Menu

Πειραιώς: Η booking.com στους συνεργάτες του προγράμματος των yellows

Η Τράπεζα Πειραιώς διοργανώνει έναν ακόμη μεγάλο διαγωνισμό, όπου 200 τυχεροί θα κερδίσουν τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους σε yellows.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα Μέλη του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow που θα πραγματοποιήσουν αγορές από 10/12/2018 έως και τις 15/01/2019, με πιστωτική, χρεωστική ή προπληρωμένη κάρτα της Τράπεζας Πειραιώς που συμμε

...
Read more...

Νέα συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς στις ΑΠΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς με κίνητρο την προσφορά ολοκληρωμένων τραπεζικών λύσεων στους πελάτες της αγρότες, την τόνωση της ρευστότητας στις αγορές ενδιαφέροντος των αγροτών και τη χρηματοδότηση των μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, ανακοινώνει μια ακόμα συνεργασία της στον κλάδο των ΑΠΕ, με την εταιρεία «Θ. ΣΟΥΜΠΑΣΗΣ ΜΕΠΕ».

Σκοπός του προγράμμ

...
Read more...

Εκστρατεία τραπεζών προς χρεωμένες εταιρείες για ρυθμίσεις μέσω εξωδικαστικού

Σε αποφασιστική στήριξη του εργαλείου του εξωδικαστικού μηχανισμού προκειμένου να δώσουν λύσεις σε υπερχρεωμένες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα προχωρήσουν οι τράπεζες, μετά την παράταση ισχύος του μηχανισμού για ένα έτος

Read more...

Πώς αποτιμά η Deutsche Bank τις ελληνικές τράπεζες

Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές τράπεζες βλέπει η Deutsche Bank, όπως αναφέρει στην τακτική έκθεσή της για τις τραπεζικές αποτιμήσεις.

Ο οίκος βλέπει περιθώριο ανόδου 136% για τη μετοχή της Εθνικής, καθώς διατηρεί τιμή-στόχο στα 2,7 ευρώ (έναντι 1,2 ευρώ στο ταμπλό) και σύσταση «buy». Αγορά συστήνει και για τον τίτλο της Alpha Bank (στα 2

...
Read more...

Νέος παιδικός αποταμιευτικός λογαριασμός «yellowkid»

Με ένα νέο παιδικό αποταμιευτικό λογαριασμό, τον «yellowkid» η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει μια σύγχρονη λύση συστηματικής αποταμίευσης για όσους επιθυμούν να συγκεντρώσουν κεφάλαια για την κάλυψη των αναγκών και την πραγματοποίηση κάθε ευχής των παιδιών τους.

Read more...

Πιστοποιήθηκε κατά ISO 9001 η Τράπεζα Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του ετήσιου επανελέγχου του διεθνώς αναγνωρισμένου Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας κατά ΕΝ ISO 9001, πιστοποιήθηκε εκ νέου για το σύνολο των υπηρεσιών που αφορούν:

• στην ταμειακή διαχείριση και τις μηχανογραφημένες πληρωμές Κοινοτικών Γεωργικών Ενισχύσεων προς παραγωγούς - τελικούς αποδέκτες, οι οπο

...
Read more...

ΕΤΕ: Ο φετινός απολογισμός του NBG Business Seeds

Στην πρωτοπορία της χρηματοδότησης της καινοτομίας βρίσκεται για ακόμη μία χρονιά η Εθνική Τράπεζα. Η Τράπεζα μέσα από ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το NBG Business Seeds στηρίζει την επιχειρηματικότητα  με  δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης, σ

...
Read more...

ΕΤΕ: «Τρέχει» η πώληση «κόκκινων» δανείων, ύψους 1,6 δισ.

Με ταχείς διαδικασίες «τρέχει» ο διαγωνισμός για την πώληση από την Εθνική Τράπεζα μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Symbol), καθώς κατατίθενται -εντός χρονοδιαγράμματος- οι μη δεσμευτικές προσφορές.

Για το προς πώληση χαρτοφυλάκιο συνολικής απαίτησης 1,6 δισ. ευρώ, εκ των οπο

...
Read more...

Ποια δάνεια θα τιτλοποιήσει η Eurobank

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η επιλογή των καταγγελμένων δανείων ύψους 7 δισ. ευρώ, τα οποία θα μεταφερθούν από την Eurobank, στην εταιρεία ειδικού σκοπού SPV, με στόχο εν συνεχεία να ξεκινήσουν οι σύνθετες διαδικασίες για την τιτλοποίησή τους. Με βάση τον σχεδιασμό η επιλογή των εν λόγω δανείων πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου ο

...
Read more...

