Menu

Μήνυμα Μεγάλου σε 220 στελέχη της Πειραιώς

Μήνυμα σταθερότητας και προσήλωσης στην επίτευξη των στόχων της "Ατζέντας 2020" απηύθυνε σε 220 στελέχη της τράπεζας Πειραιώς ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου κατά τη διάρκεια της ημερίδας του τομέα λιανικής τραπεζικής, δικτύων και καταθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες, στο εκπαιδευτικό κέντρο της τράπεζας στο Καστρί.

Οι επικεφαλής των μον

...
Read more...

Εξωδικαστικός: Ολα τα κριτήρια ένταξης για χρέη ως 50.000 ευρώ

Στο μικροσκόπιο των θεσμών βρίσκεται η πρόταση που υπέβαλλαν οι τράπεζες -και η οποία βασίσθηκε στις προτάσεις της PriceWaterCoopers- για το μοντέλο ρύθμισης για όσους έχουν συνολικά χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ και επιδιώκουν ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πρόκειται για την κατηγορία οφειλών για την οποία οι δανειστές αντέδρασαν στην αυτο

...
Read more...

Νουί: Η ΕΚΤ θα θέσει στόχους για τις τράπεζες που καθυστερούν στα NPEs

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προσφέρει επιπρόσθετη ποσοτική καθοδήγηση στις τράπεζες που δυσκολεύονται να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ανακοίνωσε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού. 

«Οι ομάδες εποπτείας ασχολούνται με τις τράπεζες που έχουν πολύ υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) για να αξιολογήσουν και να δοκι

...
Read more...

Καραμούζης: Τα μισά δάνεια των τραπεζών είναι κόκκινα

 

Την πλήρη εικόνα του εγχώριου τραπεζικού συστήματος και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα παρουσίασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και πρόεδρος της Eurobank Νικόλαος Καραμούζης μιλώντας σε εκδήλωση στο LSE στο Λονδίνο για την παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο «Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και η αντιμετώπιση της αφερεγγυότητας του ιδιωτικού τομέα» των Χρήστου Γκόρτσου και Πλάτωνα Μονοκρούσου.

Read more...

Το 9ο Forum Διαχείρισης Κινδύνων και Κανονιστικής Συμμόρφωσης της ΕΕΔΕ στις 31 Οκτωβρίου

Το Risk Management & Compliance Forum διοργανώνεται για 9η συνεχή χρονιά από το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ, σε συνεργασία με το PRMIA (Professional Risk Managers Association) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ). Θα πραγματοποιηθεί στις 31 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, αποτελώντας την κορυφαία συνάντηση στο χώρο της Διαχείρισης Κινδύνων και της Συμμόρφωσης στους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.

Read more...

Στο «στόχαστρο» Ελβετού ακτιβιστή η Credit Suisse

Ελβετικό hedge fund ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκστρατεία ακτιβιστών για τη διάλυση της Credit Suisse, βασιζόμενο στην ανυπομονησία που δείχνουν οι επενδυτές σε ό,τι αφορά την πρόοδο στην ανάκαμψη της τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Tidjane Thiam.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, η RBR

...
Read more...

HSBC: Μειώνει τις τιμές-στόχους για Alpha, Eurobank, Πειραιώς

Σε μείωση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η HSBC, δίνοντας και στις τρεις σύσταση «buy».

Για την Alpha Βank η τιμή-στόχος μειώθηκε στα 2,7 ευρώ από 3,15 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στο 1 ευρώ και για την Πειραιώς στα 4 ευρώ από 6,4 ευρώ προηγουμένως

...
Read more...

Τραπεζικές πηγές: Για «μπαταχτσήδες» οι e-πλειστηριασμοί

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που διαθέτουν και σημαντικά εισοδήματα και ικανά περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν, επιλέγουν οι τράπεζες να εισάγουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου μήνα.

Όπως αναφέρουν

...
Read more...
Subscribe to this RSS feed