Menu

Νουί: Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα και γρηγορότερα

Οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να κάνουν περισσότερα για να μειώσουν το πολύ μεγάλο απόθεμα μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι το μήνυμα που στέλνει η Ντ. Νουί μέσω συνέντευξής της στο Βήμα της Κυριακής.

Όπως αναμεταδίδει το Reuters η επικεφαλής του SSM τονίζει ότι η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) με βιώσιμο τρόπο είναι «σε μεγάλο βα

...
Read more...

Λετονία: Προς εκκαθάριση η τράπεζα ABLV

Η λετονική τράπεζα ABLV έχει χρεοκοπήσει ήδη ή οδεύει σε χρεοκοπία και θα εκκαθαριστεί, διότι η διάσωσή της δεν είναι προς το δημόσιο συμφέρον, ανακοίνωσαν σήμερα το Ενιαίο Συμβούλιο Εξυγίανσης (SRB) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) με χωριστά δελτία Τύπου που δημοσιοποίησαν.

Η ABLV,

...
Read more...

Πειραιώς: Στα 360 εκατ. η υψηλότερη προσφορά για Amoeba

Ψηλά έβαλαν τον πήχη για τη δεύτερη φάση του διαγωνισμού με την επωνυμία «Αμοιβάδα» ( Amoeba) οι τέσσερις επενδυτές, οι προσφορές των οποίων αξιολογήθηκαν, ως καλύτερες, από τις UBS και Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υψηλότερη προσφορά αποτιμά το προς πώληση χαρτοφυλάκιο «κόκκινων» εταιρικών δανείων, με εξασφαλίσεις επί ακινήτων, στα 36

...
Read more...

Fitch: Αναβάθμισε τα εγγυημένα ομόλογα Eurobank και Εθνικής

Σε Β από Β- αναβάθμισε ο οίκος Fitch τα ομόλογα με κρατική εγγύηση των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας. 

Η κίνηση αυτή λαμβάνει χώρα μετά την αναβάθμιση της αξιολόγησης της Ελλάδας σε Β, στις 16 Φεβρουαρίου. 

Η αξιολόγηση αντανακλά την προσδοκία της Fitch ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τις εγγυήσεις που έχει χορηγήσει στους ομολογιούχους και ότι αυτές οι υποχ

...
Read more...

ΒοfA: Η ανάπτυξη των κρυπτονομισμάτων μπορεί να έχει κόστος για τις τράπεζες

H Bank of America προειδοποίησε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει «σημαντικό» κόστος από την εξάπλωση των κρυπτονομισμάτων.

Στην ετήσια αναφορά της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ συμπεριέλαβε για πρώτη φορά προειδοποιήσεις για την νέα τεχνολογία στους «παράγοντες κινδύνου» για τους επενδυτές.

Στο έγγραφο των

...
Read more...

Αποκτούν... κοινό οι νέες ρυθμίσεις δανείων

Αύξηση 20% σημείωσαν οι ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων, τόσο στεγαστικών όσο και καταναλωτικών, τον Ιανουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2017, εξέλιξη που σύμφωνα με τραπεζικές πηγές αποδεικνύει ότι η καλή πορεία των ρυθμίσεων τον Δεκέμβριο του 2017 δεν ήταν παροδικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αύξηση των ρυθμίσεων δεν είναι ί

...
Read more...

ΕΕ: Χαλάρωση κανονισμών για τις ξένες τράπεζες προτείνει η βουλγαρική προεδρία

Η βουλγαρική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προτείνει την χαλάρωση των νέων κανονισμών για τις ξένες τράπεζες εντός του μπλοκ που έχει σαν στόχο την ευθυγράμμιση με το ρυθμιστικό πλαίσιο στις ΗΠΑ.

Το προσχέδιο νόμου που προβλέπει ότι οι ξένες τράπεζες θα πρέπει να εντάξουν τις δραστηριότητες τους στην Ε.Ε. σε μια μητρική εταιρεία, θεωρείται μια απάν

...
Read more...

Στα 154 εκατ. ευρώ τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα

Οι ελεγχθείσες οικονομικές καταστάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για το 2017 δείχνουν ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν κατά 82 εκατ. ευρώ, σε 1.275 εκατ. ευρώ, κυρίως ως αποτέλεσμα της αύξησης των καθαρών τόκων-εσόδων από το χαρτοφυλάκιο δολαρίων ΗΠΑ και το χαρτοφυλάκιο του προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (asset purchase progr

...
Read more...

Στην Εθνική η «καυτή πατάτα» για Εθνική Ασφαλιστική

Σε λεπτή κόκκινη γραμμή βαδίζει και τυπικά από χθες η υπόθεση ολοκλήρωσης της εξαγοράς του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Exin Group καθώς άλλη μια προθεσμία παρήλθε, χωρίς η τελευταία να υποβάλει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα απαραίτητα στοιχεία μετοχολογίου και δομής της συναλλαγής.

Αντ αυτού, η Exin, με επιστολή της, ενημερώνει την ΤτΕ ότι εί

...
Read more...

Πειραιώς: Τέσσερις στη β΄ φάση για το ΑΜΟΕΒΑ

Τέσσερις επενδυτές περνούν, σύμφωνα με πληροφορίες, στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης από την Πειραιώς χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων εταιρικών δανείων με εξασφαλίσεις. ονομαστικής αξίας 1,6 δισ. ευρώ (project AMOEBA).