Αισιοδοξία των τραπεζιτών στο συνέδριο της Capital Link

Την αισιοδοξία τους για το μέλλον αλλά και τις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίζουν κατέθεσαν οι τραπεζίτες που μετείχαν στα πανελ του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη. 

Η χώρα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει την βελτίωση της διεθνούς εμπιστοσύνης, την δημοσιονομική σταθερότητα και την αυξημένη οικονομική δραστηριότητα επεσήμανε ο Χρήστος Με

...
Read more...

Νέου τύπου κουμπαρά λανσάρει η Τρ. Πειραιώς

Στη διάθεση μιας νέας πρωτοποριακής στην Ελληνική αγορά υπηρεσίας για την αποταμίευση προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς. Με την νέα υπηρεσία “Pay & Save” ο πελάτης αποταμιεύει εύκολα κάνοντας τις καθημερινές του αγορές με τη χρεωστική του κάρτα.

Eφόσον επιλέξει να εγγραφεί στην υπηρεσία, κάθε αγορά που πραγματοποιεί με τη χρήση χρεωστικής κάρτας, στ

...
Read more...

Η Τράπεζα Πειραιώς υποστηρίζει το έργο της ΕΛΣ για τα παιδιά

H Τράπεζα Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών εταιρικής υπευθυνότητας που υλοποιεί, ενισχύει το έργο των Εκπαιδευτικών και Κοινωνικών Δράσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ), μέσω της πραγματοποίησης του Βιωματικού Εργαστηρίου Ιζαντόρα Ντάκ που απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Το βιωματικό εργασ

...
Read more...

Ελβετικό φράγκο: Παραιτήθηκε η Eurobank στον Άρειο Πάγο

Σήμερα εκδικαζόταν στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης της τράπεζας Eurobank AE κατά απόφασης υπέρ δύο δανειοληπτών δανείου με ελβετικό φράγκο (απόφαση του ΤρΕφΛαρ 17/2017). Η τράπεζα ήθελε να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου και να μπορέσει να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς κατά των δανειοληπτών. Το Εφετείο είχε σταματήσει την διαδικασία πλειστηριασμού με το επιχείρημα ότι καταχρηστικώς και παρανόμως η τράπεζα προσπαθούσε να κινηθεί κατά των δανειοληπτών αν και τους είχε δώσει εξαρχής την εντύπωση ότι θα είχαν καθόλη την διάρκεια του δανείου προστασία δόσης και θα είχαν συνεχώς προστασία από τις διακυμάνσεις της ισοτιμίας. Το Εφετείο είχε δικαιώσει τους δανειολήπτες και η τράπεζα ήθελε να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση.

Read more...

Νέα ηλεκτρονική δημοπρασία ιδιόκτητων ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς

Σε νέα δημοπρασία για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της προχωρά στις 9 και 10 Ιανουαρίου 2019 η Τράπεζα Πειραιώς, μέσω του διαδικτυακού της τόπου properties4sale.gr.

Read more...

Πέντε μηνύματα από Goldman Sachs για τις ελληνικές τράπεζες

Τα συμπεράσματα από το Greek Conference στο οποίο φιλοξένησε στελέχη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών μεταφέρει η Goldman Sachs σε έκθεσή της για τον κλάδο.

1. Η συγχώνευση της Eurobank και το χρονοδιάγραμμα επιτάχυνσης στη μείωση των NPEs

Η διοίκηση του ομίλου υπέδειξε ότι περιμένει πρόοδο και στα δύο μέτωπα, με βάση το παρακάτω ενδεικτικό χρονοδιάγ

...
Read more...

To πρώτο τρίμηνο του 2019 η αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας

Στις 19 Δεκεμβρίου, αναμένεται να ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2018 η Ελληνική Τράπεζα ενώ η αύξηση κεφαλαίου αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Read more...

Ράπανος: Η κρίση οξύνθηκε από το ξεπερασμένο ή αδύναμο θεσμικό πλαίσιο

Με το μήνυμα που αποτελεί και πιστεύω του, ότι «με την πείρα που έχουμε από την περιπέτεια της Ελλάδας και τη γνώση που μπορούμε να αποκομίσουμε από τις εμπειρίες άλλων χωρών θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στη διαμόρφωση αξιόπιστων θεσμών που θα μας προφυλάξουν από την επανάληψη των λαθών του παρελθόντος», έκλεισε την ομιλία του με θέμα: «Η ποιότητα διακυβέρνησης και οι επιδόσεις του Δημόσιου Τομέα», ο ακαδημαϊκός, ομότιμος καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Βασίλης Ράπανος, στην πρόσφατη δημόσια συνεδρία της Ακαδημίας Αθηνών για την υποδοχή του στην Ακαδημία Αθηνών.

Read more...
Subscribe to this RSS feed