Menu

ΕΤΕ: Τα οφέλη της… απαλλαγής από το Titlos

Ενίσχυση των εσόδων της, περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου ρευστότητάς της και μείωση του κόστους χρηματοδότησης αναμένεται να εμφανίσει η Εθνική Τράπεζα μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με την Ελληνική Δημοκρατία, με την οποία …απαλλάσσεται από το πρόγραμμα Titlos.

Για να ακυρώσει τη συμφωνία ανταλλαγής επιτοκίων ( πρόγραμμα Titlos), που συνάφθηκε μ

...
Read more...

ΕΚΤ: Πιθανή η χορήγηση νέων μακροπρόθεσμων δανείων στις τράπεζες

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ, δήλωσε ότι η ΕΚΤ συζητά την έκδοση νέων πολυετών φθηνών δανείων στις τράπεζες, οι οποίες αντιμετωπίζουν σε ορισμένες χώρες ένα κενό χρηματοδότησης το επόμενο έτος, όταν θα πρέπει να αποπληρώσουν προηγούμενα δάνεια που είχαν πάρει.

Read more...

Το σχέδιο νόμου για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας εγκρίθηκε από το ΚΥΣΟΙΠ

Την εισήγηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη, για την ίδρυση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενέκρινε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), το οποίο συνεδρίασε σήμερα, υπό την προεδρία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρη Λιάκου.

Read more...

Attica Bank: Δεν έχουμε ζητήσει τις υπηρεσίες κανενός συμβούλου

Η Attica Bank Ανώνυμη Τραπεζική Εταιρεία, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα, ανακοινώνει τα εξής:

«Η Attica Βank έχει υλοποιήσει τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της, μεταβίβασε δε σε εταιρεία συμφερόντων επενδυτή που επελέγη ύστερα από ανοικτό διαγωνισμό ένα εκ των ομολόγων που προέκυψε από την τιτλοποίηση αυτή (Artemis Project).

Η

...
Read more...

Εθνική: Τίτλοι τέλους για το... Titlos

Η Ελληνική Δημοκρατία και η Εθνική Τράπεζα προχώρησαν στην ακύρωση της από 31/12/2008 Συμφωνίας Ανταλλαγής Επιτοκίων (IRS), Ονομαστικής Αξίας €5.500.000.000 και τρέχουσας αναπόσβεστης αξίας €4.038.000.000 (το περιβόητο πρόγραμμα Titlos). Η ακύρωση αυτή θα πραγματοποιηθεί έναντι έκδοσης ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (ΟΕΔ) λήξης 2023, 2025 και 2026

...
Read more...

Eurobank: Ποιοι κλάδοι «κατέβασαν ταχύτητα» στην παραγωγή

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), ο δείκτης παραγωγής στη μεταποίηση παρέμεινε σε ανοδική τροχιά για 5ο συνεχές έτος το 2018, με τον ετήσιο ρυθμό μεταβολής ωστόσο να παρουσιάζει επιβράδυνση τα δύο τελευταία χρόνια (2,1% το 2018 από 3,8% το 2017 και 4,1% το 2016), σημειώνει η Eurobank στο εβδομαδιαίο της δελτίο για την

...
Read more...

Κόκκινα δάνεια και capital controls στο επίκεντρο της συνάντησης Τσακαλώτου με τους τραπεζίτες

Συνάντηση με τους διευθύνοντες συμβούλους των τεσσάρων συστημικών τραπεζών και τη γενική γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), είχε στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Read more...

Ποινικές διώξεις για τα δάνεια της Attica Bank

Ποινικές διώξεις για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς κατά της  διαφθοράς για τα δάνεια δεκάδων εκατομμυρίων της ATTICA BANK, τα οποία φέρονται να χορηγήθηκαν χωρίς επαρκείς εξασφαλίσεις. 

Read more...

Royal Bank of Scotland:Απότομη αύξηση στα κέρδη για το 2018

Απότομη άνοδο στα κέρδη σημείωσε το 2018 η Royal Bank of Scotland και όπως ανακοίνωσε θα πληρώσει έκτακτο μέρισμα.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η αβεβαιότητα του Brexit βάζει σε κίνδυνο τους μεσοπρόθεσμους στόχους για το κόστος.

 

Για το τέταρτο τρίμηνο, η RBS κατέγραψε κέρδη προ φόρων 572 εκατ. στερλίνες $733,5 εκατ. και καθαρά κέρδη 286 εκατ.

 

Η

...
Read more...

Tέλος στις υπερβολικές χρεώσεις στις διασυνοριακές πληρωμές


Νέους κανόνες για την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των χρηστών υπηρεσιών πληρωμών στην ΕΕ αλλά έξω από την Ευρωζώνη, υιοθέτησε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ενώ οι καταναλωτές στην ευρωζώνη επωφελούνται από τον ενιαίο χώρο πληρωμών σε ευρώ (ΕΧΠΕ), αυτοί οι οποίοι ζουν εκτός εξακολουθούν να πληρώνουν υψηλό κόστος για τις διασυνοριακές πλη

...
Read more...