Σήμερα το πρωί η UBS ως σύμβουλος πώλησης ενημέρωσε τους επενδυτές που είχαν υποβάλει μη δεσμευτικές προσφορές για τα αποτε

...
Read more...

Ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων από την Πειραιώς

Στην τέταρτη ηλεκτρονική δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, στις 20 και 21 Μαρτίου 2018 μέσω του properties4sale.gr, του ειδικού διαδικτυακού της ιστοτόπου.

Υπενθυμίζεται ότι συνολικά στις τρεις δημοπρασίες που έλαβαν χώρα από τον Ιούνιο του 2017, εγκρίθηκαν προς πώληση 84 ακίνητα με συνολικό αντίτιμο €13,

...
Read more...

Metro Bank: Ανακοίνωσε την πρώτη ετήσια κερδοφορία

H Metro Bank, η βρετανική τράπεζα με 55 καταστήματα και 1,2 εκατ. πελάτες, ανακοίνωσε ότι είχε προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων το 2017, καθώς η βρετανική τράπεζα είχε ανάπτυξη καταθέσεων -ρεκόρ.

Σύμφωνα με τους financial times, τα καθαρά κέρδη πέρυσι ήταν 10,8 εκατ. στερλίνες σε σύγκριση με ζημία 16,8 εκατ. στερλίνες το 2016. 

Οι καταθέσεις αυξήθηκαν μ

...
Read more...

Κέρδη-ρεκόρ για τη Lloyds το 2017

Την υψηλότερη προ φόρων κερδοφορία από το 2006 ανακοίνωσε για το 2017 η Lloyds Banking Group.

Τα ετήσια προ φόρων κέρδη της Lloyds Banking Group ανήλθαν σε 5,3 δισ. στερλίνες (7,41 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 24% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όμως χαμηλότερα από τα 5,73 δισ. στερλίνες που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 6%, σε 1

...
Read more...

Η έναρξη του stress test και οι ημερομηνίες-κλειδιά

Ενα μήνα «σκληρής» διαπραγμάτευσης με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν μπροστά τους οι ελληνικές τράπεζες με αντικείμενο τα stress test και η διαδικασία θα εξελιχθεί σε τρία στάδια: 28 Φεβρουαρίου, 15 Μαρτίου και αρχές Απριλίου.

Στο μεσοδιάστημα των τριών αυτών κρίσιμων ημερομηνιών η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα ελέγχει τα δεδομένα και θα στέλν

...
Read more...

Τράπεζες: Εκτός στόχου ΕΚΤ οι πλειστηριασμοί

Πενιχρές παραμένουν οι επιδόσεις του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, ως προς την υλοποίηση πλειστηριασμών, με αποτέλεσμα να τίθεται επ αμφιβόλω η εκπλήρωση του άτυπου στόχου, τον οποίο έχει θέσει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα εν όψει του stress test, που ξεκινά αύριο.

Σύμφωνα με στοιχεία των τραπεζών, το σύνολο σχεδόν των φυσικών πλειστηριασμών, που

...
Read more...

Eurobank: Θετικά μηνύματα από την αγορά εργασίας

Τα θετικά σινιάλα από την υποχώρηση της ανεργίας καταγράφει η Eurobank σε ανάλυσή της για την ελληνική οικονομία. 

Οπως αναφέρει η τράπεζα, σύμφωνα με τα εποχικά διορθωμένα στοιχεία της μηνιαίας έρευνας εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα παρέμεινε σταθερό στο 20,9% για 3ο συνεχή μήνα τον Νο

...
Read more...

Στήριξη στις ΜμΕ από την Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, συμμετέχει εκ νέου στην ενεργοποίηση της Δράσης “Επιχειρηματική Επανεκκίνηση” του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ), στοχεύοντας στη διευκόλυνση της πρόσβασης των επιχειρήσεων στη χρηματοδότηση και την ενίσχυση των επενδύσεων μέσω της παροχής δανείων με ευνοϊκούς όρους.

Το ύψος των δανείων που χορηγούνται μέσω της

...
Read more...

HSBC: Υπερδιπλασιασμός στα προ φόρων κέρδη του 2017

Τα προ φόρων κέρδη της HSBC υπερδιπλασιάστηκαν το 2017, λόγω της απουσίας του υψηλού κόστους αναδιάρθρωσης που την επιβάρυνε τον προηγούμενο έτος, ωστόσο τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα του αναμενόμενου λόγω απομειώσεων που σχετίζονται με φορολογικές χρεώσεις στις ΗΠΑ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η τράπεζα ανακοίν

...
Read more...

«Αρκούδα» για τις ελληνικές τράπεζες η BofA

Οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών ομολόγων υποχώρησαν και εν συνεχεία ανέβηκαν κατά 100 μονάδες βάσης από τα τέλη Νοεμβρίου, σχολιάζει η BofA Merrill Lynch σε νέα ανάλυσή της για την ελληνική οικονομία και τις τράπεζες.

Όπως σημειώνει λαμβάνει υπόψη της τα δεδομένα από τις μειωμένες αποδόσεις στις αποτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών μέσω του κόστου

...
Read more...

«Πίεση» SSM στις κυπριακές τράπεζες

Τη βούληση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού να ενταθούν και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αντιμετώπισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις κυπριακές τράπεζες εξέφρασε η επικεφαλής του SSM Ντανιέλ Νουί κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη Λευκωσία.

Αυτό που προκύπτει από τη στάση της Ευρωπαίας αξιωματούχου είναι πως ο SSM δεν υιοθετεί τα αιτήματα

...
Read more...
Subscribe to this RSS feed