Menu

Επεκτείνεται στη γερμανική αγορά η Stoiximan

Η Stoiximan ανακοίνωσε ότι επεκτείνεται στην αγορά της Γερμανίας. Συγκεκριμένα ανακοίνωσε την εξαγορά του 100% των μετοχών της BETKICK Sportswetten GMBH, εταιρείας αυστριακών συμφερόντων με παρουσία στο επίγειο και στο διαδικτυακό στοίχημα στη Γερμανία και στην Αυστρία.

Η εξαγορά που σε πρώτη φάση αφορά κυρίως τη γερμανική αγορά σηματοδοτεί την υλοποίηση του στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της εταιρείας και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Υπενθυμίζεται ότι η Stoiximan έχει αδειοδοτηθεί και δραστηριοποιείται ήδη επιτυχημένα στην αγορά της Κύπρου αλλά και της Ρουμανίας (με την ιστοσελίδα Betano.com). Το διεθνές brand του ομίλου Βetano.com θα χρησιμοποιηθεί και στη γερμανική και την αυστριακή αγορά.

Η ΒΕΤΑΝΟ χορηγός της VfB Stuttgart

Παράλληλα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Στουτγάρδη ανακοινώθηκε η έναρξη χορηγικής συνεργασίας με την ομώνυμη ιστορική ομάδα της Bundesliga με την Betano να αποτελεί τον επίσημο betting partner της ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια.

O κ. Ιωάννης Σπανουδάκης μέλος Δ.Σ. της Stoximan σημείωσε χαρακτηριστικά «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η είσοδος της BETANO στη γερμανική αγορά συμπίπτει με τη συμφωνία χορηγίας με την VfB Stuttgart. Είναι μεγάλο προνόμιο και τιμή να ξεκινήσουμε αυτή τη μακροπρόθεσμη συνεργασία με ένα σύλλογο που η επιρροή του ξεπερνά τις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου και εδώ και δεκαετίες αποτελεί μια ναυαρχίδα με τεράστια δύναμη ταυτοποίησης και ένα αναπόσπαστο στοιχείο στην καθημερινή ζωή χιλιάδων ανθρώπων στην περιοχή. Η VfB είναι μακράν ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και ένας από τους δέκα μεγαλύτερους συλλόγους σε εθνικό επίπεδο».

Ο Jochen Rottgermann, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Γενικός Διευθυντής Marketing της VfB Stuttgart, επισήμανε: “Καλωσορίζουμε σήμερα τη Betano στην οικογένειά μας. Η επιλογή μας προς τη συγκεκριμένη εταιρεία δεν ήταν καθόλου τυχαία. Από την πρώτη συζήτηση, τα στελέχη της Betano μας έδειξαν τη μεγάλη επιθυμία τους να συνεργασθούν σε υψηλό επίπεδο με ένα μεγάλο Club, ενώ έγινε αμέσως εμφανής η τεχνογνωσία τους και η εμπειρία τους στο πώς πρέπει να λειτουργεί μία χορηγία για να ωφελήσει και τις δύο πλευρές»

Η χορηγία της Στουτγάρδης έρχεται να προστεθεί στην μεγάλη χορηγική οικογένεια του Ομίλου της Stoiximan που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χρυσούς ¨Έλληνες Ολυμπιονίκες, τις ελληνικές εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης, την ΠΑΕ Ολυμπιακός και την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την ρουμανική ποδοσφαιρική λίγκα, την Kραϊόβα, τον Απόλλωνα Λέμεσου, την Ανόρθωση και ΑΕ Λεμέσου.

H παρουσία της Stoiximan μέσω της BETANO στη Γερμανία

H γερμανική αγορά αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες και ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη και διεθνώς στον χώρο του διαδικτυακού στοιχήματος ενώ έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες για την οριστική ρύθμιση της αγοράς με 35 εταιρείες, εκ των οποίων και η Βetkick, να έχουν προεπιλεγεί με βάση την υποβολή του φακέλου τους. Σε αυτή την φάση οι γερμανικές αρχές εξετάζουν είτε την έκδοση προσωρινής άδειας για ένα έτος και μόνιμης με το πέρας αυτού είτε της λειτουργίας των 35 με το ισχύον καθεστώς μέχρι την οριστική ρύθμιση της αγοράς .

Σημειώνεται ότι η υποστήριξη όλων των αγορών όπου συμμετέχει η Stoiximan γίνεται κατά βάση από την Ελλάδα συμβάλλοντας έμπρακτα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας με τον αριθμό των εργαζομένων του Ομίλου να ξεπερνά πλέον τους τετρακόσιους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Stoiximan κ. Γιώργος Δασκαλάκης, αναφορικά με τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στη γερμανική αγορά επεσήμανε : «Η Γερμανία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στο πλάνο επέκτασης της Stoiximan στο εξωτερικό. Καταδεικνύει τη δυναμική της εταιρείας που μπορεί πλέον να σταθεί σε μεγάλες και ανταγωνιστικές αγορές στηριζόμενη στα καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες της. Παράλληλα με την επέκτασή μας στο εξωτερικό, ισχυροποιούμε την περαιτέρω ανάπτυξή μας στην Ελλάδα, όχι μόνο στην παροχή των υπηρεσιών μας αλλά και διευρύνοντας την στήριξή μας στον ελληνικό αθλητισμό και την ελληνική κοινωνία, κάτι που εντάσσεται στην κεντρική μας φιλοσοφία. Η εξαγορά αυτή είναι αποτέλεσμα της ομαδικής προσπάθειας του στελεχιακού δυναμικού της εταιρείας και μας γεμίζει αισιοδοξία για ανάλογα βήματα στο άμεσο μέλλον ».

Οι επενδύσεις της Stoiximan σε ξένες αγορές, ακολουθούν την εδραιωμένη πλέον παρουσία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, που της επιτρέπει την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, έχοντας καταβάλει περισσότερα από 105 εκατομμύρια ευρώ, σε φόρους την τελευταία τριετία αλλά και προσφέροντας θέσεις εργασίας σε εκατοντάδες νέους εργαζόμενους. Στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η επέκταση και σε τουλάχιστον μια ακόμη αγορά του εξωτερικού μέχρι το τέλος του έτους.

back to top