Πού έκλεισε η συμφωνία για τον νέο νόμο Κατσέλη

Σε συμφωνία κατέληξαν κυβέρνηση και τραπεζίτες όσον αφορά το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη. 

Η σύσκεψη μεταξύ των αρμόδιων υπουργών και των CEOs των τραπεζών ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα.

Οι δυο πλευρές προσπάθησαν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους αναφορικά το ύψος της αντικειμενικής αξί

...
Read more...

Η JP Morgan λανσάρει το δικό της κρυπτονόμισμα

H JP Morgan, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, λανσάρει το δικό της κρυπτονόμισμα, το οποίο θα εξυπηρετεί θεσμικούς επενδυτές.

Το κρυπτονόμισμα, το οποίο ονομάζεται «JPM Coin», έχει σταθερή αξία η οποία αντιστοιχεί σε ένα δολάριο. Δεν θα διαπραγματεύεται ελεύθερα όπως το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα.

Όπως μεταδίδει το CNN Money, η JP Morgan πιστε

...
Read more...

Τι ζητούν οι τραπεζίτες για τις εκκρεμείς υποθέσεις του ν.Κατσέλη

Η αναδρομικότητα του νόμου μπαίνει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση μετά την αλλαγή δεδομένων για τα βασικά κριτήρια ένταξης στο νέο καθεστώς προστασίας. Να προληφθεί η κοινωνική αδικία, λένε οι τράπεζες, επισημαίνοντας ότι η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στον νόμο Κατσέλη, που συνεχίζεται με αυξητικούς ρυθμούς, χρησιμοποιείται συχνά...

Read more...

Πειραιώς: Χορηγήσεις 4 δισ. ευρώ σε επιχειρήσεις φέτος

Mε θέμα «Οικονομικές Εξελίξεις στην Ελλάδα και ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω του εξαγωγικού factoring» πραγματοποιήθηκε σήμερα, εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και η Πειραιώς Factoring, στο Συνεδριακό Κέντρο της Tράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος και ο Πρό

...
Read more...

ETE: Στην Astrobank πωλείται η θυγατρική στην Κύπρο

Η κυπριακή τράπεζα Astrobank, η οποία ελέγχεται από τον λιβανέζικο όμιλο Holding M. Sehnaoui, αποτελεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τον προτιμητέο επενδυτή για τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στην Κύπρο (Εθνική Κύπρου).

Ο δεύτερος διαγωνισμός για την πώληση της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε τον Μάιο του 2018 και η Astrobank ήταν ο ένας από τους δύο επενδυ

...
Read more...

Περί τα 8 δισ. ευρώ τα προς αναχρηματοδότηση δάνεια της EΚΤ (T-Ltros) στις ελληνικές τράπεζες

Ιδιαίτερα κρίσιμες αναμένεται να είναι για τις ελληνικές συστημικές τράπεζες οι επικείμενες ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στις αρχές Μάρτη για την αναχρηματοδότηση ή μη, των εξαιρετικά ευνοϊκών δανείων (T-Ltros) ύψους περίπου 8 δισ. ευρώ. Οι "ιδέες" που συζητούνται και το χρονοδιάγραμμα των ανακοινώσεων....

Read more...

Ευρωπαϊκές Τράπεζες: Βραχνάς το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια των κόκκινων δανείων

Τον «κώδωνα του κινδύνου», για τις επιπτώσεις που έχουν στην κερδοφορία και την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών τραπεζών, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, κρούει, με χθεσινό ενημερωτικό του έγγραφο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Read more...

Πού μπαίνει ο πήχης στα τρία κλειδιά του ν. Κατσέλη

Το κούρεμα που θα δίνεται στα δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία, το επιτόκιο αλλά και τα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία θα τεθούν τόσο στο σκέλος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που θα επιδοτούνται από το κράτος όσο και στα υπόλοιπα, αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, τα τρία μεγάλα θέματα για τις τράπεζες. Και αυτό γιατί θα κρίν

...
Read more...

Η λεπτομέρεια που θα κρίνει την προστασία της πρώτης κατοικίας

Με τις συζητήσεις κυβέρνησης και τραπεζιτών να συνεχίζονται, μια νέα πρόταση για το διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη βρίσκεται στο τραπέζι. Μια πρόταση η οποία φαίνεται τους έχει φέρει πιο κοντά.

Read more...

Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τον τραπεζικό τομέα παγκοσμίως

Τον μεγαλύτερο κίνδυνο για τα Διοικητικά Συμβούλια και τους επικεφαλής διαχείρισης κινδύνων των τραπεζών αποτελούν πλέον παγκοσμίως οι κυβερνο-απειλές.

Read more...
Subscribe to this RSS feed