Image default
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Profile: Νέος CEO o Ε. Αγγελίδης, σε διπλό ρόλο ο Χ. Στασινόπουλος

Με στόχο την εκμετάλλευση των σημαντικών ευκαιριών που αναμένεται να προκύψουν μέσα στα επόμενα χρόνια, η Profile υλοποιεί σειρά αλλαγών, μία εκ των οποίων είναι, σύμφωνα με πληροφορίες η τοποθέτηση του Ευάγγελου Αγγελίδη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, με τον Χαράλαμπο Στασινόπουλο να διατηρεί τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του διοικητικού συμβουλίου και επιπρόσθετα να αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Entrepreneur (πρόκειται για μια νέα θέση που δημιουργείται και η ανάληψή της από τον κ. Στασινόπουλο σηματοδοτεί την εμπλοκή του στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό του ομίλου και στη συνεχή του εξέλιξη και προσαρμογή στις απαιτήσεις της νέας εποχής).

Σύμφωνα με το σκεπτικό των αλλαγών, μετά από μια ιδιαίτερα ανοδική πορεία της εταιρείας κατά τα προηγούμενα χρόνια στη διεθνή αγορά του χρηματοοικονομικού λογισμικού, ξεκινά μια νέα δεκαετία ευκαιριών, τις οποίες η Prοfile θα πρέπει να εκμεταλλευθεί, καθώς:

  • Η αγορά στην οποία απευθύνεται αναμένεται να μεγαλώσει σημαντικά, τόσο για να ανταποκριθεί στα σημεία των καιρών που ακολούθησαν την οικονομική κρίση (με λύσεις για AI, machine learning, blockchain κ.λπ.), όσο και ως εξελικτικό αποτέλεσμα της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε (banking disruption, fintech digitalization, digital transformation κ.λπ.).
  • Η διεθνής οικονομία αναμένεται να μπει σε έναν δυναμικό κύκλο ανάπτυξης μετά το διαφαινόμενο τέλος της υγειονομικής κρίσης.

Έτσι, σε πρώτη φάση, η Prοfile καταστρώνει ένα τριετές πλάνο ενεργειών, μέσω των οποίων στόχο έχει να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια αγορά των λύσεων λογισμικού. Ενδεικτική άλλωστε κίνηση αποτέλεσε η ίδρυση και λειτουργία development center στη Θεσσαλονίκη, μέσω του οποίου θα επενδυθούν 5 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια.

Οι αλλαγές στη διοικητική δομή που προωθούνται με την τοποθέτηση του κ. Αγγελίδη στη θέση του CEO και την ενεργό συμμετοχή του κ. Στασινόπουλου στον επιχειρησιακό μετασχηματισμό του ομίλου αποτελούν μια δεύτερη κίνηση προς την ίδια κατεύθυνση.

Ο Ευάγγελος Αγγελίδης διαθέτει μακρά εμπειρία στο χώρο της πληροφορικής. Μεταξύ άλλων, από το 2014 έχει αναλάβει θέση οικονομικού διευθυντή στην Prοfile, ενώ από το 2018 μέχρι και σήμερα κατέχει επιπρόσθετα και τη θέση του Chief Operating Officer (COO).

Σύμφωνα με πληροφορίας, ο κ. Στασινόπουλος επικοινωνώντας με τους εργαζόμενους του ομίλου, τους διεμήνυσε πως “η αλλαγή αυτή επιβεβαιώνει την πάγια πολιτική της εταιρείας να δίνει ευκαιρίες ανέλιξης προς τα στελέχη της, τα οποία ανταμείβει εμπιστευόμενη σε αυτά ανώτερες θέσεις που συνοδεύονται με ενεργότερη συμμετοχή στην χάραξη της στρατηγικής, στις ευθύνες και στις αποφάσεις”.

Related posts

Μιχ. Τσαμάζ: Χτίζουμε τον ψηφιακό ΟΤΕ της επόμενης δεκαετίας

banksnews

Creta Farms: Στο 9,98% μειώθηκε το ποσοστό του Εμ Δομαζάκι

banksnews

«Νίπτει τας χείρας» η DG Comp για Εθνική Ασφαλιστική

banksnews

Ψηφιακή εκπαίδευση συνεργατών της Interamerican

banksnews

Πειραιώς: Δεν σχεδιάζουμε άμεσα αύξηση κεφαλαίου

banksnews

Folli Follie: Το νέο διοικητικό συμβούλιο

banksnews

Τα ελληνικά αποστάγματα βγαίνουν στο εξωτερικό

banksnews

Mytilineos: Θέση μάχης για την «πίτα» της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης

banksnews

Coca-Cola 3Ε: Δράσεις για την υποστήριξη των εργαζομένων

banksnews