Image default
ΚΟΣΜΟΣ

TikTok: Κόβει θέσεις εργασίας στην Ινδία – Άγνωστο αν μπορεί να ”επιστρέψει” στη χώρα μετά την απαγόρευσή της

Η ByteDance μειώνει το προσωπικό της ομάδας της TikTok στην Ινδία, μήνες μετά την απαγόρευση της δημοφιλούς κινεζικής εφαρμογής από την ινδική κυβέρνηση. Σημειώνεται πως η Ινδία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές της TikTok.

Τον Ιούνιο, το Υπουργείο Τεχνολογίας της Ινδίας απέκλεισε 59 κινεζικές εφαρμογές ισχυριζόμενο ότι “εμπλέκονται σε δραστηριότητες που θίγουν την κυριαρχία και την ακεραιότητα της Ινδίας, την άμυνα της χώρας, την ασφάλεια του κράτους και τη δημόσια τάξη”.

Η TikTok ήταν μεταξύ αυτών των εφαρμογών. Έκτοτε, οι εφαρμογές έχουν παραμείνει αποκλεισμένες, οδηγώντας την μητρική της TikTok, την ByteDance να ανακοινώσει περικοπές θέσεων εργασίας την Τετάρτη.

“Εργαστήκαμε ακλόνητα για να συμμορφωθούμε με τις οδηγίες της ινδικής κυβέρνησης από τον Ιούνιο, παρά το γεγονός ότι διαφωνούμε με αυτές. Δεδομένης της έλλειψης ενημέρωσης από την κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο επίλυσης αυτού του ζητήματος τους επόμενους επτά μήνες, με μεγάλη λύπη αποφασίσαμε να μειώσουμε το εργατικό δυναμικό μας στην Ινδία”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της TikTok.

Η υπηρεσιακός επικεφαλής της TikTok, Vanessa Pappas, δήλωσε ότι η εταιρεία “εργάστηκε ακούραστα για να αποφύγει την αποχώρηση υπαλλήλων από την εταιρεία”, σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα που στάλθηκε σε υπαλλήλους στην Ινδία και το οποίο επικαλείται το CNBC. “Ωστόσο, απλά δεν μπορούμε να παραμείνουμε πλήρως στελεχωμένοι, ενώ οι εφαρμογές μας βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Ενώ δεν ξέρουμε πότε θα επιστρέψουμε στην Ινδία, είμαστε σίγουροι για την ανθεκτικότητά μας και επιθυμούμε να επιστρέψουμε”.

Η TikTok “θα διατηρήσει μόνο έναν μικρό αριθμό κρίσιμων υπαλλήλων στην Ινδία”, σύμφωνα με ξεχωριστό εσωτερικό μήνυμα που επικαλείται το CNBC.

Τον Σεπτέμβριο, η Ινδία απαγόρευσε άλλες 118 κινεζικές εφαρμογές. Όλες οι εφαρμογές παραμένουν μπλοκαρισμένες και οι Times της Ινδίας έγραψαν την Τρίτη ότι πολλές από αυτές, πιθανώς συμπεριλαμβανομένης και της TikTok, θα αποκλειστούν οριστικά.

Η απαγόρευση των εφαρμογών θεωρήθηκε ως απάντηση από την Ινδία στις εντάσεις με την Κίνα για τα αμφισβητούμενα σύνορά τους στα Ιμαλάια, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 20 Ινδών στρατιωτών.

Ο Ji Rong, εκπρόσωπος της κινεζικής πρεσβείας στην Ινδία, ισχυρίστηκε ότι οι κινήσεις της ινδικής κυβέρνησης για την οριστική απαγόρευση των εφαρμογών παραβιάζουν τις “αρχές του δίκαιου ανταγωνισμού της οικονομίας της αγοράς” του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.

“Προτρέπουμε την ινδική πλευρά να διορθώσει άμεσα τα μέτρα και να αποφύγει να προκαλέσει περαιτέρω ζημία στη διμερή συνεργασία”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Related posts

Ερντογάν: Καμία απειλή δεν θα αποτρέψει τις έρευνές μας στη Μεσόγειο

banksnews

Σε νοσοκόμα το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 στη Νέα Υόρκη

banksnews

Χωρίς λεονταρισμούς μπροστά στον Γερμανό πρέσβη ο Ακάρ: Αναμένουμε έναρξη συνομιλιών με την Ελλάδα

banksnews

Γάλλος ιμάμης δηλώνει ότι ο αποκεφαλισθείς καθηγητής έγινε μάρτυρας υπέρ της ελευθερίας έκφρασης

banksnews

Ο Τζόνσον προτρέπει τους Βρετανούς να τηρήσουν τα νέα μέτρα – Προβλέπει δύσκολο χειμώνα

banksnews

Γερμανία: Η κυβέρνηση θα διαθέσει πάνω από 64 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού έως το 2024

banksnews

Αίγυπτος – κορονοϊός: 24 θάνατοι και 112 κρούσματα σε 24 ώρες

banksnews

Γαλλία: Η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νάντης τέθηκε υπό έλεγχο – Έρευνα για εμπρησμό

banksnews

Λεμέρ: Η συμφωνία σηματοδοτεί “τη γέννηση μιας νέας Ευρώπης”

banksnews