Menu

Οι επιχειρηματίες απαιτούν ένταξη στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών

businessmanΣημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης τόσο του τραπεζικού όσο και του επιχειρηματικού τοπίου χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας το σχέδιο νόμου για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών των επιχειρηματιών που έθεσε σε διαβούλευση από χθες το υπουργείο Οικονομίας.

Read more...

Το πολιτικό ρίσκο εμπόδιο για την ΕΚΤ

ecbΗ Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν μπορεί να ησυχάσει για ούτε ένα λεπτό. Ύστερα από πολλά χρόνια αντισυμβατικών νομισματικών μέτρων που έχουν προσελκύσει πολλή πολιτική κριτική και επιθέσεις και την ανάγκασαν να παρέμβει στη λειτουργία και την αποτίμηση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ήλπιζε πως η άνοδος στην οικονομική δραστηριότητα στην ευρωζώνη θα της επέτρεπε να κηρύξει επιτυχία και να κανονικοποιήσει σταδιακά την πολιτική της.

Read more...

Η οικονομική εκπαίδευση της ευρωζώνης

euro and flagΤο 2017, οι ηγέτες της Ευρώπης θα αντιμετωπίσουν μια σειρά σημαντικών δοκιμασιών, συμπεριλαμβανομένων των αβέβαιων εκλογικών αναμετρήσεων με τη συμμετοχή λαϊκιστικών κινημάτων, των περίπλοκων διαπραγματεύσεων για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και ενός νέου αμερικανού προέδρου ο οποίος θεωρεί πως η διατλαντική συμμαχία είναι «ξεπερασμένη».

Read more...

Η Ευρώπη θέλει περισσότερη δουλειά από την Ελλάδα

eurogroup genikiΚαθώς οι ελληνικές προσπάθειες να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση του προγράμματος διάσωσης δεν έχουν αποτέλεσμα, η δυνατότητα της κυβέρνησης να ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές δημόσιου χρέους γίνεται όλο και πιο απόμακρη, αυξάνοντας τις πιθανότητες η Αθήνα να αναγκαστεί να ζητήσει ένα νέο, μη δημοφιλές, πρόγραμμα διάσωσης υπό όρους.

Read more...

Πώς το πολιτικό ρίσκο στρέφεται προς τις αναπτυγμένες αγορές

blahblahstuffΓια πολύ καιρό, το πολιτικό ρίσκο είχε διαφορετικές έννοιες εάν επένδυε κανείς σε αναπτυγμένες αγορές ή σε αναπτυσσόμενες οικονομίες – με την ισχύ των θεσμών να είναι το βασικό σημείο διαφοροποίησης. Στους τελευταίους οκτώ μήνες, ωστόσο, η διαφορά έχει γίνει πολύ λιγότερο έντονη, καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός επενδυτών έχει αρχίσει να αναρωτιέται ποια είναι η βέλτιστη αντίδραση.

Read more...

Η Ελλάδα χάνει μία ακόμη προθεσμία με την αναβολή των συζητήσεων

eurogroup greece1Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έριξαν κρύο νερό τη Δευτέρα στη γρήγορη εκταμίευση των νέων δόσεων βοήθειας, με την Αθήνα και τους πιστωτές της να συμφωνούν να συνεχίσουν τις συζητήσεις τις επόμενες ημέρες. Τα ελληνικά ομόλογα εκδήλωσαν ράλι.

Read more...

Γιατί οι επενδυτές ανησυχούν ξανά για την Ελλάδα

greek crisis 700Η Ελλάδα έχει για μια ακόμη φορά παγιδευτεί ανάμεσα στα συμφέροντα των δανειστών της και των πολιτών της. Ως μέρος του πακέτου διάσωσης του 2015, η Ελλάδα πρέπει να πιάσει αυστηρούς δημοσιονομικούς στόχους για να ξεκλειδώσει περισσότερη οικονομική βοήθεια και να κρατήσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σημαντικό πιστωτή της, στο πρόγραμμα.

Read more...
Subscribe to this RSS feed