μετ’ επιστροφής που μπορούν να ολοκληρώσουν οι ταξιδιώτες με ένα ντεπόζιτο βενζίνης- αυξήθηκε από το ένα τρίτο το Φεβρουάριο σε περισσότερο από 50% τον Μάιο. Τα ταξίδια στον μετα-Covid κόσμο αλλάζει «από το αεροπλάνο στο αυτοκίνητο, από τη μεγάλη πόλη στην μικρό μέρος, από το ξενοδοχείο στο σπίτι», δήλωσε ο Τσέσκι.

Η απροσδόκητη ταχύτητα της ανάκαμψης στη ζήτηση κράτησε ζωντανά τα σχέδια της Airbnb για εισαγωγή στο χρηματιστήριο το 2020. Ο Τσέσκι είχε αρχικά προγραμματίσει να υποβάλει την αίτηση για μια δημόσια προσφορά στις 31 Μαρτίου. Ο ίδιος δεν αποκλείει αυτό να γίνει φέτος «αν και δεν δεσμευόμαστε», είπε.

Ειδήσεις σήμερα:

Έρευνα: Σωτήριο το «lockdown» στην Ευρώπη – Ίσως να έχει αποτρέψει πάνω από 3.000.000 θανάτους

Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε εταιρεία – Απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα από την Πυροσβεστική

Αντιδρούν οι Βρετανοί για το μέτρο της 14ήμερης καραντίνας στις αφίξεις από το εξωτερικό

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο banksnews-.gr

Related posts

Επίδομα 400 ευρώ σε μακροχρόνια ανέργους: Ποιοι και πότε θα το λάβουν – Στο ΦΕΚ η απόφαση

banksnews

Αύξηση του επιδόματος θέρμανσης στα σχέδια της κυβέρνησης

banksnews

Κορωνοϊός: Το 50% του μισθού του για τους επόμενους δύο μήνες δίνει ο Γιάννης Στουρνάρας

banksnews